Nyheter / Verksamhet 2021/03/18

Dags att registrera ditt sommarläger!

Sommaren närmar sig och det börjar bli dags att blicka framåt mot årets sommaraktiviteter i Junis!

Sommarlägerkarta!

För att kunna visa upp allt roligt som händer i sommar behöver vi få in information om vad du, din förening eller ditt distrikt planerar för sommararrangemang. Det kan vara både enstaka aktiviteter, dagkollon och läger med övernattning.

Den information vi får in kommer vi att sammanställa på årets lägerkarta här på hemsidan, där besökaren kan klicka runt och enkelt se vad som händer i Junis runt om i landet.

Junis sommarlägerkarta lanseras 1 maj, men det är viktigt att vi får in din information så snart som möjligt – helst redan nu.

Fyll i formuläret här! 

Junis sommarlägerpeng

Nu kan föreningar och distrikt ansöka om 2 500 kronor som stöd till sommarens verksamhet. Syftet med pengen är att fortsätta omställningen för att bedriva smittsäker och anpassad verksamhet. Varje förening och distrikt kan endast beviljas stödet en gång.

Fyll i formuläret här!

Junis rapport – Med makt kommer ansvar

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Resultatet presenteras i skriften Junis rapport som i år har namnet Med makt kommer ansvar. Här får du som är Junis-ledare tips på hur du kan hjälpa till i opinionsarbetet.

Var med i konstutställningen Vi skapar framtiden

I konstutställningen ”Vi skapar framtiden” får din Junis-förening möjlighet att visa upp era egna teckningar och målningar tillsammans med konst av Henrik Jonsson som bland annat illustrerat PAX-böckerna, barnboksillustratören Matilda Ruta, serietecknaren Sara Olausson och flera andra kända konstnärer. Ni får ta del av en enkel verksamhetsmetod för att arbeta med de Globala målen och får dessutom möjlighet att samla in pengar till Världens Barn!

Allt om Junis kongress!

2-4 juli är det dags för Junis kongress! Här hittar du information om praktiska detaljer kring hur kongressen genomförs. Framöver lägger vi även upp kongresshandlingar och annan info här!

Digitala utbildningar för ledare

Succén med olika digitala utbildningar, workshops och samtal för dig som är ledare eller förtroendevald i Junis fortsätter. Alla föreläsningar, workshops och samtal ges i Zoom. Utbildningstillfällena passar både dig som är ny ledare liksom dig som har några års erfarenhet av att vara Junis-ledare.