Multikurs

Junis Multikurs 2022 - inspiration och fortbildning för alla ledare!

Junis Multikurs är en kurshelg för dig som har varit Junis-ledare i minst ett år och som har gått Junis ledarutbildning. Här väljer du själv inom vilket område du vill gå kurs. På köpet får du en fantastisk helg tillsammans med andra Junis-ledare från hela landet - fylld av erfarenhetsutbyten, inspiration och nya idéer, kvällsunderhållning och mycket annat! Ta chansen och häng med!

Junis Multikurs 14–16 oktober 2022
Hotell Quality Winn, Haninge

Pris: 1200kr för boende i dubbelrum (inklusive kurs, mat och resa). Enkelrumstillägg 450kr per natt.
Om någon annan ska betala din kursavgift, t.ex. distrikt eller förening, anger du i anmälan fakturaadress samt vem du pratat. 

Förkunskapskrav: Du ska ha varit ledare i minst ett år och gått Junis ledarutbildning.

Barnpassning:  Barnpassning erbjuds för barn 3–12 år. Priset är 500 kr per barn samt barnens resekostnad.

Anmäl dig senast 19 augusti här: 
https://forms.office.com/r/texXhjP8kE


Kurser du kan välja mellan

Junis sport  
Bli inspirerad av Junis Sport och Generation Pep. Lär dig mer om att planera och genomföra sportaktiviteter utifrån Junis grundsatser. Du får också med dig tips för hälsamma mellanmål och för att skapa rörelseglädje.
Kursledare: Lina Johansson och Anders Paulsen  

Marknadsföring i sociala medier
Hur kan du använda dig av sociala medier för att nå ut med dina förenings- och distriktsaktiviteter? Här får du verktygen för att locka nya medlemmar och ledare med hjälp Facebook och Instagram. Välkommen på en praktisk kurs där du lär dig både grafisk produktion och strategier för att synas i digitala kanaler.
Kursledare: Liza Viktorsson och David Gribing  

Barnkonventionen 
Lär dig mer om barnkonventionen och Junis nya material som utgår från Junis-ramen. Du får praktiska verktyg med dig för att arbeta med barnkonventionen i relation till Junis grundsatser i din förenings- eller lägerverksamhet.  Vi kommer också att prata om hur vi kan stärka barn som lever i utsatthet utifrån barnens rättigheter.
Kursledare Cia Grill, Johnny Boström och Annelie von Wachenfeldt 

Junis för alla
Lär dig mer om att bedriva öppen verksamhet utan medlemskapskrav med utgång från Junis grundsatser. Du får också inspiration kring att genomföra storgruppsverksamhet med medlemskapskrav. Vi blandar inspiration, konkreta verktyg och Junis grundsatser.
Kursledare: Jenny Lindenmo Linck och Johan Rapakko 

Finansiera din verksamhet   
Kom med en konkret projektidé, få hjälp att planera och påbörja att söka finansiering för din idé. Du får handledning, konkreta tips och råd.
Kursledare: Tobias Wallin, Lina Boberg 

Högre ledarskapsutbildning 
Du kommer att få verktyg för att du ska hitta ditt personliga ledarskap och hur du tar det vidare till nästa nivå. Du får lära dig mer om Disc-analys, diskutera ledarskapets utmaningar, samtala om hur du kan anpassa ditt ledarskap beroende på grupp samt prova på övningar som stärker gruppen.
Förkunskapskrav: Du ska vara minst 20 år och ha varit Junis-ledare i minst 3 år.   
Kursledare: Anneli Bylund och Christine Bokström 


Junis ordförandesamling

Parallellt med Junis Multikurs genomförs Junis ordförandesamling på samma plats och med visst innehåll gemensamt. Samlingen är för dig som är distriktsordförande i Junis. Vi arbetar tillsammans med Junis framtidsfrågor, utvecklar styrelsearbetet och vårt ledarskap. Det blir en inspirerande blandning av arbetssätt där vi alla deltar aktivt. Kostnadsfritt för dig som är distriktsordförande. Boende i dubbelrum ingår, enkelrumstillägg 450 kr per natt.
Kursledare: Joakim Lundkvist och Mona Örjes

Du som är distriktsordförande anmäler dig till denna samling här: https://forms.office.com/r/rbCwLb0y5t

Registrera sommaraktiviteter

Sommaren är äntligen här! Ska din förening eller ditt distrikt anordna läger, dagläger eller någon annan aktivitet under sommarmånaderna? Glöm inte att registrera det så att vi kan fylla sommarkartan.

Anmäl er till årets Multikurs

Junis Multikurs är en kurshelg för dig som har varit Junis-ledare i minst ett år och som har gått Junis ledarutbildning. Här väljer du själv inom vilket område du vill gå kurs. På köpet får du en fantastisk helg tillsammans med andra Junis-ledare från hela landet.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Var med i Junis skattjakt!

Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet kan delta i! I Junis Skattjakt placerar Junis ledare ut skatter runt om i sitt närområde - skatter som junisarna sen med hjälp av vår skattkarta kan leta reda på! Här beställer du ditt skattjaktspaket!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2022, har varit eller är aktiv i Junis.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.