Nyheter 2020/11/05

Till dig som är ledare och aktiv i Junis om Covid-19

Vi är just nu i ett tufft läge där smittspridningen av Covid-19 ökar igen. I en del regioner har lokala allmänna råd införts, dessa varierar mellan regionerna och det är viktigt att du som Junis-ledare är insatt och gör det du kan för att efterleva dessa råd. Vi vet att det kan kännas tufft, vi vet att vi alla har drabbats på olika sätt av det rådande läget men just nu är det av stor vikt att vi fortsätter ställa om vår verksamhet, att vi tänker till, att vi avstår att vara i verksamhet och i samhället när vi uppvisar symptom.

 

Vi vill fortsätta kunna bedriva barnverksamhet men detta betyder också att vi behöver avstå från andra typer av fysiska möten just nu. Vi avstår i stor utsträckning fysiska styrelsemöten, utbildning för ledare och till exempel planeringsträffar där ledare ses till förmån för att kunna fortsätta bedriva barnverksamhet i synnerhet i de regioner som har skärpta allmänna råd. När det är möjligt är det bra att förlägga verksamheten utomhus men vi kan fortsätta bedriva barnverksamhet inomhus, men detta kräver planering, anpassning av barngruppen och att vara noga med till exempel handtvätt.

När det kommer till vår fantastiska barnverksamhet behöver vi fortsätta tvätta händerna, anpassa verksamheten på olika sätt och att avstå från att vara i verksamhet när vi uppvisar symptom. Vi behöver hjälpa våra medlemmar och deras vårdnadshavare att tänka på detta också. Gemensamt klarar vi av det!

Det är av stor vikt att vi håller i och håller ut just nu. Vi finns här som bollplank och stöd för hur ni kan anpassa er verksamhet. Skattjakts-verksamheten har till exempel varit en stor succé under höstlovet på flera platser i landet.

Läs mer om Junis skattjakt här.

Till hjälp vid planering av aktiviteter kan du använda våra riskanalysverktyg.

Här kan du ta del av vad som gäller i just din region.

Linda Tjälldén                                                      Mona Örjes
Generalsekreterare                                             Förbundsordförande

Bekräfta ditt ledarskap!

Varje år vill vi att du som är mellan 15 och 25 år och inskriven som ledare i Junis ska bekräfta ditt ledarskap och att du genom ledarskapet är medlem i Junis. Detta är viktigt för att Junis ska få de bidrag som organisationen har rätt till och få chans att ordna mer verksamhet och göra skillnad för fler barn.

Digitala utbildningar för ledare

Succén med olika digitala utbildningar, workshops och samtal för dig som är ledare eller förtroendevald i Junis fortsätter. Alla föreläsningar, workshops och samtal ges i Zoom. Utbildningstillfällena passar både dig som är ny ledare liksom dig som har några års erfarenhet av att vara Junis-ledare.

Skapa äventyr med Junis skattjakt

Nu börjar skattjakten! Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet ska kunna delta i. Med en gemensam skattkarta och fina vinster i prispotten ordnar vi tillsammans det häftigaste äventyret för alla junisar!