Junis skattjakt - här börjar äventyret!

Häng med på Junis skattjakt ! Runt om i hela landet ligger våra skatter gömda. Din uppgift är att hitta dem. Om du svarar rätt på de kluriga frågorna i skatterna så kanske det blir just du som vinner ett av de fina priserna!

Vem får vara med i Junis skattjakt?

Junis skattjakt öppen för alla barn (och deras familjer), men bara de barn som är eller blir medlemmar i Junis har chans att vinna priserna.
Här blir du medlem i Junis!

Hur letar jag efter Junis skatter?

På skattkartan här ovanför ser du var i landet skatterna är gömda. Kartan fylls på med fler skatter hela tiden och ibland byter skatterna dessutom plats. För att leta efter Junis skatter behöver du en mobiltelefon.

 1. Se till att du surfar från mobilen. Titta på kartan här ovanför. Med plus- och minusknappen kan du zooma in till den skatt du vill leta efter.
 2. Tryck på kartnålen som markerar den skatt du vill leta efter. Nu kan du läsa information om skatten, till exempel beskrivning av platsen den är gömd på och ledtråd för att enklare hitta den.
 3. Klicka på symbolen till höger om skattens namn, i det röda fältet. Den ser ut som en fyrkant med en pil i.
 4. Platsen öppnas nu i Google maps och du får en vägbeskrivning för hur du enklast tar dig till skatten och hur långt bort den är.

Regler när du letar

 • Gräv inte efter skatten – ingen skatt är nedgrävd
 • Förstör inget i naturen när du letar
 • Gå inte in i privata trädgårdar, ut på sådda fält eller nyplanterad skog
 • Klättra inte upp eller ner på farliga ställen
 • När du hittar skatten måste du lägga tillbaka frågan i röret och gömma skatten på exakt samma ställe som du hittade den. Det här är jätteviktigt!
 • Om du inte hittar skatten och tror att den är försvunnen – eller om burken eller frågelappen är trasig – så berätta det för oss här så kan Junis-ledaren gömma en ny skatt.

När du hittat en skatt

I varje skattburk finns en tävlingsfråga. Lista ut svaret på frågan och skicka det för att vinna fina vinster. Du kan antingen svara direkt på frågan eller skriva upp svaret och svara när du kommit hem. Glöm inte att gömma skatten på exakt samma plats som du hittade den på!

Skicka in ditt tävlingssvar här! 

Om en skatt är borta eller trasig

Om du misstänker att skatten du letar efter har försvunnit, eller om du hittar den och upptäcker att burken är trasig, så meddela oss! Då kan vi lägga ut en ny, hel skatt. Anmäl att skatten är trasig eller borta här. 

Det här kan du vinna

Är du bekräftad medlem i Junis har du chans att vinna fina priser när du skickar in svaret på frågorna i skatterna. Varje hittad skatt ger en vinstchans – ju fler hittade skatter desto större chans att vinna!
Under tävlingsperioden 10 januari – 31 mars 2022 lottar vi ut följande:

 • 1:a pris 4 st presentkort XXL á 500:-/st
  2:a pris 4 st hörlurar á 200:-/st
  3:e pris 5 st presentkort i Junis shop á 200:-/st

Vinnare i skattjakten september-november 2021

Presentkort XXL (värde 1 000 kr)
Alica Magnusson Persson, Skinnskatteberg
Alva Götesson, Nybro

Biopaket (värde 500 kr)
Ellah Andersson, Skinnskatteberg
Erhard Ciuperca, Lycksele
Moa Myregrund, Falun

Presentkort i Junis shop (värde 200 kr)
Gunnar Johansson, Fagersta
Lisen Eriksson, Skinnskatteberg
Malva Horn Bergkvist, Nyköping
Inez Ling, Vessigebro
Milva Johansson, Fagersta

Vinnare i skattjakten juni-augusti 2021

Sparkcykel (värde 1 000 kr)
Linnea Anshelm (Saltsjö-Boo)

Biopaket (värde 500 kr)
Nicolina Moscova (Klippan)
Oliver Fredriksson (Katrineholm)

Presentkort i Junis shop (värde 200 kr)
Kalle Haglund (Bromölla)
Zixten Bertilsson (Tvååker)

Läs senaste numret av Struten

Struten är Junis egen tidning som alla medlemmar och ledare i Junis får hemskickad i brevlådan, men du kan också läsa den direkt här på webben! I varje nummer hittar du massor av spännande läsning, pysseltips, tävlingar och annat kul!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
  Vill du bli medlem i Junis?
  Ja