Junis skattjakt - här börjar äventyret!

Häng med på Junis skattjakt ! Runt om i hela landet ligger våra skatter gömda. Din uppgift är att hitta dem. Om du svarar rätt på de kluriga frågorna i skatterna så kanske det blir just du som vinner en sparkcykel, en skateboard eller något annat coolt pris! Missa inte äventyret!

Vem får vara med i Junis skattjakt?

Alla medlemmar i Junis får vara med i skattjakten. Det gäller även dig som blir medlem idag. (Det blir du enklast här.) Naturligtvis får du ta med din familj eller dina kompisar när du letar efter skatten, men enbart medlemmar kan vinna priserna.

Hur letar jag efter Junis skatter?

På skattkartan här ovanför ser du var i landet skatterna är gömda. Kartan fylls på med fler skatter hela tiden och ibland byter skatterna dessutom plats. För att leta efter Junis skatter behöver du en mobiltelefon.

 1. Se till att du surfar från mobilen. Titta på kartan här ovanför. Med plus- och minusknappen kan du zooma in till den skatt du vill leta efter.
 2. Tryck på kartnålen som markerar den skatt du vill leta efter. Nu kan du läsa information om skatten, till exempel beskrivning av platsen den är gömd på och ledtråd för att enklare hitta den.
 3. Klicka på symbolen till höger om skattens namn, i det röda fältet. Den ser ut som en fyrkant med en pil i.
 4. Platsen öppnas nu i Google maps och du får en vägbeskrivning för hur du enklast tar dig till skatten och hur långt bort den är.

Regler när du letar

 • Gräv inte efter skatten – ingen skatt är nedgrävd
 • Förstör inget i naturen när du letar
 • Gå inte in i privata trädgårdar, ut på sådda fält eller nyplanterad skog
 • Klättra inte upp eller ner på farliga ställen
 • När du hittar skatten måste du lägga tillbaka frågan i röret och gömma skatten på exakt samma ställe som du hittade den. Det här är jätteviktigt!
 • Om du inte hittar skatten och tror att den är försvunnen – eller om burken eller frågelappen är trasig – så berätta det för oss här så kan Junis-ledaren gömma en ny skatt.

När du hittat en skatt

I varje skattburk finns en tävlingsfråga. Lista ut svaret på frågan och skicka det för att vinna fina vinster. Du kan antingen svara direkt på frågan eller skriva upp svaret och svara när du kommit hem. Glöm inte att gömma skatten på exakt samma plats som du hittade den på!

Skicka in ditt tävlingssvar här! 

Om en skatt är borta eller trasig

Om du misstänker att skatten du letar efter har försvunnit, eller om du hittar den och upptäcker att burken är trasig, så meddela oss! Då kan vi lägga ut en ny, hel skatt. Anmäl att skatten är trasig eller borta här. 

Det här kan du vinna

Är du bekräftad medlem i Junis har du chans att vinna fina priser när du skickar in svaret på frågorna i skatterna. Varje hittad skatt ger en vinstchans – ju fler hittade skatter desto större chans att vinna! Priserna lottas ut i tre omgångar: för svar som kommit in under juni-juli, för svar som inkommit under augusti-september och för svar som inkommit under oktober-december.

I varje tävlingsomgång lottar vi ut:

 • 1 sparkcykel (värde 1000 kr)
 • 1 skateboard (värde 1000 kr)
 • 2 badmintonset (värde 300 kr)
 • 10 presentkort i Junis shop (värde 200 kr)
 • 10 barnböcker

Vinnare i skattjakten juni-juli

Sparkcykel (värde 1000 kr)
Inez Torvaldsson (Nässjö)

Skateboard (värde 1000 kr)
Casper Nilsson (Trensum)

Badmintonset (värde 300 kr)
Allan Magnusson (Backaryd)
Felicia Savedson (Växjö)

Presentkort i Junis shop (värde 200 kr)
Amanda Nilsson (Rengsjö)
Charlie Larsson (Skara)
Christian Magnusson (Huskvarna)
Elinor Klasson (Tenhult)
Emma Hagman (Skara)
Fanny Englund (Junsele)
Isaiah Cho (Nässjö)
Lojain Alkousa (Laxå)
Lucas Israelsson Frome (Landsbro)
Nellie Holgersson (Frösön)

Bok
Anton Leo (Laxå)
Elin Göransson (Karlskoga)
Elsa Haraldsson (Östersund)
Elvin Magnusson (Backaryd)
Erik Björk (Karlskoga)
Esther Vihlborg (Jämshög)
Julia Sandström (Norrala)
Nora Broberg (Jämshög)

Bli medlem i Junis

Junis finns i hela landet och erbjuder kul och trygg verksamhet där alla barn mellan 7 och 15 år är välkomna. Är du över 15 år kan du bli ledare. Vi hoppas att du vill hänga med!

Häng med på Junis skattjakt!

Nu startar Junis skattjakt! Runt om i hela landet ligger våra skatter gömda och din uppgift är att hitta dem. Om du svarar rätt på de kluriga frågorna i skatterna så kanske det blir just du som vinner en sparkcykel, en skateboard eller något annat coolt pris! Äventyret börjar här!

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 200 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 200 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
  Vill du bli medlem i Junis?
  Ja