Hjälp Junis göra skillnad för fler barn

Genom att stödja Junis arbete möjliggör du att fler barn får ta del av Junis roliga och trygga fritidsaktiviteter.

Även du som inte har möjlighet att göra en insats som ledare kan bidra till Junis viktiga verksamhet.

  1. Stöd IOGT-NTO-rörelsen
    Ge ett ekonomiskt bidrag till IOGT-NTO-rörelsens insamling. Du kan swisha, köpa ett gåvobevis eller minnesblad, eller starta en egen insamling. De insamlade medlen går till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet både i Sverige och internationellt. Läs mer på IOGT-NTO-rörelsens hemsida.
  2. Köp en Miljonlott
    Allt överskott från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO-rörelsen och bidrar till att Junis har möjlighet att ge barn en rolig verksamhet och minnen för livet. Genom att prenumerera på lotter från Miljonlotteriet stöder du regelbundet Junis arbete, samtidigt som du har chans att själv vinna. Läs mer på Miljonlotteriets hemsida. 

Junis rapport 2020

För sjuttonde året i rad har Junis ställt frågor till alla landets kommuner om vilket stöd de erbjuder barn i familjer med missbruk. Resultatet presenteras i Junis rapport. Där lyfter vi också fram exempel på stödinsatser som ger resultat. Läs eller beställ rapporten idag!

Ludde hjälper vuxna att prata med barn om alkohol

Vart femte barn växer upp med missbruk i familjen. De flesta fångas inte upp av skola eller socialtjänst. Därför erbjuder Junis möjligheten att gå en utbildning i materialet Ludde som hjälper vuxna att prata med barn om alkohol, utan att det blir utpekande eller svårt.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 200 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 200 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du BLI MEDLEM eller stödja vårt arbete för barn & ungdomar?
    Ja