Nyheter 2023/03/01

Bli Junis-ambassadör under Almedalsveckan!

Vill du vara med där det händer? Under Almedalsveckan i Visby arrangeras mängder av seminarier, politikerträffar, workshops, torgmöten, mingel med mera. Det är ett myller av aktiviteter och ett bra tillfälle att träffa representanter för andra organisationer som brinner för sina frågor. Det ger dig också en stor möjlighet till fortbildning och en chans till utveckling, både personligen och i ditt ledarskap.

Junis är med och arrangerar mötesplatsen Barnrättstorget tillsammans med nio andra barnrättsorganisationer, bland annat Ecpat, Maskrosbarn, SOS Barnbyar och Majblomman.   

Veckan pågår 27 juni – 1 juli. Detta innebär att den krockar med Junis kongress som pågår 30 juni – 2 juli. Det är alltså inte möjligt att både vara ombud på den och delta på Almedalsveckan.  

Läs mer om Almedalsveckan på almedalsveckan.info

Vi erbjuder

  • Resa till och från Visby.
  • Gemensamt boende i Visby någon kilometer utanför ringmuren. 
  • Mat under vistelsen.
  • Cykel, om så önskas. 
  • En förberedande introduktion kring Junis politiska arbete i anslutning till veckan. 
  • En unik möjlighet till fortbildning och utveckling. 

Vi söker

Dig som varit Junis-ledare ett par år och som är intresserad av att göra en utåtriktad insats för Junis under Almedalsveckan. Vi kommer att arrangera seminarier samt delta på mingel och andra aktiviteter. Du ska känna dig bekväm med att prata om vad Junis är och står för, framförallt med fokus på barnrättsfrågor – både med politiker och andra. Du ska också kunna tänka dig att ställa frågor under andra arrangörers seminarier. 

Ansök idag!

Skicka din ansökan senast den 31 mars med en kort motivering om varför du vill delta till: Anna Carlsson Cheikh, anna@junis.se. 

Antalet platser är begränsat och vi förbehåller oss rätten att handplocka bland dem som ansöker, för att få en geografisk och åldersmässig spridning. 

Sommarlovspeng 2023

Nu kan föreningar och distrikt ansöka om 1000 kronor som stöd till sommarlovets verksamhet. Syftet med pengarna är att möjliggöra verksamhet för alla barn under sommarlovet.

Registrera sommaraktiviteter

Det är dags att registrera aktiviteter till Junis sommarkarta. Kartan är till för att kunna visa upp allt roligt som händer i sommar och för att barn ska kunna hitta vad som händer nära just dem. För att kunna fylla på kartan behöver vi få in information om vad du, din förening eller ditt distrikt planerar för sommararrangemang.

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2023, har varit eller är aktiv i Junis.

Häng med på vårens digitala ledarträffar!

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration på våra digitala ledarträffar. Du deltar på det du kan och vill. Skriv redan nu upp datumen i din kalender så du inte missar någon träff! Vi ses snart på Zoom!

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.