Nyheter 2023/03/01

Bli Junis-ambassadör under Almedalsveckan!

Vill du vara med där det händer? Under Almedalsveckan i Visby arrangeras mängder av seminarier, politikerträffar, workshops, torgmöten, mingel med mera. Det är ett myller av aktiviteter och ett bra tillfälle att träffa representanter för andra organisationer som brinner för sina frågor. Det ger dig också en stor möjlighet till fortbildning och en chans till utveckling, både personligen och i ditt ledarskap.

Junis är med och arrangerar mötesplatsen Barnrättstorget tillsammans med nio andra barnrättsorganisationer, bland annat Ecpat, Maskrosbarn, SOS Barnbyar och Majblomman.   

Veckan pågår 27 juni – 1 juli. Detta innebär att den krockar med Junis kongress som pågår 30 juni – 2 juli. Det är alltså inte möjligt att både vara ombud på den och delta på Almedalsveckan.  

Läs mer om Almedalsveckan på almedalsveckan.info

Vi erbjuder

  • Resa till och från Visby.
  • Gemensamt boende i Visby någon kilometer utanför ringmuren. 
  • Mat under vistelsen.
  • Cykel, om så önskas. 
  • En förberedande introduktion kring Junis politiska arbete i anslutning till veckan. 
  • En unik möjlighet till fortbildning och utveckling. 

Vi söker

Dig som varit Junis-ledare ett par år och som är intresserad av att göra en utåtriktad insats för Junis under Almedalsveckan. Vi kommer att arrangera seminarier samt delta på mingel och andra aktiviteter. Du ska känna dig bekväm med att prata om vad Junis är och står för, framförallt med fokus på barnrättsfrågor – både med politiker och andra. Du ska också kunna tänka dig att ställa frågor under andra arrangörers seminarier. 

Ansök idag!

Skicka din ansökan senast den 31 mars med en kort motivering om varför du vill delta till: Anna Carlsson Cheikh, anna@junis.se. 

Antalet platser är begränsat och vi förbehåller oss rätten att handplocka bland dem som ansöker, för att få en geografisk och åldersmässig spridning. 

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Växjö, Härnösand och Trosa!

Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? Nu är det dags att börja registrera era sommarläger och andra aktiviteter på Junis sommarkarta. När ni registrerar er aktivitet har ni också chansen att ansöka om sommarlovspeng till stöd för era aktiviteter.

Nya nykterhetsrörelsen

På Nya Nykterhetsrörelsens hemsida kan du följa processen mot en ny gemensam organisationsform för IOGT-NTO-rörelsen. Sidan uppdateras löpande med nyheter, beslut och framsteg.

Beställ medlemskort

Att ge er förenings junisar ett medlemskort varje år är perfekt för att enkelt hålla koll på vilka som är medlemmar. Korten för 2024 finns nu att beställa eller ladda ner själv!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2024, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.