Världens Barn 2020

I och med den rådande pandemin är insamlingen Världens Barn viktigare än någonsin. När pandemin sprids till de mest utsatta samhällena blir konsekvenserna stora för barn i utsatthet. Årets insamling kommer att bli annorlunda men är fortfarande väldigt viktig för många barn i hela världen.

Ett annorlunda år
”Världens Barn-kampanjen är viktigare än någonsin. Barns rätt till hälsa, skola och trygghet är tre rättigheter som hotas i och med coronaviruset. När barn bor i flyktingläger eller på gatan, är undernärda och inte har tillgång till rent vatten drabbas de hårt. När skolor tvingas stänga är det inte bara undervisning som saknas, utan det gör att risken ökar för att barn utsätts för våld och exploatering. Det gör att våra insatser i Världens Barn-insamlingen är viktigare än någonsin!

Mona Örjes
Förbundsordförande Junis”

Vill du läsa mer om varför årets Världens Barn kampanj är extra viktig?
Läs mer
här

Hur samlar vi in pengar i år?
På grund av den pågående pandemin avråder Junis och Världens Barn från att skramla med insamlingsbössor på stan. Världens Barn har tagit fram kompletterande förslag på aktiviteter som enskilda personer eller föreningar kan genomföra. Läs mer här.

Junis tipsar om tre olika aktiviteter:

 • Tipspromenad 
  Är det kanske världens bästa insamlingsaktivitet? Tre riktigt bra saker i en: Alla får röra på sig, lära sig något viktigt – och bidra till barns rättigheter! Dessutom kan ni vara registrera er distans och vara en del av Jorden runt för världens barn. Sätt upp en klassisk tipspromenad eller kör den digitalt – alla frågor finns att ladda ner här. Junis har skapat en egen digital insamlingsbössa och en affisch med QR-kod som ni kan sätta upp i samband med tipspromenaden.
 • P.S Kanske kan ni göra ett skattjaktsevent med Världens Barn tema?
  Läs mer här. D.S
 • Panta
  Panta burkar är både bra för miljön och en riktigt bra – och ganska enkel – insamlingsaktivitet! Be Junisarna fråga sin familj och grannar om pant som ni samlar in i samband med föreningens verksamhet. Antingen går några barn gemensamt en ledare och pantar, får pengarna och skickar in pengarna till Världens Barn. Eller så samlar en ledare in all pant, pantar och redovisar för alla medlemmar hur mycket pengar det blev till Världens Barn.
 • Digital insamlingsbössa
  Junis har startat en digital insamlingsbössa dit ni kan uppmuntra föräldrar och andra att skänka pengar. Här kan ni också sätta in pengar ni på olika sätt, till exempel genom att samla pant.

Bekräfta ditt ledarskap!

Varje år vill vi att du som är mellan 15 och 25 år och inskriven som ledare i Junis ska bekräfta ditt ledarskap och att du genom ledarskapet är medlem i Junis. Detta är viktigt för att Junis ska få de bidrag som organisationen har rätt till och få chans att ordna mer verksamhet och göra skillnad för fler barn.

Junis stödjer Världens barn

Insamlingen till Världens Barn är viktigare än någonsin. När pandemin sprids till de mest utsatta samhällena blir konsekvenserna stora för barn i utsatthet. Årets insamling kommer att bli annorlunda men är fortfarande väldigt viktig för många barn i hela världen. Du och din Junis-förening kan hjälpa till.

Skapa äventyr med Junis skattjakt

Nu börjar skattjakten! Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet ska kunna delta i. Med en gemensam skattkarta och fina vinster i prispotten ordnar vi tillsammans det häftigaste äventyret för alla junisar!