Allt för Junis-distriktet

Här hittar du som är engagerad i distriktsstyrelsens arbete verktyg och information för att driva ditt distrikt.
Längst ner på sidan hittar du mallar och blanketter samlade.

Årshjul och viktiga datum 2020

  • 10 juni – digital träff på LifeSize för distriktsordförande eller motsvarande i varje distrikt. Inbjudan och mer information mejlas till respektive distriktsordförande.
  • 10 september – digital träff på LifeSize för distriktsordförande eller motsvarande i varje distrikt. Inbjudan och mer information mejlas till respektive distriktsordförande.
  • 10 oktober – digital träff på LifeSize för distriktsordförande eller motsvarande i varje distrikt. Inbjudan och mer information mejlas till respektive distriktsordförande.
  • 10 november – digital träff på LifeSize för distriktsordförande eller motsvarande i varje distrikt. Inbjudan och mer information mejlas till respektive distriktsordförande.
  • 10 december – digital träff på LifeSize för distriktsordförande eller motsvarande i varje distrikt. Inbjudan och mer information mejlas till respektive distriktsordförande.

Bidrag och ekonomi

Varje år får Junis-distrikt bidrag från Junis-förbundet. Bidraget har två delar. Dels ett grundstöd som baseras på godkända föreningar och dess medlemmar samt ett aktivitetsstöd som distrikten varje år redovisar och söker. För att få aktivitetsbidrag ska distrikten arbeta med varje arena inom Junis arbetsplan; Junis tillsammans, Junis för alla och Junis påverkar.

Många distrikt har möjlighet att söka regions- och landstingsbidrag. Junis har gjort en sammanställning av alla regioner- och landstings bidragsregler. Vill du ha hjälp med er ansökan för region- eller landstingsstöd? Kontakta biträdande generalsekreterare Henrietta Thyresson Stenqvist på henrietta@junis.se.

Utöver Junis förbundets ekonomiska stöd samt lokala och regionala bidrag kan många föreningar och distrikt söka stöd från olika fonder och stiftelser. Junis har gjort en sammanställning över några vanliga fonder som passar bra in i vårt ändamål. Du hittar sammanställningen här.

Årsmöte

Från och med 2020 är det en del nya regler som gäller för distriktsårsmöten i Junis. Nedan följer en kort sammanfattning av de nya reglerna.

  • Alla aktiva/registrerade ledare i Junis under 26 år i distriktets föreningar ska kallas som ombud till distriktsårsmötet.
  • Alla föreningar får utse ett ombud per påbörja 20-tal medlemmar.
  • Enbart ordförande, sekreterare och kassör är obligatoriska poster i distriktsstyrelsen.

Registrera ditt sommarläger

Se till att ditt sommarläger finns med i sammanställningen över Junis alla sommararrangemang. Registrera ditt läger idag!

Skapa äventyr med Junis skattjakt

Nu börjar skattjakten! Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet ska kunna delta i. Med en gemensam skattkarta och fina vinster i prispotten ordnar vi tillsammans det häftigaste äventyret för alla junisar!

eBas

All information om Junis medlemsregister eBas hittar du här.