Var med och sprid Junis budskap!

Vi vet att vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga. Vårt mål är att nå ut till fler människor och öka kännedomen om Junis för att kunna göra skillnad för ännu fler. Här hittar du konkreta tips på hur du kan sprida vårt budskap och vara en ambassadör för att få fler att stödja Junis.

 • Starta en egen Facebook-insamling
  På Facebook kan du själv skapa en insamling dit dina vänner kan skänka ett bidrag för att stödja en ideell organisation. Funktionen kan till exempel användas som en födelsedagsinsamling. Gå till Facebooks Fundraiser-sida, klicka på Välj ideell organisation och sök efter Junis.
 • Dela Junis inlägg på sociala medier
  Gilla och dela gärna våra inlägg i våra sociala medier så att vi når så många som möjligt med vår verksamhet. Här finns vi:
  Instagram
  Facebook
  Youtube
  LinkedIn 
 • Köp en Miljonlott
  Allt överskott från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO-rörelsen och bidrar till att Junis har möjlighet att ge barn en rolig verksamhet och minnen för livet. Genom att prenumerera på lotter från Miljonlotteriet stöder du regelbundet Junis arbete, samtidigt som du har chans att själv vinna. Läs mer på Miljonlotteriets hemsida.
 • Dela inlägg på dina egna sociala medier
  Här kan du hitta mallar för att stödja Junis, där vårt Swish-nummer är inkluderat. Mallarna passar för Instagrams och Facebooks format.

  Ladda ner mall för sociala medier
 • Affischera
  Här kan du hitta A4-mallar som informerar om att man kan bidra till Junis ekonomiskt. Skriv ut och sätt upp på lämpliga ställen för att få fler att stödja oss!

  Ladda ner A4-affischer

 

 

Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? Nu är det dags att börja registrera era sommarläger och andra aktiviteter på Junis sommarkarta. När ni registrerar er aktivitet har ni också chansen att ansöka om sommarlovspeng till stöd för era aktiviteter.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är ledare, en mängd övningar för gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Nya nykterhetsrörelsen

På Nya Nykterhetsrörelsens hemsida kan du följa processen mot en ny gemensam organisationsform för IOGT-NTO-rörelsen. Sidan uppdateras löpande med nyheter, beslut och framsteg.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Beställ medlemskort

Att ge er förenings junisar ett medlemskort varje år är perfekt för att enkelt hålla koll på vilka som är medlemmar. Korten för 2024 finns nu att beställa eller ladda ner själv!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2024, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.