Nyheter 2022/05/17

Bredd når långt – Junis kommunrapport 2022

320 000 barn i Sverige har påverkats negativt av en förälders missbruk. De flesta kommuner erbjuder stödverksamhet för dessa barn, men endast runt en procent nås av samhällets stöd

Varje år undersöker Junis vilket stöd Sverige kommuner ger barn som växer upp i familjer med missbruk och sammanställer resultatet i en rapport. Nu har årets rapport, Bredd når långt, lanserats.  Förutom att undersöka stödverksamheten i kommunerna skriver vi om verksamheter som lyckats särskilt bra med att nå ut till fler barn, till exempel arbete inom Folktandvården och hur man i socialtjänsten i Lövgärdet ökat förtroendet för socialtjänsten. Stödverksamheten Lyktan i Sandviken har utökat sitt nätverk och knutit nya kontakter i föreningslivet så att fler barn och unga kunnat hitta till Lyktans stödverksamheter. Årets rapport fokuserar på hur breda insatser och samverkan mellan aktörer i olika delar av samhället kan nå de barn som behöver det – bredd når långt!

Här kan du beställa rapporten eller läsa den direkt på webben

Vi kan även ordna rapportpresentationer i er förening eller ert distrikt. Kontakta anna@junis.se om ni skulle vilja det.

Registrera sommaraktiviteter

Sommaren är äntligen här! Ska din förening eller ditt distrikt anordna läger, dagläger eller någon annan aktivitet under sommarmånaderna? Glöm inte att registrera det så att vi kan fylla sommarkartan.

Anmäl er till årets Multikurs

Junis Multikurs är en kurshelg för dig som har varit Junis-ledare i minst ett år och som har gått Junis ledarutbildning. Här väljer du själv inom vilket område du vill gå kurs. På köpet får du en fantastisk helg tillsammans med andra Junis-ledare från hela landet.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Var med i Junis skattjakt!

Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet kan delta i! I Junis Skattjakt placerar Junis ledare ut skatter runt om i sitt närområde - skatter som junisarna sen med hjälp av vår skattkarta kan leta reda på! Här beställer du ditt skattjaktspaket!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2022, har varit eller är aktiv i Junis.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.