Nyheter 2020/09/08

Den förutsägbara ledaren

Du som är ledare, hälsas välkommen till ett utbildningstillfälle om hur vi tar emot barn och ungdomar med särskilda behov t.ex. ADHD, Aspergerssyndrom och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer. Föreläsningen ges via Zoom den 17 september klockan 19.00.
Föreläsningen arrangeras av Junis tillsammans med vårt studieförbund NBV.

I en webbföreläsning med Måns Lööf får du kunskap och inspiration i hur man bemöter barn och ungdomar med osynliga funktionsvariationer. Du får tips och verktyg som stärker dig i rollen som vuxen i en verksamhet med barn och unga. Vilka strategier och förhållningssätt ska jag ha? Det gäller att vara förutsägbar!
Den förutsägbara ledaren

”Jag vill få bort tanken att det är svårt och komplicerat”
Måns Lööf är specialistsjuksköterska, KBT-terapeut, idrottsledare och arbetar till vardags med barn och unga med särskilda behov på barn-och ungdomspsykiatrin i Gävle. Måns har jobbat i över 15 år med att utbilda, föreläsa och arbeta med barn och ungdomar med särskilda behov.

Måns är en aktiv folkbildare som via sina föreläsningar har ökat kunskapsnivån inom idrottssverige. Främst genom föreläsningen ”Den förutsägbara ledaren” där han visar effekten av hur ett modernt ledarskap för barn och ungdomar med NPF gynnar alla barn och ungdomar i föreningsdriven verksamhet. Han är en eftertraktad resurs i hela landet där han bl.a. medverkat i UR-produktionerna Fatta familjen och Superungar.

Anmäl dig här.

Bekräfta ditt ledarskap!

Varje år vill vi att du som är mellan 15 och 25 år och inskriven som ledare i Junis ska bekräfta ditt ledarskap och att du genom ledarskapet är medlem i Junis. Detta är viktigt för att Junis ska få de bidrag som organisationen har rätt till och få chans att ordna mer verksamhet och göra skillnad för fler barn.

Junis stödjer Världens barn

Insamlingen till Världens Barn är viktigare än någonsin. När pandemin sprids till de mest utsatta samhällena blir konsekvenserna stora för barn i utsatthet. Årets insamling kommer att bli annorlunda men är fortfarande väldigt viktig för många barn i hela världen. Du och din Junis-förening kan hjälpa till.

Skapa äventyr med Junis skattjakt

Nu börjar skattjakten! Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet ska kunna delta i. Med en gemensam skattkarta och fina vinster i prispotten ordnar vi tillsammans det häftigaste äventyret för alla junisar!