E-nytt 2023/11/06

E-nytt november 2023

E-nytt är Junis nyhetsbrev som skickas till alla ledare en gång i månaden. Det innehåller massor med bra information som är relevant för dig som är Junis-ledare.

I E-nytt för november 2023 får du ta del av:

  • Junis slutspurt – värva och vinn! Nu delar vi ut superpresentkort till alla föreningar som ökar sitt medlemsantal. Ju fler medlemmar som registreras den 27 oktober – 17 december, desto högre premie får varje förening! 
  • Bidragsansökningen för Vit jul-aktiviteter är öppen! Ni har möjlighet att ansöka om aktivitetsbidrag för alla aktiviteter mellan 21 december och 8 januari. Se till att inte vara ute för sent – sista dagen att ansöka är den 23 november.
  • Kurshelg i Växjö – sista minuten att anmäla! Kurshelgen hålls den 11-12 november. Här finns teaterledarutbildning, utbildning i stödjande ledarskap, utbildningen driva förening, Junis grundledarutbildning och utbildningen om schyssta lekar
  • Påminnelse om att du som är ledare mellan 15 och 25 år måste bekräfta ditt ledarskap i Junis.
  • Passa också på att kolla igenom föreningens register och se att alla medlemmar och ledare är registrerade och att namn- och adressuppgifter stämmer. Sista dag för att rapportera in medlemmar som varit med under 2023 är 10 januari 2024.

Läs E-nytt november 2023 här

Vill du också prenumerera på E-nytt? Här kan du signa upp dig!

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Växjö, Härnösand och Trosa!

Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? Nu är det dags att börja registrera era sommarläger och andra aktiviteter på Junis sommarkarta. När ni registrerar er aktivitet har ni också chansen att ansöka om sommarlovspeng till stöd för era aktiviteter.

Nya nykterhetsrörelsen

På Nya Nykterhetsrörelsens hemsida kan du följa processen mot en ny gemensam organisationsform för IOGT-NTO-rörelsen. Sidan uppdateras löpande med nyheter, beslut och framsteg.

Beställ medlemskort

Att ge er förenings junisar ett medlemskort varje år är perfekt för att enkelt hålla koll på vilka som är medlemmar. Korten för 2024 finns nu att beställa eller ladda ner själv!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2024, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.