Nyheter 2023/04/24

Exklusiv förhandslansering av Junis kommunrapport 2023

I 20 år har Junis frågat kommunerna vilket stöd de erbjuder barn i familjer med missbruk. Resultatet sammanställs och presenteras i en rapport, som utöver siffermaterial lyfter forskning och exempel på verksamheter som lyckas lite bättre.

Rapporten lanseras den 11 maj men redan kvällen före, 10 maj kl. 18.00, har du som medlem i något av IOGT-NTO-rörelsens förbund möjlighet att delta på en förhandslansering av rapporten.

Junis förbundsordförande Mona Örjes presenterar resultatet av granskningen av 2022 års verksamheter och lyfter innehållet i några av rapportens artiklar. I rapporten skriver vi bland annat om BarnSäkert, en arbetsmodell inom barnhälsovården för att upptäcka psykosociala riskfaktorer i små barns uppväxtmiljö. Vi skriver också om hur man gör allt för att barnen ska känna sig trygga med att berätta om jobbiga saker på Barnahus i Örebro, hur barnen får komma till tals inom missbruks- och beroendevården i Kronoberg, hur kommunpolisen i Ulricehamn och Tranemo arbetar. Och mycket mer.

Länk till mötet: https://us06web.zoom.us/j/86045631195

Anmälan: Vill du ha tillgång till rapporten under lanseringen, eller bara få en påminnelse, anmäl dig till anna@junis.se senast på förmiddagen 10 maj.

Välkommen!

PS! Det går förstås också bra att delta på den officiella lanseringen som sker kl. 9.00 torsdag 11 maj. Länk till Facebookeventet hittar du här. Länk till Zoom här

Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? Nu är det dags att börja registrera era sommarläger och andra aktiviteter på Junis sommarkarta. När ni registrerar er aktivitet har ni också chansen att ansöka om sommarlovspeng till stöd för era aktiviteter.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är ledare, en mängd övningar för gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Nya nykterhetsrörelsen

På Nya Nykterhetsrörelsens hemsida kan du följa processen mot en ny gemensam organisationsform för IOGT-NTO-rörelsen. Sidan uppdateras löpande med nyheter, beslut och framsteg.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Beställ medlemskort

Att ge er förenings junisar ett medlemskort varje år är perfekt för att enkelt hålla koll på vilka som är medlemmar. Korten för 2024 finns nu att beställa eller ladda ner själv!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2024, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.