Nyheter 2023/04/24

Exklusiv förhandslansering av Junis kommunrapport 2023

I 20 år har Junis frågat kommunerna vilket stöd de erbjuder barn i familjer med missbruk. Resultatet sammanställs och presenteras i en rapport, som utöver siffermaterial lyfter forskning och exempel på verksamheter som lyckas lite bättre.

Rapporten lanseras den 11 maj men redan kvällen före, 10 maj kl. 18.00, har du som medlem i något av IOGT-NTO-rörelsens förbund möjlighet att delta på en förhandslansering av rapporten.

Junis förbundsordförande Mona Örjes presenterar resultatet av granskningen av 2022 års verksamheter och lyfter innehållet i några av rapportens artiklar. I rapporten skriver vi bland annat om BarnSäkert, en arbetsmodell inom barnhälsovården för att upptäcka psykosociala riskfaktorer i små barns uppväxtmiljö. Vi skriver också om hur man gör allt för att barnen ska känna sig trygga med att berätta om jobbiga saker på Barnahus i Örebro, hur barnen får komma till tals inom missbruks- och beroendevården i Kronoberg, hur kommunpolisen i Ulricehamn och Tranemo arbetar. Och mycket mer.

Länk till mötet: https://us06web.zoom.us/j/86045631195

Anmälan: Vill du ha tillgång till rapporten under lanseringen, eller bara få en påminnelse, anmäl dig till anna@junis.se senast på förmiddagen 10 maj.

Välkommen!

PS! Det går förstås också bra att delta på den officiella lanseringen som sker kl. 9.00 torsdag 11 maj. Länk till Facebookeventet hittar du här. Länk till Zoom här

Världens Barn 2023

Situationen för barns rättigheter är akut på alltför många håll i världen. Till följd av konflikter, klimatförändringar och katastrofer tvingas miljontals barn fly från sina hem. Allt fler barn går och lägger sig hungriga. Detta är ohållbart. Därför är Junis en del av Världens Barn och samlar in pengar för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet världen över.

Junis kurshelger

I höst kommer roliga och utvecklande utbildningar för kunnigare och bättre ledare att hållas. Tre kurshelger kommer att hållas på olika orter. Ledare kommer att kunna anmäla sig till kurshelgerna från och med 1 september.

Häng med på höstens digitala ledarträffar

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration i höst. Våra digitala ledarträffar har olika teman som utvecklar dig och ditt ledarskap. Träffarna hålls digitalt via Zoom och du deltar på det du vill och kan.

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2023, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.