Nyheter 2020/12/07

Film som Vit jul aktivitet

I år har vi valt att ställa in alla fysiska Vit jul aktiviteter, istället vill vi försöka möta barn och unga främst digitalt. Därför vill vi nu erbjuda ett enkelt sätt att titta på film gemensamt fast på varsitt håll. Att titta på film är enkelt och roligt, extra kul blir det om det går att koppla upp sig och samtal om filmen efteråt.

Film som Vit jul-aktivitet

 • Ni fyller i det här formuläret och anger hur många licenser för respektive film ni vill ha.
 • Ni registrerar aktiviteten här (så kommer den att synas på Vit juls hemsida).
 • Det går inte att söka aktivitetsbidrag för aktiviteten, däremot är värdekoderna för att titta på film kostnadsfria.
 • Bjud in medlemmar och icke-medlemmar, ha föranmälan så ni kan distribuera värdekoderna innan filmvisning.
 • Värdekoderna kommer att distribueras till och med den 22: a december så lämna in ansökan senast den 21: a december.
 • Aktiviteten måste genomföras mellan den 20:e december och 6 januari.

Två olika sätt att kolla på film:

 • Använd ett verktyg för digitala möten för att till exempel ha gemensam incheckning innan varje person/hushåll tittar på filmen för att sedan gemensamt koppla upp sig efter filmen och diskutera filmens innehåll, säga hej och lära känna nya människor eller bara för en stunds samtal. Enkla verktyg att använda är, Zoom, Google meet eller LifeSize.
  Läs gärna mer hos UNF för tips om digitala träffar.
 • Distribuera värdekoder utifrån föranmälan, berätta att den som tagit emot koden behöver titta på filmen innan 10 januari. Ha ett frågeformulär på er hemsida och/eller sociala medier med frågor om filmen. Detta som ett sätt att interagera med deltagarna.

Värdekoder via SF Anytime

 • Koderna är giltiga i tre månader men uppmuntra till att deltagarna kollar på filmen under Vit jul-perioden då det är tanken.
 • Koderna kräver att en person över 18 år registrerar konto hos SF Anytime.
 • Koden fungerar bara för den film som ni har anmält att ni ska ha.
 • Koden är giltig i 48h och under den tiden går det att se filmen flera gånger.
 • Koderna kommer skickas ut via e-post till kontaktpersonen.

Vilka filmer kan vi välja mellan?

Sonic (från 7 år)
Sonic försöker hantera det märkliga livet på jorden tillsammans med sin nyfunna, mänskliga bästa vän Tom Wachowski. Sonic och Tom samarbetar för att försöka stoppa den skurkaktiga Dr Robotnik från att fånga Sonic och använda sina enorma krafter för att ta över världen.

Jumanjii: Next level (från 11 år)
Gänget är tillbaka i ”Jumanji: The Next Level”, men spelet har ändrats. När de återvänder till spelet för att rädda en från gänget upptäcker dem att inget är som de förväntar sig. De kommer att behöva ge sig i kast med nya okända delar som torra öknar och snöiga berg, för att fly världens farligaste spel.

Lassemajas Detektivbyrå – Tågrånarens Hemlighet (barntillåten)
Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott! Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.

Grinchen (den tecknade)
När invånarna i Vemdalen tillkännager att de ska göra julen tre gånger så stor som förut inser Grinchen att det enda sättet för honom att få lugn och ro är att stjäla julen. Han bestämmer sig för att klä ut sig till jultomten på julafton. Under tiden, nere i Vemdalen, smider den unga Cindy-Lou och hennes vänner planer. De ska fånga jultomten så att hon kan tacka honom för allt han gjort för hennes utarbetade, ensamstående mamma.

Nya idéer för Junis? Skriv en motion!

Genom Junis föreningsårsmöten, distriktsårsmöte och kongress har du möjlighet att påverka organisationen. Har du en idé på något du vill förändra i din förening, i ditt distrikt eller i Junis-förbundet så är enklaste sättet att skriva en motion.

Digitala utbildningar för ledare

Succén med olika digitala utbildningar, workshops och samtal för dig som är ledare eller förtroendevald i Junis fortsätter. Alla föreläsningar, workshops och samtal ges i Zoom. Utbildningstillfällena passar både dig som är ny ledare liksom dig som har några års erfarenhet av att vara Junis-ledare.

Skapa äventyr med Junis skattjakt

Nu börjar skattjakten! Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet ska kunna delta i. Med en gemensam skattkarta och fina vinster i prispotten ordnar vi tillsammans det häftigaste äventyret för alla junisar!