Nyheter 2023/06/12

Häng med på höstens digitala ledarträffar!

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration i höst. Våra digitala ledarträffar har olika teman som utvecklar dig och ditt ledarskap. Träffarna hålls digitalt via Zoom och du deltar på det du vill och kan.

Självledarskap – Anneli Bylund

På samtalet om självledarskap kommer du få lära dig att leda dig själv genom olika knep för att stärka dig själv, din motivation och handlingskraft. Vi kommer också ge varandra tips och trix! 
Söndag 20 augusti kl. 18.30-20.00
Anslut till mötet

Ta med Junisarna till Kenya – och få tips på hur ni kan vara med i Världens barn!  – Sara Heine och Maria Bergqvist

Sara Heine och Maria Bergqvist ger inspiration och tips på hur ni kan vara med i Världens Barn. De berättar också hur pengarna som samlas in gör skillnad i IOGT-NTO-rörelsens projekt runt om i Världen – till exempel bland barn i Kisumu i Kenya – och hur ni kan prata om internationell solidaritet med Junisarna. 
Tisdag 5 september kl. 18.30-20.00
Anslut till mötet

NPF-introduktion för dig som jobbar med barn och ungdomar – Nora Stensvik

Nora Stensvik ger enkla och handfasta tips på hur du hanterar de utmaningar som kan uppstå. Nora är utbildad folkhälsovetare och har läst kurser inom pedagogik. Hon har erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna med NPF kombinerat med psykisk hälsa.
Onsdag 20 september kl. 18.30-20.00
Anslut till mötet

Junis sport – vår nyaste verksamhet som nu behöver dig 

Junis sport handlar om att erbjuda våra junisar sport och rörelseglädje, men utan tävlingsinslag. Det finns färdigt material men där vi gärna vill gå igenom vad det innebär att vara ledare i just Junis sport. Hur ser upplägget ut? Behöver jag som ledare några förkunskaper för att köra Junis sport? Häng med på träffen och lyssna på Lina Johansson så får ni veta hur himla kul detta är – och tänk om vi tillsammans kan sprida detta ut i landet till våra barn! Wow! Häng på!
Torsdag 5 oktober kl. 18.30-20.00
Anslut till mötet

eBas – Torbjörn Bergvall

Vill du veta mer om Junis medlemsregister Ebas? Häng med på dagens digitala träff där vi kollar på grunderna i Ebas, och utforskar dom olika funktionerna.
Fredag 20 oktober kl. 18.30-20.00
Anslut till mötet

Bli en vuxen som vet – Mona Örjes

Många barn lever med missbruk och olika slags utsatthet i hemmet. Vad kan du som Junis-ledare vara uppmärksam på? Hur kan du agera? Och var finns det mer kunskap att få?

Söndag 5 november kl. 18.30-20.00
Anslut till mötet

Ledaretik med fall att diskutera – Ola Söderqvist

Vi pratar om vår ledaretik – vad står det i den egentligen? Vi diskuterar riktiga fall och hur vi i praktiken kan jobba med vår ledaretik, själva och i våra ledarteam.

Måndag 20 november kl. 18.30-20.00
Anslut till mötet

 

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Växjö, Härnösand och Trosa!

Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? Nu är det dags att börja registrera era sommarläger och andra aktiviteter på Junis sommarkarta. När ni registrerar er aktivitet har ni också chansen att ansöka om sommarlovspeng till stöd för era aktiviteter.

Nya nykterhetsrörelsen

På Nya Nykterhetsrörelsens hemsida kan du följa processen mot en ny gemensam organisationsform för IOGT-NTO-rörelsen. Sidan uppdateras löpande med nyheter, beslut och framsteg.

Beställ medlemskort

Att ge er förenings junisar ett medlemskort varje år är perfekt för att enkelt hålla koll på vilka som är medlemmar. Korten för 2024 finns nu att beställa eller ladda ner själv!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2024, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.