Nyheter 2022/10/18

Häng med på höstens digitala ledarträffar

Fyll på med höst-pepp, kunskap och inspiration med våra digitala ledarträffar! Träffarna hålls digitalt via Zoom eller Teams. Du deltar på det du vill och kan.

Kick-off för årets Vit jul-kampanj – Mona Örjes och Christina Medin

Varmt välkommen på en kick-off för Vit jul-kampanjen! Vi delar med oss av information, tips och erfarenheter så att vi tillsammans kan skapa den bästa möjliga Vit jul-kampanjen 2022!
Tisdag 25 oktober kl. 19.00-20.15
Anslut till mötet

Torsdag 27 oktober kl. 10.00-11.15
Anslut till mötet

Söka bidrag – Lina Boberg

Missade du Multikursens Söka bidrag kurs? Kom och lyssna på en sammanfattning och få svara på frågor kring hur du kan finansiera din verksamhet.
Måndag 31 oktober kl. 18:30-20:00

Anslut på Zoom här

Studiecirklar – Ulrika Hagen

Ulrika berättar om hur ni kan använda er av studiecirklar och folkbildning tillsammans med vårt studieförbund NBV. Hon ger tips och trix på hur ni på ett naturligt sätt kan väva in det i er verksamhet.
Måndag 7 november kl. 18:30-20:00

Anslut på Zoom här

Läger – Christine Bokström

Kom och dela med er av vad ni gjort bra på läger – och vad ni kunnat göra bättre. Vi byter erfarenheter och tipsar varandra inför nästa års läger.
Tisdag 15 november kl. 10:00-12:00
Tisdag 15 november kl. 18:00-20:00

Anslut på Zoom här

Sitta i styrelse – Anneli Bylund

Är du nyfiken på hur det är att sitta i en styrelse? Kom och lyssna på Anneli när hon berättar om de olika styrelseposterna och vad man gör i en styrelse. Självklart finns det tid till frågor och funderingar.
Onsdag 23 november kl. 19:00-20:30

Anslut på Zoom här

Spela roll för barn i missbruksmiljö – Mona Örjes

Hur har de det? Hur kan vi upptäcka och bemöta? Vad kan vi i IOGT-NTO-rörelsen göra under Spela roll-veckan, 13–19 februari 2023, för att uppmärksamma barn som har en förälder som dricker för mycket?
Torsdag 1 december kl. 19:00-20.30

Anslut på Zoom här

Pysselkväll – Christine Bokström

Dags att vara kreativa! Var med och pyssla. Material som behövs meddelas i Junis ledarforum på Facebook någon dag innan. Vill du hellre ha det på mail? Maila christine.bokstrom@junis.se.
Måndag 12 december kl. 18:00-20:00

Anslut på Zoom här

Var med och forma en ny nykterhetsorganisation

I över 50 år har IOGT-NTO-rörelsen varit uppdelad i fyra förbund. Nu vill förbundsstyrelserna utforska en möjlig ny, gemensam nykterhetsorganisation med dig och alla andra medlemmar! Därför bjuder vi in till samtal om hur vi gemensamt ser på vilka möjligheter och utmaningar som vi står inför, och hur en eventuellt ny organisation som samlar vårt engagemang för en nyktrare värld skulle kunna se ut.

Nominera till Junis förbundsstyrelse

Är du redo för en meningsfull utmaning? Sommaren 2023 är det dags för kongress där bland annat en ny förbundsstyrelse ska väljas. Junis valberedning vill nu ha nomineringar på personer du tycker ska sitta i förbundsstyrelsen!

Häng med på vårens digitala ledarträffar!

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration på våra digitala ledarträffar. Du deltar på det du kan och vill. Skriv redan nu upp datumen i din kalender så du inte missar någon träff! Vi ses snart på Zoom!

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Var med i Junis skattjakt!

Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet kan delta i! I Junis Skattjakt placerar ledare ut skatter runt om i sitt närområde - skatter som junisarna sen med hjälp av vår skattkarta kan leta reda på! Här beställer du ditt skattjaktspaket!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2022, har varit eller är aktiv i Junis.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.