Nyheter 2022/09/15

Höstlovspeng 2022

Har ni börjat planera för aktiviteter under höstlovet än? Nu kan föreningar och distrikt ansöka om 1 000 kronor som stöd till höstlovets verksamhet! Syftet med pengen är att möjliggöra kostnadsfri verksamhet för barn under höstlovet.

Höstlovspengen kan ansökas om tack vare extra stöd från Socialstyrelsen. Syftet med pengen är att möjliggöra kostnadsfri verksamhet för barn under höstlovet. Varje förening och distrikt kan endast beviljas stödet en gång och aktiviteten bidraget går till måste vara kostnadsfri för deltagarna. Pengarna betalas ut till det av föreningen eller distriktet registrerade kontot i eBas (Junis medlemsregister).
Sista dag att ansöka om pengen är 17 oktober.

Här ansöker ni om höstlovspengen

Häng med på höstens digitala ledarträffar

Fyll på med höst-pepp, kunskap och inspiration med våra digitala ledarträffar! Träffarna hålls digitalt via Zoom eller Teams. Du deltar på det du vill och kan.

Vit jul 2022 – ditt engagemang behövs!

Vit jul-kampanjen handlar om att alla barn har rätt att se fram emot och få uppleva, en trygg och mysig jul. Alltför många barn känner oro inför ett stundande jullov och räknar inte med det som många andra barn tar för givet. Vit juls aktiviteter gör skillnad genom att skapa fina julminnen för fler barn.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Var med i Junis skattjakt!

Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet kan delta i! I Junis Skattjakt placerar Junis ledare ut skatter runt om i sitt närområde - skatter som junisarna sen med hjälp av vår skattkarta kan leta reda på! Här beställer du ditt skattjaktspaket!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2022, har varit eller är aktiv i Junis.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.