Nyheter 2020/05/14

Junis firar 50 år

I 50 år har Junis stått på barnens sida. I 50 år har Junis varit viktiga för barn. Vi har skrattat och lekt tillsammans. Vi har anordnat läger, föreningsverksamhet och utbildat många ledare. Nu vill vi fira att vi har funnits i 50 år. Föreningar och lägerarrangörer kan beställa kostnadsfria kalaspaket samt ladda ner material direkt från webben.

Junis har tagit fram kalas-produkter, nya förslag på verksamhetsträffar och andra roliga saker som går att använda på lägret eller i föreningsverksamheten.

Kalaspaket

  • Guldiga ballonger
  • Tatueringar
  • Tipsrunda
  • Discoplaylist
  • 50 olika chokladbollsrecept
  • Junis 10 träffar
  • Inbjudningskort ”ta med en kompis”

Beställ kalaspaketet här.

Digitala kalasprodukter för egen utskrift

Junis rapport – Med makt kommer ansvar

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Resultatet presenteras i skriften Junis rapport som i år har namnet Med makt kommer ansvar. Här får du som är Junis-ledare tips på hur du kan hjälpa till i opinionsarbetet.

Var med i konstutställningen Vi skapar framtiden

I konstutställningen ”Vi skapar framtiden” får din Junis-förening möjlighet att visa upp era egna teckningar och målningar tillsammans med konst av Henrik Jonsson som bland annat illustrerat PAX-böckerna, barnboksillustratören Matilda Ruta, serietecknaren Sara Olausson och flera andra kända konstnärer. Ni får ta del av en enkel verksamhetsmetod för att arbeta med de Globala målen och får dessutom möjlighet att samla in pengar till Världens Barn!

Allt om Junis kongress!

2-4 juli är det dags för Junis kongress! Här hittar du information om praktiska detaljer kring hur kongressen genomförs. Framöver lägger vi även upp kongresshandlingar och annan info här!

Digitala utbildningar för ledare

Succén med olika digitala utbildningar, workshops och samtal för dig som är ledare eller förtroendevald i Junis fortsätter. Alla föreläsningar, workshops och samtal ges i Zoom. Utbildningstillfällena passar både dig som är ny ledare liksom dig som har några års erfarenhet av att vara Junis-ledare.