Junis-material / Nyheter 2020/07/03

Junis ledarflyers – nu på olika språk!

Nu finns flyers som kortfattat beskriver ledarskapet i Junis på både svenska, arabiska, dari, engelska och somaliska. Materialet kan beställas gratis från Junis kansli.

Flyern är dubbelsidig och i A5-storlek. Perfekt att dela ut vid alla typer av rekryteringstillfällen! Den har tidigare funnits på svenska, men är nu översatt till både arabiska, engelska, dari och somaliska.
– Junis ska vara en tillgänglig och öppen organisation där alla känner sig välkomna, därför tycker vi att det är viktigt att erbjuda information på flera språk, säger Linda Tjälldén, generalsekreterare på Junis.
Junis ledarflyers beskriver vad ledarskapet i Junis betyder på ett kortfattat och lättbegripligt sätt.
– Att alla förstår vad ledarskapet innebär redan vid första mötet med Junis är jätteviktigt, säger Linda Tjälldén.

Bekräfta ditt ledarskap!

Varje år vill vi att du som är mellan 15 och 25 år och inskriven som ledare i Junis ska bekräfta ditt ledarskap och att du genom ledarskapet är medlem i Junis. Detta är viktigt för att Junis ska få de bidrag som organisationen har rätt till och få chans att ordna mer verksamhet och göra skillnad för fler barn.

Junis stödjer Världens barn

Insamlingen till Världens Barn är viktigare än någonsin. När pandemin sprids till de mest utsatta samhällena blir konsekvenserna stora för barn i utsatthet. Årets insamling kommer att bli annorlunda men är fortfarande väldigt viktig för många barn i hela världen. Du och din Junis-förening kan hjälpa till.

Skapa äventyr med Junis skattjakt

Nu börjar skattjakten! Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet ska kunna delta i. Med en gemensam skattkarta och fina vinster i prispotten ordnar vi tillsammans det häftigaste äventyret för alla junisar!