Junis-material / Nyheter 2022/04/25

Nytt material om Barnkonventionen

Den 4 maj kommer ett nytt spännande Junis-material att presenteras på en digital lansering för ledare och förtroendevalda. Materialet innehåller sju speciella träffar om Junis grundsatser och Barnkonventionen.

Materialet binder ihop Junis idéer kring demokrati, solidaritet och nykterhet med viktiga artiklar från Barnkonventionen på ett intressant och lekfullt sätt. Till varje träff hör en eller två korta filmer som avslutas med frågan ”Vad gör vi nu?”. Genom det så engageras barnen med materialet och diskussioner kan ta fart.

Träffarna om Barnkonventionen kan antingen användas alla tillsammans eller så kan enskilda träffar väljas ut så att det passar in i era teman och planering på bästa sätt. Materialet inkluderar även tips och länkar som gör det enkelt att använda det i verksamheten.

Om det låter intressant så är ni välkomna på lanseringen för att lära er mer om de nya träffarna.

Datum: 4 maj
Tid: kl. 19-20
Plats: På Zoom, länk till mötet.

Häng med på höstens digitala ledarträffar

Fyll på med höst-pepp, kunskap och inspiration med våra digitala ledarträffar! Träffarna hålls digitalt via Zoom eller Teams. Du deltar på det du vill och kan.

Vit jul 2022 – ditt engagemang behövs!

Vit jul-kampanjen handlar om att alla barn har rätt att se fram emot och få uppleva, en trygg och mysig jul. Alltför många barn känner oro inför ett stundande jullov och räknar inte med det som många andra barn tar för givet. Vit juls aktiviteter gör skillnad genom att skapa fina julminnen för fler barn.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Var med i Junis skattjakt!

Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet kan delta i! I Junis Skattjakt placerar Junis ledare ut skatter runt om i sitt närområde - skatter som junisarna sen med hjälp av vår skattkarta kan leta reda på! Här beställer du ditt skattjaktspaket!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2022, har varit eller är aktiv i Junis.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.