Nyheter 2020/06/04

Starta en egen insamling

Ny kanot eller discoutrustning? En utflykt med Junis-föreningen? En ledarvårdshelg för att inspirera? Något som sätter guldkant på Junis-lägret? Har din förening eller ditt distrikt en idé om något ni vill arrangera, eller behov av ett inköp till verksamheten? Då finns möjligheten att starta en egen insamling genom IOGT-NTO-rörelsens insamlingssida!

Ni bestämmer själva vad pengarna ska gå till och vilket insamlingsmål ni vill sikta på. Vad skulle ni göra om ni fick 2 000 kr extra till föreningen? 5 000 kr? 10 000 kr? Er insamling får en egen direktlänk som ni kan sprida och alla kan engagera sig genom att dela den på sina egna sociala medier och i andra kanaler. Insamlingen blir dessutom ett sätt att få uppmärksamhet och sprida information om vad ni gör.

Så här går det till:

 1. Bestäm ett insamlingsmål. Ju tydligare ett insamlingsändamål är, desto lättare går det att bedriva insamling. Så ta er tid att fundera: vad exakt är det som de insamlade pengarna ska möjliggöra och hur mycket behöver ni?
 2. Planera marknadsföringen. En insamling drar inte in pengar av sig själv så det är bra att planera: hur, var och när ska ni sprida insamlingen. Hur delar ni upp arbetet i föreningen?
 3. Registrera era uppgifter. Fyll i era uppgifter här: https://www.iogtntororelsen.se/forening/
  När ni har fyllt i formuläret slussas ni direkt till sidan där ni kan starta er insamling.
 4. Dela insamlingen! Sprid er insamlingssida i alla era kanaler. Startar ni er insamling senast 17 juni får ni dessutom en QR-kod som ni kan använda er av.

Det här stödet får ni:

 • Under kampanjen kommer ett flertal mejl med tips och inspiration till hur ni tar insamlingen vidare. ​Insamlingskommunikatörer på IOGT-NTO-rörelsen finns tillgängliga för frågor och funderingar kring insamlingen.​
 • IOGT-NTO-rörelsens administrationsteam sköter allt kring utbetalningarna.​
 • Startar ni en insamling före 17 juni så får ni en QR-kod som länkar direkt till er insamling – perfekt för affischer och flyers!

Praktiskt information:

 • Av de insamlade medlen tillfaller 85% er förening och 15% används för att täcka insamlingsomkostnader såsom administration, insamlingsplattformar, betallösningar etc.
 • De insamlade medlen utbetalas till angivet konto månadsvis. Vi betalar ut så snabbt vi har möjlighet, allra senast 3 månader efter insamlingsmånaden.
 • Möjligheten att öronmärka insamlingar är förbehållet föreningar, kårer och distrikt inom IOGT-NTO-rörelsen, ej förbund på central förbundsnivå.

Starta er insamling idag på: https://www.iogtntororelsen.se/forening/

 

 

Bekräfta ditt ledarskap!

Varje år vill vi att du som är mellan 15 och 25 år och inskriven som ledare i Junis ska bekräfta ditt ledarskap och att du genom ledarskapet är medlem i Junis. Detta är viktigt för att Junis ska få de bidrag som organisationen har rätt till och få chans att ordna mer verksamhet och göra skillnad för fler barn.

Junis stödjer Världens barn

Insamlingen till Världens Barn är viktigare än någonsin. När pandemin sprids till de mest utsatta samhällena blir konsekvenserna stora för barn i utsatthet. Årets insamling kommer att bli annorlunda men är fortfarande väldigt viktig för många barn i hela världen. Du och din Junis-förening kan hjälpa till.

Skapa äventyr med Junis skattjakt

Nu börjar skattjakten! Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet ska kunna delta i. Med en gemensam skattkarta och fina vinster i prispotten ordnar vi tillsammans det häftigaste äventyret för alla junisar!