Nyheter / Verksamhet 2022/02/16

Uppdatering Covid-19, februari 2022

Den 9 februari upphörde de flesta restriktioner med anledning av Covid-19. Men några saker gäller även fortsatt, både i samhället i stort och för att vi ska kunna fortsätta att bedriva vår verksamhet i Junis på ett sätt som är tryggt för alla:

  • Stanna hemma och undvik kontakt med andra om du är sjuk och har symptom som skulle kunna vara covid-19.
  • Vuxna personer som inte har vaccinerat sig ska vara försiktiga och undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De har större risk att bli smittade och få allvarlig sjukdom.
  • Rekommendationer kan fortsättningsvis ges av regionala och lokala smittskydd. Därför är det viktigt att vara uppdaterad på hur det ser ut just i din region. Till exempel kan det vara bra att hålla koll på eventuella utbrott i skolorna och hur det påverkar er verksamhet.
  • Läs gärna mer och håll dig uppdaterad kring restriktioner och aktuellt läge hos Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/februari/de-flesta-atgarder-mot-covid-19-upphor-den-9-februari/

Vill du ha rådgivning kring olika digitala verktyg att använda vid styrelse- och planeringsmöten? Kontakta Junis kansli på info@junis.se eller 08-672 60 70.

 

Vit jul 2023 – ditt engagemang behövs

Vit jul gör skillnad för barn genom att sprida information, mana till reflektion och uppmana vuxna till att ta ställning för varje barns rätt att fira en trygg jul. Vit jul gör också skillnad för barn genom att anordna kostnadsfria aktiviteter under jullovet. Föreningar, distrikt, kårer och andra arrangörsgrupper inom IOGT-NTO-rörelsen arrangerar hundratals aktiviteter för barn, unga och familjer under lovet.

Häng med på höstens digitala ledarträffar

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration i höst. Våra digitala ledarträffar har olika teman som utvecklar dig och ditt ledarskap. Träffarna hålls digitalt via Zoom och du deltar på det du vill och kan.

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2023, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.