Nyheter / Verksamhet 2022/02/16

Uppdatering Covid-19, februari 2022

Den 9 februari upphörde de flesta restriktioner med anledning av Covid-19. Men några saker gäller även fortsatt, både i samhället i stort och för att vi ska kunna fortsätta att bedriva vår verksamhet i Junis på ett sätt som är tryggt för alla:

  • Stanna hemma och undvik kontakt med andra om du är sjuk och har symptom som skulle kunna vara covid-19.
  • Vuxna personer som inte har vaccinerat sig ska vara försiktiga och undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De har större risk att bli smittade och få allvarlig sjukdom.
  • Rekommendationer kan fortsättningsvis ges av regionala och lokala smittskydd. Därför är det viktigt att vara uppdaterad på hur det ser ut just i din region. Till exempel kan det vara bra att hålla koll på eventuella utbrott i skolorna och hur det påverkar er verksamhet.
  • Läs gärna mer och håll dig uppdaterad kring restriktioner och aktuellt läge hos Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/februari/de-flesta-atgarder-mot-covid-19-upphor-den-9-februari/

Vill du ha rådgivning kring olika digitala verktyg att använda vid styrelse- och planeringsmöten? Kontakta Junis kansli på info@junis.se eller 08-672 60 70.

 

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Växjö, Härnösand och Trosa!

Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? Nu är det dags att börja registrera era sommarläger och andra aktiviteter på Junis sommarkarta. När ni registrerar er aktivitet har ni också chansen att ansöka om sommarlovspeng till stöd för era aktiviteter.

Nya nykterhetsrörelsen

På Nya Nykterhetsrörelsens hemsida kan du följa processen mot en ny gemensam organisationsform för IOGT-NTO-rörelsen. Sidan uppdateras löpande med nyheter, beslut och framsteg.

Beställ medlemskort

Att ge er förenings junisar ett medlemskort varje år är perfekt för att enkelt hålla koll på vilka som är medlemmar. Korten för 2024 finns nu att beställa eller ladda ner själv!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2024, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.