Nyheter 2021/04/08

Välkommen på släppet av årets kommunrapport!

Varje år undersöker Junis vilket stöd barn som lever i familjer med missbruk får av landets kommuner. Förra årets rapport visade att endast 3200 barn får stöd av sin kommun, vilket är cirka en procent av alla de barn som kan ha behov av stöd.

Nu bjuder vi in dig som är ledare till ett digitalt internt släpp av årets kommunrapport. Temat för i år är ”Med makt kommer ansvar” och i rapporten lyfts bland annat fram hur Corona-pandemin påverkat barn situation och möjlighet till stöd. Mona Örjes, förbundsordförande för Junis berättar hur viktiga Junis-ledare är och vilken skillnad alla gör!

Mona Örjes
Mona Örjes

– Du som ledare gör skillnad för alla barn du möter, det är fantastiskt! Genom att du hjälper till att sprida rapportresultatet kan vi tillsammans påverka så att fler barn i familjer med missbruk nås av stöd. Då kan du göra positiv skillnad för barn som du inte möter, berättar Mona.

Rapportsläppet är måndagen den 3 maj kl.19:00-20:30 och sker digitalt via Zoom. När du anmäler dig till släppet får du även en digital kopia av årets kommunrapport!
Kom på släppet och anmäl dig här!

Det går också bra att ansluta till seminariet utan anmälan och då gör du det här https://zoom.us/j/98701361524

Junis rapport – Med makt kommer ansvar

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Resultatet presenteras i skriften Junis rapport som i år har namnet Med makt kommer ansvar. Här får du som är Junis-ledare tips på hur du kan hjälpa till i opinionsarbetet.

Var med i konstutställningen Vi skapar framtiden

I konstutställningen ”Vi skapar framtiden” får din Junis-förening möjlighet att visa upp era egna teckningar och målningar tillsammans med konst av Henrik Jonsson som bland annat illustrerat PAX-böckerna, barnboksillustratören Matilda Ruta, serietecknaren Sara Olausson och flera andra kända konstnärer. Ni får ta del av en enkel verksamhetsmetod för att arbeta med de Globala målen och får dessutom möjlighet att samla in pengar till Världens Barn!

Allt om Junis kongress!

2-4 juli är det dags för Junis kongress! Här hittar du information om praktiska detaljer kring hur kongressen genomförs. Framöver lägger vi även upp kongresshandlingar och annan info här!

Digitala utbildningar för ledare

Succén med olika digitala utbildningar, workshops och samtal för dig som är ledare eller förtroendevald i Junis fortsätter. Alla föreläsningar, workshops och samtal ges i Zoom. Utbildningstillfällena passar både dig som är ny ledare liksom dig som har några års erfarenhet av att vara Junis-ledare.