Nyheter / Verksamhet 2021/04/29

Var med och skapa framtiden!

”Vi skapar framtiden” är en kommande konstutställning för att öka kunskapen om de Globala målen. Tillsammans med kända illustratörer och serietecknare som Henrik Jonsson som illustrerat PAX-böckerna, barnboksillustratören Matilda Ruta och serietecknaren Sara Olausson får Junis medlemmar tolka de Globala målen i konst!

Konstutställningen kommer att bestå av totalt 17 konstverk – där varje konstverk kommer få representera var och ett av de Globala målen. Anton Hjärtmyr arbetar på Våra Gårdar och är projektledare för konstutställningen. Han berättar att han delar studio med två serietecknare och han frågade de ifall de tyckte projektet lät intressant – och det tyckte de!

– Med tips från mina vänner från studion och deras kontaktnät bjöd jag in ett 20-tal illustratörer och serietecknare. Det var lite först till kvarn och alla som vi bjöd in tyckte det var ett roligt och bra initiativ så platserna gick åt snabbt, berättar Anton.

Nio av konstverken kommer vara skapade av illustratörer, konstnärer och serietecknare och resterande åtta kommer junisarna att få skapa i sin förening. När de skapat sina egna konstverk är det dags för utställning i föreningslokalerna runt om i landet. Liza Viktorsson, kommunikatör på Junis, berättar att det är extra kul att projektet är rörelsegemensamt och att organisationerna får jobba tillsammans kring utställningarna på sina orter.

– Det känns jätteroligt med ett projekt där vi både ger Junis-föreningarna ett kreativt verktyg för att jobba med de Globala målen och samtidigt sprider kunskap om ämnet och vår organisation till de som besöker utställningarna, berättar Liza.

Vill din förening delta i projektet och skapa en egen utställning om de Globala målen? Att delta är helt kostnadsfritt. Läs mer och anmäl er här!


Vit jul 2023 – ditt engagemang behövs

Vit jul gör skillnad för barn genom att sprida information, mana till reflektion och uppmana vuxna till att ta ställning för varje barns rätt att fira en trygg jul. Vit jul gör också skillnad för barn genom att anordna kostnadsfria aktiviteter under jullovet. Föreningar, distrikt, kårer och andra arrangörsgrupper inom IOGT-NTO-rörelsen arrangerar hundratals aktiviteter för barn, unga och familjer under lovet.

Häng med på höstens digitala ledarträffar

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration i höst. Våra digitala ledarträffar har olika teman som utvecklar dig och ditt ledarskap. Träffarna hålls digitalt via Zoom och du deltar på det du vill och kan.

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2023, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.