Nyheter / Verksamhet 2023/01/02

Häng med på vårens digitala ledarträffar

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration på våra digitala ledarträffar. Du deltar på det du kan och vill. Skriv redan nu upp datumen i din kalender så du inte missar någon träff! Vi ses snart på Zoom!

Arbeta i styrelse – Anneli Bylund 

Snart börjar vår årsmötesperiod då föreningsstyrelse, distriktsstyrelse och förbundsstyrelse väljs. Är du intresserad av vad ett styrelseuppdrag innebär? Vi kommer gå igen allt du behöver veta! 
Torsdag 12 januari kl. 18:30–20:00

Grundkurs i arabiska – Aya Turani 

Det arabiska språket växer i Sverige och för att kunna ta emot ännu fler barn som ska känna sig välkomna så lär Aya oss enkla ord och fraser. 
Måndag 23 januari kl. 18:30–20:00

Life hacks för sociala medier – Molly Giacone 

Junis kommunikatör Molly ger er tips för att lyckas bättre med era sociala medier. Oavsett vilken tidigare vana ni har av sociala medier kommer ni få med er användbara saker att tänka på och enkla verktyg.
Tisdag 7 februari kl 18:30–20:00

Läger och utelekar – Christine Bokström och Isak Folcker 

Om ni vill ni ha tips på aktiviteter och utelekar till sommarens läger är denna träff perfekt för er. Vi älskar läger och ger er våra bästa tips! 
Torsdag 23 februari kl. 18:30–20:00

Hur ni jobbar med Junis teater – Isak Folcker 

Vill du lära dig hur du använder Junis egna teatermanus på bästa sätt? Vill du veta vilka manus som funkar bra för olika åldrar? Eller vill du få tips på bra dramaövningar? Då är denna ledarträff för dig!
Tisdag 7 mars kl. 18:30–20:00 

Den svarta draken Maria Rönnedal 

Använd ett spännande bordsrollspel med värderingsövningar för att prata om alkohol, narkotika och tobak med barn (cirka åk 3–6). Kom och bli inspirerad av Maria som tagit fram materialet! www.dromprojektet.se
Torsdag 23 mars kl. 18:30–20:00

Sällanaktiviteter Pär Forsström och Ingela Thorstensson 

Sällanaktiviteter kan vara öppna aktiviteter, ett komplement till veckoverksamhet eller en extra höjdpunkt för Junisar. Hur kan vi se sällanaktiviteter som en möjlighet i Junis? Vi delar med oss av tips samt pratar marknadsföring, medlemsvärvning och Junis-profilering. 
Söndag 23 april kl. 18:30–20:00 

Konsten att skaffa pengar till verksamhet – Mona Örjes  

Mona ger sina bästa tips på hur man kan jobba med sponsring och bidragsansökningar för att finansiera läger, träffar och annat. 
Söndag 7 maj kl. 18:30–20:00 

Självledarskap – Anneli Bylund 

Träffen handlar om hur man kan tänka om självledarskap. Hur leder du dig själv och vilka tekniker finns det? Ni kommer få tips och trix men också lära av varandra.  
Tisdag 23 maj kl. 18:30–20:00 

Normkritik – Anneli Bylund 

Vad är en norm och hur märker du av det i både samhället och i din Junis-verksamhet? Vi kommer att vända och vrida på vad normer är. Vi kommer också prata om hur vi kan jobba normkritiskt i verksamheten för att skapa en bättre miljö för alla barn och ledare. 
Onsdag 7 juni kl. 18:30–20:00 

Har du (ja, just DU) förslag på träffar eller vad DU vill lära dig mer om. Tipsa oss på christine.bokstrom@junis.se 

Denna Zoom-länk är till alla ledarträffar https://us06web.zoom.us/j/83551858405 

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Växjö, Härnösand och Trosa!

Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? Nu är det dags att börja registrera era sommarläger och andra aktiviteter på Junis sommarkarta. När ni registrerar er aktivitet har ni också chansen att ansöka om sommarlovspeng till stöd för era aktiviteter.

Nya nykterhetsrörelsen

På Nya Nykterhetsrörelsens hemsida kan du följa processen mot en ny gemensam organisationsform för IOGT-NTO-rörelsen. Sidan uppdateras löpande med nyheter, beslut och framsteg.

Beställ medlemskort

Att ge er förenings junisar ett medlemskort varje år är perfekt för att enkelt hålla koll på vilka som är medlemmar. Korten för 2024 finns nu att beställa eller ladda ner själv!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2024, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.