Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? När ni registrerar era läger och andra sommaraktiviteter hjälper ni oss med statistiken över hur många barn vi har nått med vår verksamhet.

Sommarkarta

Junis sommarkarta är till för att kunna visa upp allt roligt som händer i sommar, och för att barn ska kunna hitta vad som händer nära just dem. För att kunna fylla på kartan behöver vi få in information om vad du, din förening eller ditt distrikt planerar för sommararrangemang. Både enstaka aktiviteter, dagläger och övernattningsläger ska registreras.

Kartan finns här på Junis hemsida under hela våren och sommaren, aktiviteterna dyker upp på den vartefter de blir anmälda av er. Det går bra att rapportera in aktiviteter löpande under hela sommaren. Besökarna kan klicka sig runt på kartan för att se allt kul som händer i Junis runt om i Sverige.

Sommarlovspeng

I år ger vi möjligheten för föreningar och distrikt att ansöka om sommarlovspeng på 1000 kronor som stöd till sommarlovets verksamhet. Syftet med pengarna är att möjliggöra verksamhet för alla barn under sommarlovet. Varje förening och distrikt kan endast beviljas stödet en gång och det är viktigt att den verksamhet som pengarna används till är kostnadsfri för deltagarna.

Ni registrerar er sommaraktivitet och ansöker om sommarlovspeng i samma formulär.
Fyll i formuläret här! 

Har ni registrerat en aktivitet, men behöver ändra någon information? Skicka ett mejl till info@junis.se

Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? Nu är det dags att börja registrera era sommarläger och andra aktiviteter på Junis sommarkarta. När ni registrerar er aktivitet har ni också chansen att ansöka om sommarlovspeng till stöd för era aktiviteter.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är ledare, en mängd övningar för gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Nya nykterhetsrörelsen

På Nya Nykterhetsrörelsens hemsida kan du följa processen mot en ny gemensam organisationsform för IOGT-NTO-rörelsen. Sidan uppdateras löpande med nyheter, beslut och framsteg.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Beställ medlemskort

Att ge er förenings junisar ett medlemskort varje år är perfekt för att enkelt hålla koll på vilka som är medlemmar. Korten för 2024 finns nu att beställa eller ladda ner själv!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2024, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp dig för Junis nyhetsbrev!

Junis nyhetsbrev skickas till alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden.