Junis-material / Nyheter 2020/09/28

Höstlovsspecial

Junis satsar extra på höstlovsläger – med uppfinnartema och extra bidrag till föreningar som vill genomföra verksamhet under höstlovet. Höstlovet är vecka 44 runt om i Sverige och Junis vill uppmuntra till att göra enkel och rolig verksamhet för våra medlemmar och potentiella medlemmar.

Höstlovspeng
Junis-föreningar och distrikt kan ansöka om 1000:- att arrangera aktiviteter under höstlovet för. Pengarna betalas ut till föreningens konto som är registrerat i eBas. Pengarna kan användas till att köpa in utomhusleksaker eller andra saker som behövs för att kunna arrangera verksamhet under höstlovet. Verksamheten får gärna i den mån det är möjligt syfta till att rekrytera nya medlemmar till föreningen.

Ansökan
Ansök här i formuläret. Pengarna betalas ut till föreningens konto som är registrerat i eBas.

Junis experiment och uppfinningar
Inom kort kommer det finnas 10-träffar med tema ”Experiment och uppfinningar” att använda sig av under höstlovet eller vid andra tillfällen. Just nu har vi ett erbjudande där föreningar kan beställa paket med boken ”365 experiment för nyfikna barn” och häftet med 10 träffar. Du beställer här. Materialet är gratis för Junis-föreningar och distrikt.

Skattjaktsspecial
Du kan läsa mer om Junis skattjakt här. Under höstlovet har vi extra vinster i potten för de som tävlar under vecka 44. Vi lottar ut extra bio-presentkort bland alla som tävlar under den veckan. Lägg ut extra skatter, bjud in medlemmar att tävla och ni kan tillexempel anordna en enkel familjedag med drop-in möjligheter där barnen kan tävla i skattjakten och höstlovspyssla. 

 

Bekräfta ditt ledarskap!

Varje år vill vi att du som är mellan 15 och 25 år och inskriven som ledare i Junis ska bekräfta ditt ledarskap och att du genom ledarskapet är medlem i Junis. Detta är viktigt för att Junis ska få de bidrag som organisationen har rätt till och få chans att ordna mer verksamhet och göra skillnad för fler barn.

Digitala utbildningar för ledare

Succén med olika digitala utbildningar, workshops och samtal för dig som är ledare eller förtroendevald i Junis fortsätter. Alla föreläsningar, workshops och samtal ges i Zoom. Utbildningstillfällena passar både dig som är ny ledare liksom dig som har några års erfarenhet av att vara Junis-ledare.

Skapa äventyr med Junis skattjakt

Nu börjar skattjakten! Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet ska kunna delta i. Med en gemensam skattkarta och fina vinster i prispotten ordnar vi tillsammans det häftigaste äventyret för alla junisar!