Nyheter 2020/10/27

Nominera till Junis förbundsstyrelse

Junis har kongress vartannat år och sommaren 2023 är det dags igen. På kongressen ska bland annat en ny förbundsstyrelse väljas. Junis förbundsstyrelse är högst ansvariga i Junis mellan kongresserna och har möten ungefär 5 gånger per år och däremellan arbetas det ofta i olika former av arbetsgrupper. Det är ett roligt och utmanande uppdrag för dig som vill ta Junis vidare.

Junis valberedning vill nu ha nomineringar på personer du tycker ska sitta i Junis förbundsstyrelse, det går också bra att nominera någon du tror skulle passa bra som till exempel revisor och mötesordförande/sekreterare till exempel.

Om Junis förbundsstyrelse:

  • Ordförandeskapet är idag ett heltidsarvoderat uppdrag.
  • Övriga styrelseledamöter förväntas delta i styrelsemöten fem gånger per år, något oftare under kongressår. Mötena pågår vanligtvis under en helg. Dessutom förväntas ledamöterna genomföra representationsuppdrag, sitta i olika arbetsgrupper och delta i arbetet mellan mötena.
  • Det går att nominera personer ända fram till kongressen nästa sommar. Om valberedningen ska kunna garantera att de hinner hantera din nominering, måste den komma in senast den 31 januari 2023.
  • Vill du se vilka som nu sitter i förbundsstyrelsen?  Kolla här.

Du skickar in din nominering i det här formuläret. Du kan nominera till förbundsstyrelsen men det finns också andra uppdrag att bidra med idéer till.

Vill du komma i kontakt med Junis valberedning? Mejla till valberedning@junis.se.

Registrera sommaraktiviteter

Det är dags att registrera aktiviteter till Junis sommarkarta. Kartan är till för att kunna visa upp allt roligt som händer i sommar och för att barn ska kunna hitta vad som händer nära just dem. För att kunna fylla på kartan behöver vi få in information om vad du, din förening eller ditt distrikt planerar för sommararrangemang.

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2023, har varit eller är aktiv i Junis.

Nya idéer? Skriv en motion!

Genom Junis föreningsårsmöten, distriktsårsmöte och kongress har du möjlighet att påverka organisationen. Har du en idé på något du vill förändra i din förening, i ditt distrikt eller i Junis-förbundet så är enklaste sättet att skriva en motion.

Häng med på vårens digitala ledarträffar!

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration på våra digitala ledarträffar. Du deltar på det du kan och vill. Skriv redan nu upp datumen i din kalender så du inte missar någon träff! Vi ses snart på Zoom!

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.