Nyheter 2020/10/27

Nominera till Junis förbundsstyrelse

Junis har kongress vartannat år och sommaren 2021 är det dags igen. På kongressen ska bland annat en ny förbundsstyrelse väljas. Junis förbundsstyrelse är högst ansvariga i Junis mellan kongresserna och har möten ungefär 5 gånger per år och däremellan arbetas det ofta i olika former av arbetsgrupper. Det är ett roligt och utmanande uppdrag för dig som vill ta Junis vidare.

Junis valberedning vill nu ha nomineringar på personer du tycker ska sitta i Junis förbundsstyrelse, det går också bra att nominera någon du tror skulle passa bra som till exempel revisor och mötesordförande/sekreterare till exempel.

Om Junis förbundsstyrelse:

  • Ordförandeskapet är idag ett heltidsarvoderat uppdrag.
  • Övriga styrelseledamöter förväntas delta i styrelsemöten fem gånger per år, något oftare under kongressår. Mötena pågår under en helg vanligtvis. Dessutom förväntas ledamöterna genomföra representationsuppdrag, sitta i olika arbetsgrupper och delta i arbetet mellan mötena.
  • Det går att nominera personer ända fram till kongressen nästa sommar. Om valberedningen ska kunna garantera att de hinner hantera din nominering, måste den komma in senast den 28 februari 2021.
  • Vill du se vilka som nu sitter i förbundsstyrelsen?  Kolla här.

Du skickar in din nominering i det här formuläret.

Vill du komma i kontakt med Junis valberedning? Mejla till valberedning@junis.se.

 

Bekräfta ditt ledarskap!

Varje år vill vi att du som är mellan 15 och 25 år och inskriven som ledare i Junis ska bekräfta ditt ledarskap och att du genom ledarskapet är medlem i Junis. Detta är viktigt för att Junis ska få de bidrag som organisationen har rätt till och få chans att ordna mer verksamhet och göra skillnad för fler barn.

Digitala utbildningar för ledare

Succén med olika digitala utbildningar, workshops och samtal för dig som är ledare eller förtroendevald i Junis fortsätter. Alla föreläsningar, workshops och samtal ges i Zoom. Utbildningstillfällena passar både dig som är ny ledare liksom dig som har några års erfarenhet av att vara Junis-ledare.

Skapa äventyr med Junis skattjakt

Nu börjar skattjakten! Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet ska kunna delta i. Med en gemensam skattkarta och fina vinster i prispotten ordnar vi tillsammans det häftigaste äventyret för alla junisar!