Årsmöte / Nyheter 2024/02/06

Premie till föreningar som har årsmöte i tid

Junis-föreningar som har genomfört ett årsmöte senast sista februari och laddat upp godkända handlingar i eBas senast den 31 mars 2024 får en premie på 1000 kr. Premien är i form av ett superpresentkort. Använd det till en ny högtalare, prylar till pyssel, ny sportutrustning, lägermaterial... ni bestämmer!

Grundstöd till alla godkända föreningar

Godkänd förening får ekonomiskt bidrag (grundstöd) från förbundet som baseras på antalet bidragsberättigade medlemmar föregående år. Varje godkänd förening får 150 kr per medlem, dock minst 4000 kr.

Godkänd förening ska ha:

  • Minst 5 godkända medlemmar.
  • En styrelse med minst 3 ledamöter (en ledamot ska vara max 15 år och en ledamot måste vara myndig.
  • Haft årsmöte samt skickat in årsmötesrapport, årsmötesprotokoll och verksamhetsberättelse i eBas.
  • Antagit egna stadgar, t.ex Junis normalstadgar.

Bidragsberättigad medlem ska:

  • Årligen betala eller bekräfta sitt medlemskap.
  • Vara mellan 6 och 15 år.

Frågor inför årsmöten?
Kontakta info@junis eller 08-672 60 70

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Registrera ditt distrikts eller din förenings sommaraktiviteter

Har ni börjat planera sommarens alla äventyr än? Nu är det dags att börja registrera era sommarläger och andra aktiviteter på Junis sommarkarta. När ni registrerar er aktivitet har ni också chansen att ansöka om sommarlovspeng till stöd för era aktiviteter.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är ledare, en mängd övningar för gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Nya nykterhetsrörelsen

På Nya Nykterhetsrörelsens hemsida kan du följa processen mot en ny gemensam organisationsform för IOGT-NTO-rörelsen. Sidan uppdateras löpande med nyheter, beslut och framsteg.

Beställ medlemskort

Att ge er förenings junisar ett medlemskort varje år är perfekt för att enkelt hålla koll på vilka som är medlemmar. Korten för 2024 finns nu att beställa eller ladda ner själv!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2024, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.