Vit jul

Vit jul

Vit jul-kampanjen 2022 har dragit igång – och ditt engagemang behövs

Vit jul belyser hur viktigt det är att vara en trygg och nykter vuxen. Femton procent av alla barn påverkas negativt av att en förälder dricker för mycket alkohol och julhelgen kan vara extra jobbig för den som har det tufft hemma.

Vit jul gör skillnad för barn

Vit jul gör skillnad för barn genom att sprida information, mana till reflektion och uppmanar vuxna till att ta ställning för varje barns rätt att fira en trygg jul. Vit jul gör också skillnad för barn genom att anordna kostnadsfria aktiviteter under jullovet. Föreningar, distrikt, kårer och andra arrangörsgrupper inom IOGT-NTO-rörelsen arrangerar hundratals aktiviteter för barn, unga och familjer under lovet.

Vit juls interna hemsida kan du som engagerad inom IOGT-NTO-rörelsen hitta material som guidar dig till hur du anordnar Vit jul-aktiviteter. Det finns även annat användbart material så som marknadsföringstips, checklista och mall för hur du kan be om sponsring till aktiviteterna.

Vit jul Junis
Vit jul skapar jullovsminnen för tusentals barn runt om i Sverige.

Marknadsför Vit jul-aktiviteter

Mallar, bilder och logotyper

I Junis bildbank hittar du material du kan använda för att marknadsföra Vit jul-aktiviteter. Det finns mallar för inbjudningar där du kan lägga till egen text, Vit juls logotyper- och illustrationer samt fotografier. Även Vit juls grafiska manual och typsnitt finns att hitta i bildbanken.

Var med och forma en ny nykterhetsorganisation

I över 50 år har IOGT-NTO-rörelsen varit uppdelad i fyra förbund. Nu vill förbundsstyrelserna utforska en möjlig ny, gemensam nykterhetsorganisation med dig och alla andra medlemmar! Därför bjuder vi in till samtal om hur vi gemensamt ser på vilka möjligheter och utmaningar som vi står inför, och hur en eventuellt ny organisation som samlar vårt engagemang för en nyktrare värld skulle kunna se ut.

Nominera till Junis förbundsstyrelse

Är du redo för en meningsfull utmaning? Sommaren 2023 är det dags för kongress där bland annat en ny förbundsstyrelse ska väljas. Junis valberedning vill nu ha nomineringar på personer du tycker ska sitta i förbundsstyrelsen!

Häng med på vårens digitala ledarträffar!

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration på våra digitala ledarträffar. Du deltar på det du kan och vill. Skriv redan nu upp datumen i din kalender så du inte missar någon träff! Vi ses snart på Zoom!

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Var med i Junis skattjakt!

Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet kan delta i! I Junis Skattjakt placerar ledare ut skatter runt om i sitt närområde - skatter som junisarna sen med hjälp av vår skattkarta kan leta reda på! Här beställer du ditt skattjaktspaket!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2022, har varit eller är aktiv i Junis.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.