Junis sport - med rörelseglädje i fokus

Junis sport handlar om rörelseglädje. Om teamwork, gemenskap och att ge barnen trygghet att våga prova även sånt de inte tror att de kan. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Junis sport logotyp

Du som ledare behöver inte vara något sportproffs för att leda Junis sport. Det viktigaste är att du vill bidra till rörelseglädje hos barnen och ge dem en trygg och rolig fritid. Genom filmer och material får du lära dig allt du behöver för att leda verksamheten och som grund har du naturligtvis Junis ledarutbildning.

Här under hittar du exempel på träffar inom några utvalda sporter. Junis sport-materialet kan du dock använda på vilken sport du än vill ha. Ladda ner hela materialet under ”Junis sport – Materialet” och använd riktlinjerna

Junis sport – Materialet

Junis sport ledarmaterial utgår från ”Junis-ramen” där du får ett färdigt koncept med förslag på uppvärmningar, huvudaktivitet och avslutning till varje träff. I materialet hittar du träffar med flera olika inriktningar, till exempel fotboll, pingis och streethockey, men du kan även lätt använda materialet som en grund för just den sport du själv vill lära ut.

Ladda ner Junis sport ledarmaterial

Junis sport – Grafik och mallar

Arrangera en PEP-dag för alla

Om Junis och Generation Pep

Sedan 2020 är Junis en del av nätverket Generation Pep. Syftet är att stärka Junis arbete med att ge barn en trygg, rolig och aktiv fritid. Många barn trivs hos Junis eftersom det är en verksamhet som inte bygger på tävling och uttagning. Nu vill vi växla upp den fysiska rörelsen inom Junis och skapa en aktiv miljö där alla kan delta på sina egna villor.

Läs mer om Generation Pep här

 

 

Mer information

Kontakta Junis verksamhetsutvecklare Lina Johansson lina.johansson@junis.se om du vill veta mer om Junis sport eller starta din egen Junis sport-verksamhet.

Häng med på höstens digitala ledarträffar

Fyll på med höst-pepp, kunskap och inspiration med våra digitala ledarträffar! Träffarna hålls digitalt via Zoom eller Teams. Du deltar på det du vill och kan.

Vit jul 2022 – ditt engagemang behövs!

Vit jul-kampanjen handlar om att alla barn har rätt att se fram emot och få uppleva, en trygg och mysig jul. Alltför många barn känner oro inför ett stundande jullov och räknar inte med det som många andra barn tar för givet. Vit juls aktiviteter gör skillnad genom att skapa fina julminnen för fler barn.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Var med i Junis skattjakt!

Var med och skapa en av Junis coolaste aktiviteter som barn i hela landet kan delta i! I Junis Skattjakt placerar Junis ledare ut skatter runt om i sitt närområde - skatter som junisarna sen med hjälp av vår skattkarta kan leta reda på! Här beställer du ditt skattjaktspaket!

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2022, har varit eller är aktiv i Junis.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.