Junis sport - med rörelseglädje i fokus

Junis sport handlar om rörelseglädje. Om teamwork, gemenskap och att ge barnen trygghet att våga prova även sånt de inte tror att de kan. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Junis sport logotyp

Du som ledare behöver inte vara något sportproffs för att leda Junis sport. Det viktigaste är att du vill bidra till rörelseglädje hos barnen och ge dem en trygg och rolig fritid. Genom filmer och material får du lära dig allt du behöver för att leda verksamheten och som grund har du naturligtvis Junis ledarutbildning.

Här under hittar du exempel på träffar inom några utvalda sporter. Junis sport-materialet kan du dock använda på vilken sport du än vill ha. Ladda ner hela materialet under ”Junis sport – Materialet” och använd riktlinjerna

Junis sport – Materialet

Junis sport ledarmaterial utgår från ”Junis-ramen” där du får ett färdigt koncept med förslag på uppvärmningar, huvudaktivitet och avslutning till varje träff. I materialet hittar du träffar med flera olika inriktningar, till exempel fotboll, pingis och streethockey, men du kan även lätt använda materialet som en grund för just den sport du själv vill lära ut.

Ladda ner Junis sport ledarmaterial

Junis sport – Grafik och mallar

Arrangera en PEP-dag för alla

Om Junis och Generation Pep

Sedan 2020 är Junis en del av nätverket Generation Pep. Syftet är att stärka Junis arbete med att ge barn en trygg, rolig och aktiv fritid. Många barn trivs hos Junis eftersom det är en verksamhet som inte bygger på tävling och uttagning. Nu vill vi växla upp den fysiska rörelsen inom Junis och skapa en aktiv miljö där alla kan delta på sina egna villor.

Läs mer om Generation Pep här

 

 

Mer information

Kontakta Junis verksamhetsutvecklare Lina Johansson lina.johansson@junis.se om du vill veta mer om Junis sport eller starta din egen Junis sport-verksamhet.

Världens Barn 2023

Situationen för barns rättigheter är akut på alltför många håll i världen. Till följd av konflikter, klimatförändringar och katastrofer tvingas miljontals barn fly från sina hem. Allt fler barn går och lägger sig hungriga. Detta är ohållbart. Därför är Junis en del av Världens Barn och samlar in pengar för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet världen över.

Junis kurshelger

I höst kommer roliga och utvecklande utbildningar för kunnigare och bättre ledare att hållas. Tre kurshelger kommer att hållas på olika orter. Ledare kommer att kunna anmäla sig till kurshelgerna från och med 1 september.

Häng med på höstens digitala ledarträffar

Bli peppad och fyll på med kunskap och inspiration i höst. Våra digitala ledarträffar har olika teman som utvecklar dig och ditt ledarskap. Träffarna hålls digitalt via Zoom och du deltar på det du vill och kan.

15-25 år? Bekräfta ditt ledarskap!

Alla ledare som är mellan 15 och 25 år behöver bekräfta sitt ledarskap i Junis varje år. Vi behöver veta om du, under år 2023, har varit eller är aktiv i Junis.

Är du ledare och gillar att sporta och röra på dig?

Nu letar vi efter dig som vill leda en Junis-förening eller grupp som testar vår nya sportverksamhet. I Junis sport testar vi olika sporter och rörelselekar, alltid i barnens egen takt och på deras egna villkor. Alla får vara med och ingen väljs bort eller blir utslagen. Det viktigaste är - som alltid i Junis - att ha riktigt roligt tillsammans, på ett tryggt och utvecklande sätt.

Signa upp för Junis nyhetsbrev!

Junis E-nytt är ett nyhetsbrev för alla ledare i Junis. Här får du aktuell information om vad som händer i Junis och tips på material och utbildningar som du har nytta av i ditt ledarskap. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden och du kan sluta prenumerera när du vill.