Junis-ledare / Nyheter 2021/03/31

13-15 år? Nyfiken på att vara ledare?

Är du mellan 13 och 15 år och nyfiken på hur det är att vara ledare eller hjälpledare i Junis? Nu bjuder vi in dig till en digital kväll där du får veta mer!

Som ledare i Junis får du gå en ledarutbildning där du får lära dig om Junis värderingar, medlemslöfte och mycket mer. Du får även tips om hur du planerar roliga och bra aktiviteter! Julia Demery, tidigare Junis-barn och nu Junis-ledare berättar att hon ville bli ledare för många anledningar. Julia berättar att de som var ledare för henne var människor hon såg upp till och att hon själv gärna ville vara en del av det.

– Vi ledare har så roligt ihop och jag är tacksam för att jag har dem i mitt liv då jag blir inspirerad och lär mig mycket av dem. Dessutom tycker jag det är otroligt kul att vara ledare. Vi gör alltid roliga saker på kollon och jag har lika kul som ledare som jag hade som barn, berättar Julia.

Mona Örjes, förbundsordförande för Junis berättar att ledarna är viktiga och grunden för vår verksamhet.

Mona Örjes
Mona Örjes

– När du blir ledare får du vara med och ta ansvar för att leda en barnverksamhet. Det är förstås jätteroligt, men dessutom får du erfarenhet som du har nytta av hela livet! Både privat och när det är dags att ge sig ut i arbetslivet, säger Mona.

På den digitala träffen får du veta mer om hur det att vara ledare och du kan även passa på att ställa frågor på saker som du undrar över. Träffarna är helt gratis och sker på Zoom! Du behöver inte anmäla dig till träffen innan, men du kan välja att få en påminnelse på SMS en timme innan träffen startar.

För att veta mer om datum och tid kika in på www.junis.se/nyfiken

Spring för Världens Barn

Vi välkomnar alla barn att gå, springa, hoppa, åka barnvagn, rullstol, gå baklänges, hjula – ja, ta sig runt som man vill helt enkelt! Alla barn är vinnare och syftet är att alla barn ska röra på sig och ha kul tillsammans. Rörelseglädje helt enkelt! Samtidigt hjälps vi åt att samla in pengar till Världens Barn. Från och med nu fram till 31 oktober kommer samtliga gåvor till insamlingen Världens Barn att dubblas. Häng med på ett Junis-lopp och gör ännu fler barndomar möjliga!

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis nya medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I det allra första numret av Händer i Junis intervjuar vi medlemmen Gunnar som är en karateälskande bakfantast. Du får läsa om junisarna som har sovsäcksmys på läger och så får du ta del av hur du kan vara en supersnäll kompis på Junis-träffen. Vi bjuder också på ett mumsigt recept på regnbågsmuffins, knep och knåp och klurigt korsord.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.