Junis-ledare / Nyheter 2021/03/31

13-15 år? Nyfiken på att vara ledare?

Är du mellan 13 och 15 år och nyfiken på hur det är att vara ledare eller hjälpledare i Junis? Nu bjuder vi in dig till en digital kväll där du får veta mer!

Som ledare i Junis får du gå en ledarutbildning där du får lära dig om Junis värderingar, medlemslöfte och mycket mer. Du får även tips om hur du planerar roliga och bra aktiviteter! Julia Demery, tidigare Junis-barn och nu Junis-ledare berättar att hon ville bli ledare för många anledningar. Julia berättar att de som var ledare för henne var människor hon såg upp till och att hon själv gärna ville vara en del av det.

– Vi ledare har så roligt ihop och jag är tacksam för att jag har dem i mitt liv då jag blir inspirerad och lär mig mycket av dem. Dessutom tycker jag det är otroligt kul att vara ledare. Vi gör alltid roliga saker på kollon och jag har lika kul som ledare som jag hade som barn, berättar Julia.

Mona Örjes, förbundsordförande för Junis berättar att ledarna är viktiga och grunden för vår verksamhet.

Mona Örjes
Mona Örjes

– När du blir ledare får du vara med och ta ansvar för att leda en barnverksamhet. Det är förstås jätteroligt, men dessutom får du erfarenhet som du har nytta av hela livet! Både privat och när det är dags att ge sig ut i arbetslivet, säger Mona.

På den digitala träffen får du veta mer om hur det att vara ledare och du kan även passa på att ställa frågor på saker som du undrar över. Träffarna är helt gratis och sker på Zoom! Du behöver inte anmäla dig till träffen innan, men du kan välja att få en påminnelse på SMS en timme innan träffen startar.

För att veta mer om datum och tid kika in på www.junis.se/nyfiken

Junis kunskapsdagar

För dig som vill veta mer om hur fler aktörer kan bli bättre på att upptäcka och ge stöd till barn i familjer med missbruk bjuder vi in till digitala kunskapsdagar.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis rapport 2021 – Med makt kommer ansvar

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med risk- och missbruk. Resultatet presenteras i Junis rapport som i år har titeln Med makt kommer ansvar. Här kan du beställa rapporten kostnadsfritt, läsa den direkt digitalt och se hur just din kommun svarat i undersökningen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja