Junis-ledare / Nyheter 2021/03/31

13-15 år? Nyfiken på att vara ledare?

Är du mellan 13 och 15 år och nyfiken på hur det är att vara ledare eller hjälpledare i Junis? Nu bjuder vi in dig till en digital kväll där du får veta mer!

Som ledare i Junis får du gå en ledarutbildning där du får lära dig om Junis värderingar, medlemslöfte och mycket mer. Du får även tips om hur du planerar roliga och bra aktiviteter! Julia Demery, tidigare Junis-barn och nu Junis-ledare berättar att hon ville bli ledare för många anledningar. Julia berättar att de som var ledare för henne var människor hon såg upp till och att hon själv gärna ville vara en del av det.

– Vi ledare har så roligt ihop och jag är tacksam för att jag har dem i mitt liv då jag blir inspirerad och lär mig mycket av dem. Dessutom tycker jag det är otroligt kul att vara ledare. Vi gör alltid roliga saker på kollon och jag har lika kul som ledare som jag hade som barn, berättar Julia.

Mona Örjes, förbundsordförande för Junis berättar att ledarna är viktiga och grunden för vår verksamhet.

Mona Örjes
Mona Örjes

– När du blir ledare får du vara med och ta ansvar för att leda en barnverksamhet. Det är förstås jätteroligt, men dessutom får du erfarenhet som du har nytta av hela livet! Både privat och när det är dags att ge sig ut i arbetslivet, säger Mona.

På den digitala träffen får du veta mer om hur det att vara ledare och du kan även passa på att ställa frågor på saker som du undrar över. Träffarna är helt gratis och sker på Zoom! Du behöver inte anmäla dig till träffen innan, men du kan välja att få en påminnelse på SMS en timme innan träffen startar.

För att veta mer om datum och tid kika in på www.junis.se/nyfiken

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis sport – med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.