Junis Värmland - Kul för alla barn

Junis är barnens organisation. Junis finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. Årligen ger Junis ut en rapport där det undersöks vilket stöd landets kommuner erbjuder barn som växer upp i familjer med missbruk. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.

Vi finns på flera orter i Värmland, se information om de olika föreningarna och deras verksamhet längre ned på sidan.

Kontaktuppgifter till distriktet

Kontaktuppgifter till distriktet
Mail: varmland@junis.org

Postadress:
c/o IOGT-NTOs Juniorförbund
Nygatan 15
65220 Karlstad

Distriktsstyrelsen
Ordförande: Anna-Greta Johansson. annagrj@telia.com
Vice Ordförande: Charlie Boström
Sekreterare: Monica Ståhl

Distriktsarrangemang

Junis Värmland har många roliga och spännande aktiviteter under året. Vi brukar anordna olika läger, aktiviteter, Lisebergsresa, besök på Bodaborg och en hel del annat.

Häng med! Kontakt till föreningarna ser du längre ned.

För Ledare

I Junis har vi många trygga, uppmärksamma och utbildade ledare i verksamheter som både är kul och utvecklande för såväl barn som ledare.
Att vara ledare i Junis innebär ett speciellt förtroende att få fungera som vägvisare och drogfri förebild.

Detta händer i distriktet för dig som är ledare
I dagsläget finns ingen ledarsamling eller fortbildning planerad för dig som ledare.

Är du ledare och har du önskemål om att distriktet anordnar någon särskild form av ledarinspiration eller fortbildning för dig som Junis-ledare?

Lämna då dina önskemål till distriktsstyrelsen. Kontaktuppgifter finner du under kontaktuppgifter till distriktet.

Bli Ledare

Är du intresserad av att bli ledare i någon av våra föreningar i distriktet?
Vi söker engagerade ledare som är redo att göra skillnad – på riktigt!
Som ledare i Junis blir du en trygghet och en förebild för många barn.
Vi tar tillvara på ditt engagemang och ger dig utbildning inom ledarskap och andra områden som du vill utveckla. Att leda en barnverksamhet är en utmaning, men ger mycket tillbaka. Du kommer att växa i din ledarroll och få minnen och erfarenheter för livet. Är du den vi söker?

Ditt intresse blir Junis verksamhet
I Junis får du möjlighet att utgå från dina egna intressen när du startar din barnverksamhet. Oavsett om du vill hålla på med läger, film, disco, pyssel eller teater så får du redskapen för att bli den trygga ledare barnen behöver.

Drogfrihet och människor lika värde
Junis värderingar genomsyrar all verksamhet och är det som gör den unik. Demokrati är grunden i föreningarna och vi är stolta över att barn och ledare demokratiskt bestämmer tillsammans. Som ledare tar du ställning för en nykter livsstil och för alla människors lika värde. Ditt ställningstagande ger barnen en trygg och rolig fritid.

Vi söker inte vilken ledare som helst
Vi söker dig som tagit avstånd från alkohol och andra droger och är redo att ta dig an uppdraget som en av Sveriges viktigaste ledare. Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet.

Det är du som är grunden för Junis verksamhet – och för barnen blir du en trygghet och en förebild

Just nu söker vi ledare till ett flertal av våra föreningar i distriktet
Så om du är intresserad av att bli Junisledare, kontakta då distriktets ordförande per mail innehållande namn, telefonummer, födelseår och uppgifter om vilken ort du vill bli ledare i.

Distriktsordförande
Anna-Greta Johansson, annagrj@telia.com

Junisföreningar i Värmland

Junis Glava, Arvika

Kontaktuppgifter Junis Glava, Arvika

Om ni har några frågor gällande verksamheten kontakta gärna Berit Engqvist. berit@engqvist.nu

Råda MovieKids, Hagfors

Kontaktuppgifter Råda MovieKids, Hagfors

Om ni har några frågor gällande verksamheten kontakta gärna Anna-Greta Johansson. annagrj@telia.com

Junis Hammarö, Hammarö

Junis Hammarö har en rolig och blandad verksamhet där barnen själva är med och bestämmer innehållet.

Välkommen att vara med på lekar, läger, pyssel, taco-kväll, musiktävling, insamling världens barn, stafetter, bakning och mycket annat!

Vi träffas i bygdegården Svenshult på tisdagskvällar kl. 17.15-18.40.

Vi ses på Junis!

Kontaktuppgifter Junis Hammarö, Hammarö

Om ni har några frågor gällande verksamheten är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss ledare på bostrom62@yahoo.se

Hälsningar
Johnny, Charlie, Marie, Emma och Lilleby.

 

Junis Stensdalen, Munkfors

Kontaktuppgifter Junis Stensdalen, Munkfors

Om ni har några frågor beträffande verksamheten kontakta oss gärna. marian.60north@outlook.com

Junis 187 Kyrksten, Storfors

Kontaktuppgifter Junis 187 Kyrksten, Storfors

Om ni har några frågor beträffande verksamheten kontakta gärna oss ledare. Lena Andersson. lserigstad@yahoo.com

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I Händer i Junis hälsar vi på roliga aktiviteter och läger, vi intervjuar medlemmar, tipsar, bakar smarriga recept, löser knep och knåp och mycket mer!

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.