Junis Örebro - kul för alla barn!

Välkommen till Junis Örebro!

Bli medlem i någon av våra föreningar direkt här på webben!

Här hittar du länkarna för att registrera dig som medlem i en Junis-förening i Örebro län.

Klicka bara på länken för den förening som ligger närmast dig, eller om du hellre vill bli medlem i någon av dom andra föreningarna. Via länken kommer du att få skriva in olika uppgifter som namn och adress med mera. Du kan också betala medlemsavgiften direkt via swish eller med betalkort.

Junis Lägerrävarna i Örebro
Junis Askersund I Askersund
Junis Glanshammarskottarna i Glanshammar
Junis Lindesberg i Lindesberg
Junis Upptäckarna i Laxå
Junis Vårvindar, Finnerödja i Finnerödja
Junis Kopparberg i Kopparberg
Junis1540 Vårbrodd i Karlskoga

Kontakt

Junisföreningar i Örebro

Junis Linde, Lindesberg

Vi träffas på vår föreningsgård Lövåsen varje måndag och pysslar, bakar, leker, paddlar kanot och mycket mer!

Kontaktuppgifter Junis Linde, Lindesberg

Torbjörn Bergvall:
torbjorn.bergvall@junis.org

Junis Lägerrävarna, Örebro

Junisföreningen Lägerrävarna är öppen för alla mellan 6 och 15 år.

Vi finns i Örebro och gillar läger. När vi inte är på läger träffas vi i vår lokal på Café Skogen eller åker på någon kul aktivitet i distriktet.

Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Vill du veta mer? Skicka ett meddelande till oss!

Vi finns på Facebook, sök på Junis Lägerrävarna.

Kontaktuppgifter Junis Lägerrävarna, Örebro

Vid frågor ta kontakt med oss på Facebook, sök på Junis lägerrävarna
Du kan även maila oss

Junis Glanshammarskottarna, Glanshammar

Junisföreningen Glanshammarskottarna träffas på Glanshammars bygdegård varannan onsdag kl 17.30-19.00. Vi leker, pysslar, gör experiment och mycket annat. Junis-verksamheten i föreningen Glanshammarskottarna riktar sig till barn i årskurs 1-6.

Ledare är Helena Wannberg och
Erik Winnfors Wannberg.

Gå gärna med i vår Facebook-grupp Junis Glanshammar, där vi lägger upp information om kommande aktiviteter, bilder på verksamheten mm.

Att vara med i Junis Glanshammarskottarna kostar 40 kronor/år. Då ingår alla träffar i Junis Glanshammar på onsdagarna, medlemstidningen Händer i Junis och medlemsförsäkring. Här kan du bli medlem.

Kontaktuppgifter Junis Glanshammarskottarna, Glanshammar

Kontaktuppgifter

Helena Wannberg
helena.wannberg@iogt.se
070-950 71 33

Erik Winnfors Wannberg
ewinnfors@hotmail.com
070-538 37 56

Junis Vårvindar, Finnerödja

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis Upptäckarna, Laxå

Vi i Junis Upptäckarna träffas en gång i månaden för att ha det roligt.

Vi leker, pysslar, sjunger, bakar och allt gör allt annat som barnen väljer. Vi träffas på Casselgården i källaren och är där sista fredagen i månaden. För mer information om vår verksamhet besök vår Facebooksida

Om ni har frågor, kontakta ansvarig ledare Reem Yanes. Hennes kontaktuppgifter finner du under fliken kontaktuppgifter till föreningen.

Kontaktuppgifter Junis Upptäckarna, Laxå

Vid frågor, kontakta ansvarig ledare Reem Yanes på numret 073-907 34 52 eller skicka mail till junisupptackarna@gmail.com eller följ oss på Facebook.

Junis Askersund, Askersund

Vi i junis askersund träffas då och då för att ha det roligt.

Vi leker, pysslar, sjunger, bakar och allt gör allt annat som barnen väljer. Vi träffas på IOGT-NTOs lokalen i Askersund

Om ni har frågor, kontakta ansvarig ledare Reem Yanes. Hennes kontaktuppgifter finner du under kontaktuppgifter till föreningen.

Kontaktuppgifter Junis Askersund, Askersund

Vid frågor gällande Junis Askersund får du höra av dig till ansvarig ledare Reem Yanes på telefonnumret 073-907 34 52 eller skicka mail till junisaskersund@gmail.com

Junis Vårbrodd, Karlskoga

Välkommen till Junis Vårbrodd

Hos oss får du prova på flera olika lekar och sporter, vi bygger även med Lego och provar på Cirkuskonster.

Vi träffas:

Aggerudsskolans gymnastiksal
Tid: 17.30 –19.00
Dag: Onsdagar

Vid frågor, ta kontakt med ansvarig ledare. Kontaktuppgifterna finner du under fliken kontaktuppgifter till föreningen.

Kontaktuppgifter Junis Vårbrodd, Karlskoga

Vid frågor och mer information om föreningen och dess verksamhet, ta då kontakt med ansvarig ledare Hans björk.

Hans Björk
070 388 05 23
varbrodd@telia.com

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis sport – med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.