Junis Stockholm - Gör skillnad för barn!

Välkomna till Junis Stockholm! Vi erbjuder rolig och meningsfull fritid för alla barn upp till 15 år.. Alla våra aktiviteter bygger på barnens idéer och ledarnas engagemang. Vi har föreningar på flera orter i Stockholm, som finns listade nedan. Om du vill följa oss ännu lite mer, så finns vi också på instagram!
Här kan du hålla dig uppdaterad om allt som händer på Junis. https://www.instagram.com/junis.sthlm/?hl=sv

AKTUELLT


ANMÄL DIG TILL ÅRETS FILMFESTIVAL  HÄR

 

 

Inför föreningsårsmöten!

Kolla in:
Junis demokratiblad
Mall för föredragslista

 

Bli ledare

 

BLI LEDARE: HÄR!

 

Som ledare i Junis blir du en trygghet och en förebild för många barn. Vi tar tillvara på ditt engagemang och ger dig utbildning inom ledarskap och andra områden som du vill utveckla för att bli en ännu bättre ledare. Du är en trygg person som tagit avstånd från alkohol och andra droger och är redo att ta dig an uppdraget som en av Sveriges viktigaste ledare.

I Junis finns cirka 1 200 ideella ledare över hela landet. För att bli ledare i Junis ska du gå Junis ledarutbildning och vara minst 15 år. Alla ledare ska tillhöra någon av IOGT-NTO-rörelsens förbund: IOGT-NTO, Ungdomens nykterhetsförbund (UNF) eller Nykterhetsrörelsens scoutförbund (NSF).

 

Bli medlem

Vi är en organisation för barn upp till 15 år. Totalt är vi över 13 000 medlemmar!

 

Mer om medlemskapet: Här!

Direkt till medlemsformuläret: Här!

 

Junis har föreningar i hela landet. Föreningarna gör olika saker. En del ser på film, pysslar eller leker. Andra spelar teater, dansar, spelar innebandy eller har disco. Plus en massa annat kul så klart!

Massor av läger!
Vi ordnar också massor av läger och kollon. På en del sover man hemma och kommer till på dagarna. På andra sover man över i tält mitt i vildmarken. Lägren kan innehålla allt ifrån kanotpaddling, skogsexpeditioner, teaterspel, discon, bad, skidåkning och mysiga kvällar kring lägerelden.

Junis tycker
Det finns tre frågor som Junis tycker är extra viktiga. Vi försöker få med dem i all verksamhet vi gör.

Demokrati – I Junis tycker vi att alla, både barn och ledare, ska få bestämma lika mycket. Vi har årsmöten där vi tillsammans bestämmer vad vi ska göra under året. Alla medlemmar får rösta och vara med och fatta besluten.
Nykterhet – Vi är emot alkohol och andra droger och har roligare utan! Ingen som är med i Junis får dricka alkohol eller ta andra droger. Det gäller både för barn och ledare.
Solidaritet – I Junis är vi schyssta kompisar och tar hand om varandra. Vi vill att alla ska trivas och må bra. Vi tycker att alla människor är lika mycket värda och att alla har rätt till ett bra liv – oavsett var i världen man bor.
Som medlem i Junis så lovar du att ställa upp på de här frågorna.

Kontakt Stockholms distrikt

Distrikt kontaktuppgifter:
Stockholm@junis.se
+46733838326

Verksamhetsutvecklare sthlm (vikarie)
Ellinor Chamoun
ellinor.chamoun@junis.se
073-372 62 73

Stockholms Distriktsstyrelse:

Ordförande:
Jan Stenefors
Jan.stenefors@iogt.se

Vice ordförande:
Ylva Sandin
ylva.sandin@iogt.se

Sekreterare:
Elin Moren
Elin.moren@junis.se

Kassör:
Anette Lundqvist
Anette.Lundqvist@junis.se

 

Ledamot:
Chistrian Andersson

Suppleant:
Tommy Fält

Suppleant:
Marie Gardesjö

Junisföreningar i Stockholm

Junis Sollentuna, Sollentuna

Junis Sollentuna har verksamhet för sina medlemmar på bland annat lov och helger. Föreningen har tagit sommarlov och är åter tillbaka i höst igen.

Kontaktuppgifter Junis Sollentuna, Sollentuna

Vill du veta mer om Junis Sollentuna?
Kontakta verksamhetsutvecklare Ellinor Chamoun: 0733726273 eller ellinor.chamoun@junis.se

Junis Huddinge

Klättring: söndagar 17-18.30.
Lokal: ”Huset” Sjödalsv. 47. Huddinge.
Kostnad: 1000:-/år , (medlemsavgift ingår).Betalas till postgiro 117525-6. När det är hyggligt väder passar vi på att klättra ute.
Ledare: Mathias Samuelsson tel.070-5109141

 

 

Kontaktuppgifter Junis Huddinge

Mattias Samuelsson, 070-510 91 41 för klättringen!
Karin Samuelsson: 0706396366 för veckoverksamheten i sommar!

Södergänget, Skarpnäck

KOM OCH GRILLA MED OSS!

8:e Augusti: Vi bjuder alla barn  på korv och sen går vi tipsrunda! Kom och umgås med oss, träffa nya vänner, prata, ät och ha det trevligt. Vi samlas klockan

15:e Augusti: Vi samlas klockan 13.00 för att grilla tillsammans. Vi bjuder alla barn på korv! Kom och umgås, ät och ha en trevlig stund med oss.

Det kan vara bra att anmäla sig till någon av oss så att vi vet att du planerar att dyka upp! Skulle det vara så att du har något specifikt önskemål om vad du vill / kan grilla så hör av dig.

Plats: Kaninparken, Flygfältsgatan 6B i Skarpnäck.

 

Kontaktuppgifter Södergänget, Skarpnäck

Jan Stenefors, jan.stenefors@junis.se, 0762 491588
Bli medlem direkt i vår förening här!

Junis Vendelsö, Haninge

Kontaktuppgifter Junis Vendelsö, Haninge

Siv Hellgren, 0735137094

Junis Väddö, Norrtälje

Blandade aktiviteter! Innebandy på fredagar kl 14.30-15.30. Också bowling, badresa, halloweenbus, övernattning, julfest med mer.
Plats: Västernäs, 760 40 Väddö

Kontaktuppgifter Junis Väddö, Norrtälje

Jeanette 070-962 33 99

Junis Björknäs, Nacka

 

Blandade aktiviteter och Kojbyggarläger på sommaren. Kontakta oss för mer info!

SPORTLOVSAKTIVITET!

KORVGRILLNING OCH FRISBEEGOLF!
Nu börjar det närma sig sportlov och självklart vill Junis bjuda på lite sportlovsaktiviteter för barnen. I år träffas vi utomhus för att följa restriktionerna och upprätthålla en säker och trygg verksamhet. Vi kommer att köra frisbeegolf och så bjuder vi på grillad korv och varm choklad. Du behöver inte vara medlem i Junis för att delta, men vi vill gärna att du anmäler dig i formuläret för att vi ska kunna veta på ett ungefär vad vi ska handla in.
Anmälan görs här: https://forms.gle/vtzhGmu3snPE6rmA6

VARMT VÄLKOMMEN!!

 

Kontaktuppgifter Junis Björknäs, Nacka

Ylva Sandin, 070 550 45 63

Junis Jordbro, Jordbro

Junis Jordbro är en stor förening som håller till i Jordbro. Föreningen tar paus under sommaren men är åter tillbaka i september igen.

Kontaktuppgifter Junis Jordbro, Jordbro

För mer information om vad vi gör i Junis jordbro kontakta:

Kulmiye Abdiaziz,  0735557408
Ellinor Chamoun, 0733726273

Junis Hässelby

Blandade aktiviteter för barn upp till 15 år! Vi är en nystartad förening sedan 2020. Vi kommer att ha vårt första föreningsårsmöte i februari 2021. Under mötet kommer barnen med förslag för vårt terminsprogram för 2021. Kontakta oss om du vill bli medlem i Junis Hässelby!

Kontaktuppgifter Junis Hässelby

Yusuf Elmi 0704649968
Mail: Yusuf.Elmi@hotmail.com

Junis kunskapsdagar

För dig som vill veta mer om hur fler aktörer kan bli bättre på att upptäcka och ge stöd till barn i familjer med missbruk bjuder vi in till digitala kunskapsdagar.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis rapport 2021 – Med makt kommer ansvar

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med risk- och missbruk. Resultatet presenteras i Junis rapport som i år har titeln Med makt kommer ansvar. Här kan du beställa rapporten kostnadsfritt, läsa den direkt digitalt och se hur just din kommun svarat i undersökningen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja