Junis Stockholm - Gör skillnad för barn!

Välkomna till Junis Stockholm! Vi erbjuder rolig och meningsfull fritid för alla barn upp till 15 år.. Alla våra aktiviteter bygger på barnens idéer och ledarnas engagemang. Vi har föreningar på flera orter i Stockholm, som finns listade nedan. Om du vill följa oss ännu lite mer, så finns vi också på instagram!
Här kan du hålla dig uppdaterad om allt som händer på Junis. https://www.instagram.com/junis.sthlm/?hl=sv

 

Inför föreningsårsmöten!

Kolla in:
Junis demokratiblad
Mall för föredragslista

 

Bli ledare

 

BLI LEDARE: HÄR!

 

Som ledare i Junis blir du en trygghet och en förebild för många barn. Vi tar tillvara på ditt engagemang och ger dig utbildning inom ledarskap och andra områden som du vill utveckla för att bli en ännu bättre ledare. Du är en trygg person som tagit avstånd från alkohol och andra droger och är redo att ta dig an uppdraget som en av Sveriges viktigaste ledare.

I Junis finns cirka 1 200 ideella ledare över hela landet. För att bli ledare i Junis ska du gå Junis ledarutbildning och vara minst 15 år. Alla ledare ska tillhöra någon av IOGT-NTO-rörelsens förbund: IOGT-NTO, Ungdomens nykterhetsförbund (UNF) eller Nykterhetsrörelsens scoutförbund (NSF).

 

Bli medlem

Vi är en organisation för barn upp till 15 år. Totalt är vi över 13 000 medlemmar!

 

Mer om medlemskapet: Här!

Direkt till medlemsformuläret: Här!

 

Junis har föreningar i hela landet. Föreningarna gör olika saker. En del ser på film, pysslar eller leker. Andra spelar teater, dansar, spelar innebandy eller har disco. Plus en massa annat kul så klart!

Massor av läger!
Vi ordnar också massor av läger och kollon. På en del sover man hemma och kommer till på dagarna. På andra sover man över i tält mitt i vildmarken. Lägren kan innehålla allt ifrån kanotpaddling, skogsexpeditioner, teaterspel, discon, bad, skidåkning och mysiga kvällar kring lägerelden.

Junis tycker
Det finns tre frågor som Junis tycker är extra viktiga. Vi försöker få med dem i all verksamhet vi gör.

Demokrati – I Junis tycker vi att alla, både barn och ledare, ska få bestämma lika mycket. Vi har årsmöten där vi tillsammans bestämmer vad vi ska göra under året. Alla medlemmar får rösta och vara med och fatta besluten.
Nykterhet – Vi är emot alkohol och andra droger och har roligare utan! Ingen som är med i Junis får dricka alkohol eller ta andra droger. Det gäller både för barn och ledare.
Solidaritet – I Junis är vi schyssta kompisar och tar hand om varandra. Vi vill att alla ska trivas och må bra. Vi tycker att alla människor är lika mycket värda och att alla har rätt till ett bra liv – oavsett var i världen man bor.
Som medlem i Junis så lovar du att ställa upp på de här frågorna.

Kontakt Stockholms distrikt

Distrikt kontaktuppgifter:
Stockholm@junis.se
+46733838326

Verksamhetsutvecklare sthlm (vikarie)
Ellinor Chamoun
ellinor.chamoun@junis.se
073-372 62 73

Stockholms Distriktsstyrelse:

Ordförande:
Jan Stenefors
Jan.stenefors@iogt.se

Vice ordförande:
Ylva Sandin
ylva.sandin@iogt.se

Sekreterare:
Elin Moren
Elin.moren@junis.se

Kassör:
Anette Lundqvist
Anette.Lundqvist@junis.se

 

Ledamot:
Chistrian Andersson

Suppleant:
Tommy Fält

Suppleant:
Marie Gardesjö

Junisföreningar i Stockholm

Junis Sollentuna, Sollentuna

Junis Sollentuna anordnar aktiviteter för barn vid varje lov. Under December och Januari finns en skattjakt gömd i Sollentuna. Läs mer om skattjakten Här

 

Junis Huddinge

Junis Huddinge har verksamhet varje måndag med blandade aktiviteter. Under rådande omständigheter har vi valt att pausa all fysisk inomhusverksamhet i nuläget. De coronaanpassade aktiviteter som finns att göra i nuläget är vår skattjakt som du kan läsa mer om Här.

 

 

 

Kontaktuppgifter Junis Huddinge

Mattias Samuelsson, 070-510 91 41 för klättringen, eller daggdroppenhuddinge@junis.org för annat

Södergänget, Skarpnäck

För närvarande har vi pausat veckoverksamheten i Skarpnäck med hänsyn till pandemin.

Parklek varje lördag och söndag!
Mellan kl 13-17 har vi  öppet i parkleken i Skarpnäck. Kom och häng, pyssla, grilla och var med på dagens aktiviteter.
Plats: Kaninparken, Flygfältsgatan 6B i Skarpnäck.

PÅSKLOVSAKTIVITET

Häng med oss på påsklovet!
Vi träffas på påsklovet och grillar och letar skattjakt i och omkring skarpaby parklek. För att delta så anmäler ni er via detta formulär där ni fyller i vad ni vill ha till grillat: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeFBLfuXP…/viewform

 

 

 

Kontaktuppgifter Södergänget, Skarpnäck

Jan Stenefors, jan.stenefors@junis.se, 0762 491588
Bli medlem direkt i vår förening här!

Junis Vendelsö, Haninge

Kontaktuppgifter Junis Vendelsö, Haninge

Siv Hellgren, 0735137094

Junis Väddö, Norrtälje

Blandade aktiviteter! Innebandy på fredagar kl 14.30-15.30. Också bowling, badresa, halloweenbus, övernattning, julfest med mer.
Plats: Västernäs, 760 40 Väddö

Kontaktuppgifter Junis Väddö, Norrtälje

Jeanette 070-962 33 99

Junis Björknäs, Nacka

 

Blandade aktiviteter och Kojbyggarläger på sommaren. Kontakta oss för mer info!

SPORTLOVSAKTIVITET!

KORVGRILLNING OCH FRISBEEGOLF!
Nu börjar det närma sig sportlov och självklart vill Junis bjuda på lite sportlovsaktiviteter för barnen. I år träffas vi utomhus för att följa restriktionerna och upprätthålla en säker och trygg verksamhet. Vi kommer att köra frisbeegolf och så bjuder vi på grillad korv och varm choklad. Du behöver inte vara medlem i Junis för att delta, men vi vill gärna att du anmäler dig i formuläret för att vi ska kunna veta på ett ungefär vad vi ska handla in.
Anmälan görs här: https://forms.gle/vtzhGmu3snPE6rmA6

VARMT VÄLKOMMEN!!

Kontaktuppgifter Junis Björknäs, Nacka

Ylva Sandin, 070 550 45 63

Junis Jordbro, Jordbro

 

Blandade aktiviteter för barn! Kontakta oss för mer info.

Kontaktuppgifter Junis Jordbro, Jordbro

Kulmiye Abdiaziz,  0735557408

Junis Hässelby

Blandade aktiviteter för barn upp till 15 år! Vi är en nystartad förening sedan 2020. Vi kommer att ha vårt första föreningsårsmöte i februari 2021. Under mötet kommer barnen med förslag för vårt terminsprogram för 2021. Kontakta oss om du vill bli medlem i Junis Hässelby!

Kontaktuppgifter Junis Hässelby

Yusuf Elmi 0704649968
Mail: Yusuf.Elmi@hotmail.com

Välkommen på Junis rapportsläpp!

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Resultatet presenteras i skriften Junis rapport som i år släpps 4 maj. Du som arbetar med barn ideellt eller i din profession, är beslutsfattare eller är intresserad av frågan är varmt välkommen att delta på släppet!

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Bli medlem i Junis

Junis finns i hela landet och erbjuder kul och trygg verksamhet där alla barn mellan 7 och 15 år är välkomna. Är du över 15 år kan du bli ledare. Vi hoppas att du vill hänga med!

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 200 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 200 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja