Junis Blekinge - kul för alla barn!

Välkommen till Junis Blekinge!
Junis är barnens organisation. Junis finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare. Vi finns på flera orter i Blekinge.

Information om de olika föreningarna och deras verksamhet hittar du längre ned på sidan. Under respektive förenings flik kan du också bli medlem. Har ni varit med så är det dags nu att förnya ditt medlemskap. Gå in under respektive förening så finns det en länk . Ni kan hämta era tidigare uppgifter med ert personnummer.

Kommande Arrangemang :   (Meddela Yngve 0709-301819 vad händer i er Junisförening)

Både dagläger och sommarens Junisläger är fulltecknat Väntlista just nu öppen
Obs Ledare har en egen anmälan och vi behöver ett par ledare/ möjligörare till (förälder som kan vara med ) .

Östersjöfestivalen Karlshamn 18 Juli har vi nu fått alla platser i Lions TuffTuff tågs 3 vagnar dvs 30st. Vi samlas vid Skottbergska gården kl 18:30 Vi är på plats vid 18 tiden för de som vill måla ansiktet låna en Juniströja.  Anmälan är omgående.  se nedan. 

Vill gärna att ni föranmäler er för dessa arrangemang  och mer info Tryck här Skriv in hur många för det som är intressant samt rulla ned till Fortsätt Namn samt vänta de 10-15s det tar innan ni får ett par följdfrågor så är anmälan komplett. 

 Junisresa 31 Augusti går i år till Liserberg . Idag har BLN möte och vi får klart kostnader  Junis Blekinge har budget för reskostnad (350kr plats ) Beroende på sponsring avgår om vi kan ta del av entree åkpass mat och resa . Anmälan  öppnas oavsett 15 Juli kl 12 så att alla 2024 års medlemmar hinner få mejl ut. ( Har varit många frågor och bussen vi bokat har 49 platser) 

Ledare och möjliggörare vi behöver er! På ledarfliken nedan kan du läsa mer och göra intresseanmälan för att vara läger-ledare

Utbildning både för de som vill bli ledare och har varit ledare. Anmälan öppen se junis.se/kurshelg.

Distriktstyrelsen

Distriktsstyrelse Ordförande: Sandra Abramsson 0703685206 sandra.abramsson@gmail.com Styrelseledamöter: Yngve Svensson, 0709-301819, pys@iogt.se Andreas Pettersson Tore Torstensson Martha De La Esperiella Pavlo Vovchanovskyi Dominik Makowski Suppleant: Karen Hernandez

Ledare

Just nu är inte nästkommande utbildningar planerade för ledare men hör av er till någon i Distrikt Styrelsen . Utvärdering finns HÄR! Bli ledare Vi söker inte vilken ledare som helst. Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet. Som ledare är du grunden för Junis verksamhet – och för barnen blir du en trygghet och en förebild. Intresserad? Kontakta distriktsstyrelsen Utbildning bekostar vi för nya och hjälper till för de som är aktiva att fortbilda sig . Anmälan görs direkt  https://www.junis.se/kurshelg/ samt meddela en i DS styrelsen att ni har anmält er. Ledarutbildningsdagar Svara på den enkät som gått ut till ledare om du vill bidra till kommande års arbetsplan. Här hittar du den.

Läger

W26 blir det Dagläger på Aspan i samarbete med Svenska Kyrkan och Rotary . Junisläger med övernattning är på Aspan är 27-30 Juli                                             Här behövs en anmälan delad på barn och ledare  

Gör din röst hörd

Nytt beslut från Distriktsstyrelsens årsmöte i år gör att du som medlem kan göra din röst hörd i de aktiviteter som vi arrangerar i distriktet. För att rösta på olika förslag så går du in på länken nedanför. I dokumentet ser du de aktuella ämnen som finns att fatta beslut om och vi i styrelsen ser fram emot att höra din åsikt! https://forms.gle/bRQFJP85UMeHwBvy9

Junisföreningar i Blekinge

Junis Jämshög

Välkommen till Junis i Jämshög! Vi är just nu utan lokal . Vi plannerar att göra ett arrangemang i månaden för våra medlemmar. Skriv en rad eller hör av er till en ledare om ni är intresserad att hänga på Facebook-grupp Junis Jämshög Bli medlem i Junis Jämshög här! Välkomna!

Kontaktuppgifter Junis Jämshög

Junis-ledarna junisjamshog@outlook.com

Junis Blåklinten, Ronneby

Välkommen till Junis Ronneby! Du hittar mer information och har möjlighet att bli medlem i Junis Ronneby här! Just nu söker vi dig som vill vara med som ledare/hjälpledare eller möjliggörare så vi kan ha regelbundna träffar. Kontakta Karen 0767 136573 Yngve på 0709-301819

Kontaktuppgifter Junis Blåklinten, Ronneby

Karen Hernandez                karenivette.1983@gmail.com Tore Torstensson                tore.torstensson32@gmail.com

Junis Silpinge, Silpinge

Bli medlem i Junis Silpinge här. Utdrag fr Silpingenytt nr 2 nytt nummer böjan av Juni 2024 Mer DISCON i Höst

Kontaktuppgifter Junis Silpinge, Silpinge

Yngve Svensson 0709-301819 (helst sms)

Junis Karlskrona

Välkommen till Junis Barnens Lekar i Karlskrona! Junis i Karlskrona är på gång. Vi har möte träff Maribergsvägen 1 24 mars kl 14-16 Ta gärna kontakt med Martha om ni  har frågor eller vill vara med. ”marthadelaespriella60@gmail.com” <marthadelaespriella60@gmail.com> Bli medlem i Junis Karlskrona HÄR!

Kontaktuppgifter Junis Karlskrona

Martha      marthadelaespriella60@gmail.com  0709254677 Andreas     aje7801@hotmail.com                      0733543705 Leo           frukt85@hotmail.com                          0792 023787

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis sport – med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.