Junis Blekinge - kul för alla barn!

Välkommen till Junis Blekinge!
Junis är barnens organisation. Junis finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare. Vi finns på flera orter i Blekinge.

Vi finns på flera orter i Blekinge, se information om de olika föreningarna och deras verksamhet längre ned på sidan.

Nyhet ! Vi har samlat ihop anmälan till en tjänst som hete Ti.to  Ni får efter anmälan ett mejl med bekräftelse och  QR kod. Den senare är bra om man antingen kan visa i mobilen eller skriva ut. Det går även att anmäla upp till 5 samtidigt. Efter anmälan är möjligt att gå in och ändra /avboka . Vi har nu valt att lägga in anmälan även under respektive arrangemang men den går till samma sida) . Då rätt många arrangemang ligger här. TÄNK PÅ ATT RULLA NED till KNAPP ” FORTSÄTT”

All anmälan kan göras  HÄR!

För information om vad som händer i distriktet gilla vår Facebooksida

Se vad som händer under respektive föreningar ( Rulla ned till + förening).

Silpinge i Gnistan ,  Anmälan till vårens disco, Ny träff 29jan. Idrott Silpingeklassikern mm se under Föreningar + Silpinge

Karlskrona träff just nu paus . Frågor kontakta Andreas Pettersson 0708-532592

Ronneby  Blåklinten  Vesperklockan . Program kommer.

Intresserad av att vara med och starta Junis i Mörrum ? Kontakta Andreas Pettersson 0708-532592

Jämshög Fredagskvällar

Kontakt

Distriktsstyrelse

Ordförande: Sandra Abramsson
Styrelseledamöter:
Yngve Svensson  0709-301819
Andreas Pettersson
Tore Torstensson
Herman Petersson
Vakant
Zandra Klasson

Kontakt mejl Yngve  pys@iogt.se

 

Ledare

Lägeranmälan för ledare kommer snart .   

Det är även kongress i Uppsala i år. Vill du nominera någon till distrikstyrelsen.  Kontakta Valberedningen.    Mejl till  Edgar  edgweylut@gmail.com

Grundledare utbildningar arrangeras i region efter behov årligen.
Utvärdering finns HÄR!

Bli ledare
Vi söker inte vilken ledare som helst. Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet. Som ledare är du grunden för Junis verksamhet – och för barnen blir du en trygghet och en förebild. Intresserad? Kontakta Distrikt styrelsen

Ledarutbildningsdagar
Junis Blekinge och Junis Skåne samarbetar kring vidareutbildning och inspiration för Junis-ledare. Det kommer att komma ut mer information här på hemsidan kring kommande utbildningar.

 

 

 

 

Junisföreningar i Blekinge

Junis Jämshög

Välkommen till Junis i Jämshög!
Vi har blandad verksamhet och i vår lokal finns möjlighet att spela bordtennis, biljard och tv-spel.

Vi har öppet på fredagar 16:30-19:30. Gå med i vår Facebook grupp Junis Jämshög för att se eventuella ändringar i schemat.

Fångarna på Fortet under höstlovet mer info kommer.

Bli medlem HÄR!

Välkomna!

Kontaktuppgifter Junis Jämshög

Junis-ledarna
junisjamshog@outlook.com

Junis Blåklinten, Ronneby

Välkommen till Junis Ronneby!

Du hittar mer information och har möjlighet att bli medlem i Junis Ronneby här!

Just nu söker vi de som vill hjälpa oss att vara med som ledare/hjälpledare eller möjliggörare så vi kan göra regelbundna träffar. Kontakta Yngve 0709-301819

 

Kontaktuppgifter Junis Blåklinten, Ronneby

Tore Torstensson
tore.torstensson32@gmail.com

Junis Silpinge, Silpinge

Gemensam anmälningssida Klicka HÄR   

Silpinge Junis Vår 2023
Junis Silpinge Vårprogram översikt

Disco! Vi fortsätter med föranmälan

I Gnistan Silpinge för dig i klass 1 och uppåt. Medlemmar går in gratis på alla årets discon. Bli medlem på https://ebas.junis.se/forening/silpinge Medlemsavgiften är 50 kr och då ingår försäkring i samband med Junis aktiviteter, inbjudningar till föreningens och distriktets aktiviteter . Ej medlem betalar 30 kr per disco i entréavgift.

Start kl 19:00 slut 21:30 gäller alla discon  Nedan vårens disco

20 januari    Julgransplundring  Anmälan 

Disco jan-23

10 februari   Djurdisco Anmälan

10 mars        Mellodisco Anmälan 

 

Silpingeklassiker 2023   

SN4-22 (002)

Söndag 29 Jan kl 13-16  Prova på Bordtennis/ Brädspel.  Junisträff med fika. Vi har bordtennis testa och en sen turnering. Olika brädspel ishockeyspel finns att utmana varandra med för de som inte spelar eller mellan matcherna . Finns bordtennisrack att låna ett begränsat antal.  Anmälan Här 

Årsmöte  8 feb Alla kan komma och delta med inlägg men det är bara medlemmar och ledare som får rösta. Anmäl er gärna  Här  

Årsmöte Junis Silpinge

 

 

Kontaktuppgifter Junis Silpinge, Silpinge

Yngve Svensson
0709-301819 (helst sms)

 

Junis Karlskrona

Välkommen till Junis Karlskrona!
Junis i Karlskrona just nu är det paus vi hoppas kunna nybilda gruppen som kommer att starta upp. Vill du vara med i den gruppen Kontakta edgweylut@gmail.com

Bli medlem i Junis Karlskrona HÄR!

Kontaktuppgifter Junis Karlskrona

Ali Kafa
Alikafa367@gmail.com
0733740679

Spela roll under uppmärksamhetsveckan

Spela roll är en årlig uppmärksamhetsvecka som handlar om att sätta fokus på barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. 2023 års uppmärksamhetsvecka är den 13–19 februari. Under veckan kommer Spela rolls arrangörsgrupp att hålla i fyra digitala seminarier som lyfter hur man som vuxen kan spela roll för barn.

Junis rapport 2022

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2021.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.