Junis Distrikt & Föreningar / Göteborg & bohuslän

Junis i Göteborg och Bohuslän

Hej!
Vi på Junis välkomnar 2021 och regeringens beslut om att barnverksamhet bör fortsätta med anpassningar efter smitto läget.
Vi vill försäkra er om att vi på Junis följer rekommendationerna och anpassar vår verksamhet efter dessa, vi hoppas även att vi snart skall kunna utföra vår ordinarie verksamhet som vanligt och ha våra större aktiviteter igen.

Kolla gärna in våra alternativa verksamheter som vi presenterar här nedan och på våra sociala medier.

Tills vi ses igen ha det fint!

Ta nu hand om varandra!

Med vänliga hälsningar

Junis Göteborg och Bohuslän
Distriktsstyrelsen och Konsulent

Välkommen till Junis!

Vår verksamhet riktar sig till dig som är barn/ungdom mellan 7-15 år, vilket kan innebära allt från häftiga discon till mysiga filmkvällar eller bara en fin utomhusdag.
På Junis tycker vi även att demokrati är väldigt viktigt och du som medlem får därför vara med och bestämma mycket av den verksamhet som genomförs.
Verksamheten är uppdelad i veckoverksamhet i grupp och återkommande verksamhet som discon på alla orter, vilket sker i samarbete med våra lokala föreningar

1 gång per termin försöker även varje förening ha en särskild aktivitet/happening för er medlemmar.

Givetvis är ni föräldrar mer än välkomna att delta i vår verksamhet som hjälpledare. Ni får förstås även komma med synpunkter och förslag till vår verksamhet då samarbetet med föräldrar är något vi ser som väldigt viktigt.

Kolla gärna in vår nuvarande verksamhet under föreningar och distrikt
vi försöker givetvis uppdatera dessa regelbundet

Kontakta distriktet

Björn Borgström
Distriktskonsulent
0701908429
bjorn.borgstrom@junis.se

Pontus Beskow Borg
Distriktsordförande
0760186812

Veckoverksamhet

Hej!

Välkommen på våra veckoverksmaheter

För tillfället har vi endast veckoverksmaheter i Göteborg men skulle det finnas ledare och lokaler att tillgå expanderar vi mer än gärna verksmaheten till fler kommuner.

Pyssel och experimentverksamhet
Välkommen till vår pyssel och experimentverksamhet, en verksmahet där ni får möjlighet att testa på olika pyssel men även lite olika experiment. Terminens pyssel och experiment bestäms tillsammans med lokala ledaren.

Tid: 17:30-19:00
Dag: Måndagar och Onsdagar
Plats: Nordengården(måndagar, stockholmsgatan 16), Majorna(Onsdagar, karl johans torget 1,MSF lokaler)

Ledare: Pontus Beskow Borg, 0760186812 beskow.pontus@gmail.com

Klättergrupp
Välkommen till vår klättergrupp där vi under måndagar klättrar i Klätterdomen i Kviberg. Man får chans att träna upp sig och får möjlighet att klättra både högt och lågt. Kom med och lär dig klara höga höjder.

– Gruppen har nu börjat sin utomhusverksamhet och ni som deltar i gruppen är välkomna, ni som är intresserade kontakta oss för väntelista.

Skulle du vara intresserad av att bli klättergruppsledare söker vi nya ledare för att utöka denna verksmahet.

Läger och kollon

Hej!

Hoppas allt står väl till med er!
I och med rådande omständigheter har vi inte några övernattningar/läger utan satsar mer på dagkollon under lov och vissa helger.
Håll koll här för mer information

Junis Adventure days  21-24 juni

Välkomna på Junis äventyrsdagar på Sillviks sommarhem.
Vi kommer att ha 4 dagar fyllda av äventyr med skattjakter, världsrekord diverse pyssel och en överlevnadsdag. Kolla in mer information om temat för varje dag på länken nedan.

Ni kommer att bli upphämtade med buss varje dag och avlämnade varje dag, se i anmälan för mer information om var och när.

Välkommen in med er anmälan!

Länk till anmälan: Adventure days Sillvik

Discon

Hej!

På grund av rådande omständigheter kommer vi inte ha några discon i någon av våra föreningar till dess att pandemin har lugnat ner sig och våra discon kan utföras ordentligt igen.

Distriktets verksamhet

Hej!

För nuvarande genomför Distriktet verksmahet i samarbete med lokala föreningar och har skjutit större happenings på framtiden i och med rådande omständigheter.

Ta hand om er!

Vänliga hälsningar
Junis Göteborg och Bohuslän

Utmaningar/Tävlingar

Hej!

Kul att ni är intresserade av våra utmaningar och tävlingar, kolla in här nedan för att få information om vilka och vad vi har just nu.

Välkommen att göra lite roliga utmaningar, Vi har här samlat en del roliga och intressanta utmaningar för er att göra med chans att få vinna lite häftiga priser under utlottningen.

– Fota ett djur
– Bygga ett fort
– Göm en skatt och måla en karta till gömstället
– Måla en bild som representerar 2020
– Göre en Junis meme (inga svordomar, alkohol och droger i meme)
– Hoppa på ett ben 35 ggr
– Visa upp ett magitrick
– Skriv ett uppmuntrande budskap till någon främling
– kom på en egen dans till valfri musik
– Lös gåtan (vilken grönsak är skidklädd)
– Lös gåtan (Vad dricker utomjordningar te på)
– Kom på en gen gåta
– Skriv en kort berättelse om Junis
– Sjung blinka lilla stjärna baklänges
– Skapa en unik maträtt till familjen (valfritt att laga maten)
– Gör en tvätta händerna video/bilder med roliga instruktioner
– Gör en snöskulptur
– Skriv ett brev till en vän och posta
– Fyll en 2 liters påse med skräp och släng denna (utomhus)
– Hjälp till att städa hemma
– Hjälp till att laga mat hemma

Kolla in dessa utmaninagar och gör så många du kan och vill, ju fler du gör desto större chans för att vinna. Redovisa genom att skicka till konsulenten eller visa upp för någon ledare.

FilmTajm

Kul att ni är intresserade av vår filmverksmahet, vi försöker hålla filmvisningar när det finns möjligheter i våra föreninagar. Filmtitel skickas ut via allmännt utskick någon dag innan filmen körs på repsektive plats.

Vi har filmvisningar på följande orter och tider

  • Filmgrupperna har paus fram till hösten då det är lite mörkare och kallare utomhus och därför mer lämpligt för film.

SommarAktiviteter

Uddevalla

Sommar aktiviteter Uddevalla

10 Juni (13:00-16:00) – Vi samlas på Bodele i Uddevalla för att ha lite utmaningar och hinderbana. Ni väljer själva hur länge ni stannar. Junis bjuder på lite lättare fika i samband med aktivteten.

28 Juni (13:00-16:00) – Utflykt till Emahus lantgård – Vi går tillsammans till Emhaus lantgård och hälsar på djuren för att sedan umgås och ha skoj i närheten. Junis bjuder på lättare fika i samband med aktivteten.

2 Augusti (17:00-20:00) Grillning, lek och bad på Bodele – Ni är välkomna att komma och gå under denna aktivtet. Junis kommer att bjuda på lite korv och dryck under aktivteten.

16 Augusti (13:00-16:00) Vi kommer denna dag att ha lite rekorddag på Tureborg i Uddevalla där vi kommer att försöka slå några rekord inom rörelsen. Vi ses där på Borgen och Junis bjuder på lite fika i samband med aktivteten.

Stenungssund

Sommar aktiviteter Stenungsund

13 Juni (13:00-16:00) Pysseldag på Jörlandagården. Vi kommer att köra lite diverse pyssel denna dag där ni kan skapa era egna kostverk men även få använda lite gips eller likande pyssel. Junis bjuder på lite fika.

30 Juni (17:00-20:00) Grillning och hnderbana på Getskär – Vi ses på Getskär och grillar lite korv och kör en liten hidnerbana samt lite utomhusaktiviteter. Ni kan komma och gå om ni vill Junis bjuder på korv.

6 Augusti (16:00-21:00) Filmfestival på Jörlandagården – Vi kommer att visa 2 olika filmer med en liten matpaus mellan där vi bjuder på något lite gott och ätbart i pausen. Utöver detta finns det popcorn och saft att tillgå under filmen.

Kungälv

Sommar aktivteter kungälv

12 Juni (17:45-18:15)
Junis bjuder er på bowlng den 12 juni på olearys i Kogahälla center.

29 Juni (17:00-20:00)
Välkommen på en grill och aktivtetskväll vid Getskär i Stor höga. Ju is bjduer på lite korv emd bröd och lite hinderbana och diverse uteaktivteter på plats.

4 Augusti (13:00-16:00)
Välkommen på en pysselaktivtet på RUF:s lokaler i Romelanda
Dessa timmar kommer vi att genomföra diverse pyssel inomhus och eventuellt utomhus vid fint väder. Det komemr att vara allt fråna tt bygga kosnt med glasspinnar till att tillverka sina egna knappar.

Skatås (göteborg

Sommar aktiviteter Skatås

17 Juni (16:00-21:00)
Välkommen på sommarbio på Nordengården (stockholmsgatan 16)
Vi kommer att visa 2 olika filmer denna kväll och vi vi bjuder på lite fika och lättare ätbart i pausen mellan filmerna. Popcorn och saft får ni under kvällen med.

9 Juli (13:00-16:00)
Välkommen på Bowling och lek med samling på Stockholmsgatan 16.
Vi ses här och kommer att köra lite utomhusaktivteter för att sedan bowla och äta glass efteråt.

16 Juli (13:00-16:00)
Välkommen på en utomhusdag på skatås där vi komemr att köra diverse aktivteter på Skatås motionsområde. Vi ses på Skatås vid 13:00 och avslutar sedan på samma plats vid 16:00 Junis bjuder på lie grillde marshmallows innan avslut.

23 Juli (17:00-20:00)
Välkommen på en grillkväll på Sillvik nykterhetsrörelsens sommarhem i Torslanda. Vi ses här och grillar tillsammans, grillarna kommer att vara på för er som har med er eget men vi bjuder även på lite korv med bröd. Ni kan bada och komma och gå när i vill under aktivteten.

Junisföreningar i Göteborg & bohuslän

Framtidshoppet, Uddevalla

Välkommen till Framtidshoppet
Detta är Junis Göteborg och Bohusläns lokala förening i Uddevalla. Föreningen har en blandad verksamhet men deras primära verksamhet är discon.
På dessa discon har föreningen både tävlingar kiosk och flertalet lekar samt en utlottning i slutet av discot!
I övrigt kan verksamheten vara allt ifrån filmklubbar till dagkollon under lov. Håll utkik på hemsidan för mer information.

Kontaktuppgifter Framtidshoppet, Uddevalla

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

IFTIN, Göteborg

Iftin är en av Junis föreningar i Göteborg i stadsdelen Angered. Merparten av aktiviteterna sker i föreningens lokal i Lövgärdet.

För att få information om föreningen och deras aktiviteter kontakta föreningsordförande.

Kontaktuppgifter IFTIN, Göteborg

Ordförande

Abdullahi
0704015499

Skatås, Göteborg

Välkommen till Juniorföreningen Skatås

Skatås är en av de större föreningarna i Göteborg med egen Lokal på Stockholmsgatan 16, men även med flera aktiviteter i och runt om Göteborg.
I Skatås kan du vara med i en veckogrupp, gå på disco eller komma på en av deras återkommande aktiviteter

Junis Adventure days 21-24 juni

Välkomna på Junis äventyrsdagar på Sillviks sommarhem.
Vi kommer att ha 4 dagar fyllda av äventyr med skattjakter, världsrekord diverse pyssel och en överlevnadsdag. Kolla in mer information om temat för varje dag på länken nedan.

Ni kommer att bli upphämtade med buss varje dag och avlämnade varje dag, se i anmälan för mer information om var och när.

Välkommen in med er anmälan!

Länk till anmälan: Adventure days Sillvik

Kontaktuppgifter Skatås, Göteborg

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

Knattarna, Stenungsund

Hej!
För tillfället följer junis de allmänna råden och ställer in större aktiviteter som discon, håll utkik på hemsidan efter andra aktiviteter.

Välkommen till Junis Stenungsund

Hos oss dansar du loss på våra discon! Det mesta av vår verksamhet hittas på Jörlandagården men kan även vid tillfällen hittas på andra platser i Stenungsund* kommun.
Vi försöker även att hitta på lite andra roliga aktiviteter i verksamheten, de inplanerade aktiviteterna som finns just nu hittar du nedan.
Håll koll på vår hemsida för uppdaterade verksamheter och aktiviteter för 2021

*Är du intresserad av att starta verksamhet på annan plats i Stenungsund, kontakta distriktet.

Kontaktuppgifter Knattarna, Stenungsund

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

Kuta, Kungälv

Välkommen till Junis Kungälv

Junis Kungälv är en förening där verksamheten består först av Discon men även några mindre aktiviteter under året. Delta på Junis Kungälv genom att komma på ett av våra discon eller håll koll på hemsida och affischering för våra mindre aktiviteter.

Välkommen till oss!

Kontaktuppgifter Kuta, Kungälv

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström

0701908429
junisgbg@gmail.com

Popcornkärna, Härryda

Välkommen till Junis Härryda

Junis Härryda är en förening som har aktiviteter i Härryda kommun men först och främst i Mölnlycke där huvudlokalen finns på Wendelsbergs folkhögskola. För tillfället finns ingen aktiv verksamhet i föreningen.

Håll utkik på hemsidan för uppdaterad info!

Kontaktuppgifter Popcornkärna, Härryda

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

Ungdomsglädje, Mölndal

Välkommen till Junis Mölndal

En förening med gamla rötter på Katrinebergsgården i Mölndal. För tillfället finns ingen aktiv verksamhet i lokalerna.

Håll utkik på hemsidan för mer info!

Kontaktuppgifter Ungdomsglädje, Mölndal

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis sommarkarta

Junis tar inte semester! I sommar arrangeras massor av aktiviteter, kollon och läger runt om i hela landet. På vår sommarkarta ser du vad som händer i Junis nära dig!

Junis rapport 2021 – Med makt kommer ansvar

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med risk- och missbruk. Resultatet presenteras i Junis rapport som i år har titeln Med makt kommer ansvar. Här kan du beställa rapporten kostnadsfritt, läsa den direkt digitalt och se hur just din kommun svarat i undersökningen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja