Junis Distrikt & Föreningar / Göteborg & bohuslän

Junis i Göteborg och Bohuslän

Hej!
Vi på Junis hoppas att ni och era nära och kära mår bra.
Junis följer nuvarande situation noggrant och anpassar efter rådande rekommendationer. Vår inställning är att, i så stor utsträckning som möjligt, ställa om istället för att ställa in. I nuläget innebär det att Junis ställer in (efter kontakt med folkhälsomyndigheten ) alla större aktiviteter/arrangemang eftersom det inte är möjligt att anpassa i tillräckligt stor omfattning.
Detta påverkar våra discon, happenings och andra större aktiviteter där barn från olika områden möts. Våra veckogrupper och filmgrupper kommer att fortsätta då dessa är möjliga att anpassa utifrån de allmänna råden. Detta beslut gäller tillsvidare. Om restriktioner eller rekommendationer ändras på ett sådant sätt att nya beslut tas så kommer ni informeras. Håll gärna utkik på hemsidan och på sociala medier samt utskick för andra aktiviteter som tävlingar, utmaningar och skattjakter.
Tills dess håll ut och håll er aktiva.

Med vänliga hälsningar

Junis Göteborg och Bohuslän
Distriktsstyrelsen och Konsulent

Välkommen till Junis!

Vår verksamhet riktar sig till dig som är barn/ungdom mellan 7-15 år, vilket kan innebära allt från häftiga discon till mysiga filmkvällar eller bara en fin utomhusdag.
På Junis tycker vi även att demokrati är väldigt viktigt och du som medlem får därför vara med och bestämma mycket av den verksamhet som genomförs.
Verksamheten är uppdelad i veckoverksamhet i grupp och återkommande verksamhet som discon på alla orter, vilket sker i samarbete med våra lokala föreningar

1 gång per termin försöker även varje förening ha en särskild aktivitet/happening för er medlemmar.

Givetvis är ni föräldrar mer än välkomna att delta i vår verksamhet som hjälpledare. Ni får förstås även komma med synpunkter och förslag till vår verksamhet då samarbetet med föräldrar är något vi ser som väldigt viktigt.

Kolla gärna in vår nuvarande verksamhet under föreningar och distrikt
vi försöker givetvis uppdatera dessa regelbundet

Hej!

Ja du just du

Välkommen till Junis hösten 2020

Vi i Göteborg och Bohusläns distrikt hälsar er välkomna till oss på Junis och till en spännande aktivitetshöst. (anpassade givetvis)

Som ni vet har våren varit en utmaning både för oss och er med en pågående pandemi och med anpassningar i samhället. Vi vill först försäkra er att vi håller koll och uppdaterar oss i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer för föreningsverksamhet. Er säkerhet och vår ledares säkerhet är av största vikt för oss. Detta kan därför påverka vårt normala utbud av aktiviteter, men vi försöker ställa om istället för att ställa in och genomföra en anpassad verksamhet. Vi ber er som har barn i vår verksamhet eller funderar på att delta att följa rådande rekommendationer.

Kolla gärna in vår verksamhet eller din lokala förening nedan.

 

 

 

Kontakta distriktet

Björn Borgström
Distriktskonsulent
0701908429
bjorn.borgstrom@junis.se

Pontus Beskow Borg
Distriktsordförande
0760186812

Veckoverksamhet

Skapis Nordengården och Majorna

Välkommen till Skapis!
Gruppen där du får experimentera och fantisera ihop egna knåp och pyssel. Gruppen där din egen fantasi och påhittighet sätter gränsen. Tillsammans med er gruppledare kommer ni att hitta på allt möjligt och ha riktigt kul på vägen.

Kostnad: 50 kr per termin utöver medlemskap
När/start: 31/8 respektive 2/9
Tid: 17:30-18:30 (Majorna) och 17:00-18:30 (Nordengården)

Gruppledare
Pontus Beskow Borg
0760186812
beskow.pontus@gmail.com

Kodskolan och Datorspråk

Välkommen till vår Kodskola
Där ni får lära er att koda spel samt hur datorer pratar med varandra. Ni kommer att få både pröva spel men även programmera era egna spel där ni väljer vad de skall handla om.
Pröva era vingar och programmera er en flygande häst eller något annat roligt.

Kostnad: 50 kr per termin utöver medlemskap
Tid: 17:30-19:30
Plats: Nordengårdens källare (stockholmsgatan 16)
Start/När: Ojämna veckor med start 9 september

Klättergruppen

*FULLT* kontakta gruppledare för väntelista
Välkommen till vår klättergrupp på Klätterdomen Kviberg.
Stärk dina muskler och lär dig klättra på höga höjder med och utan sele. Gruppen där din höjdskräck utmanas och dina armar sträcks ut.
Utmana dig själv och nå höga höjder.

Kostnad: 300 kr per termin utöver medlemskap
Tid: Två grupper med start kl 17:00
Plats: Klätterdomen Kviberg
Start/När: Tisdagar med start 1 september

Gruppledare
Simon
0761336681

Läger och kollon

Höstlovskollo

Välkommen på höstlovskollo under v. 44
Ett dagkollo under 5 timmar med spännande aktiviteter och en gemensam måltid.
Denna gång kommer vi att vara både i Uddevalla och i Göteborg med olika teman (håll utkik på hemsida och utskick för mer information)

Uddevalla
26-27 Oktober 10-15

Välkommen på ett spännande dagkollo med Junis! för första gången kommer vi att försöka genomföra ett dagkollo i Uddevalla! Temat är inte helt bestämt ännu men håll ögonen öppna på utskick.

Göteborg
28-30 Oktober 10-15

Filmkollo
Under tre dagar kommer vi tillsammans att författa manus och göra våra egna kortfilmer för att sedan avsluta kollot med en liten överraskning under dag 3. Vid ett senare tillfälle när redigering är färdig kommer vi ha en liten filmfestival för er och era föräldrar.
Mer information kommer längre fram.
Anmälan: Filmkollo

 

Discon

För tillfället på grund av rådande situation är våra discon endast för medlemmar 2020, detta medför att inga discon kommer att affischeras utan information ges genom utskick till medlemmar.

Junis är givetvis medveten om de strängare rekommendationerna och har anpassat efter dessa. Junis håller sig till att i nuvarande läge ställa om istället för att ställa in då verksamheten är viktig för våra medlemmar.

Hej!
Vad roligt att du vill komma på våra discon!
Vi vill väldigt gärna genomföra alla våra discon till hösten och genomför dem med anpassningar utifrån rådande rekommendationer. Det kan hända att discon blir ändrade eller utbytt mot annan aktivitet men detta gör vi i sådant fall på grund av er säkerhet då den är viktigast för oss.

Kolla gärna in bilden nedan för information om när discon är på din ort

Kungälv = Romevie (Hög 130)
Uddevalla = Norrskolans gymnastiksal (Blekevägen 29
Göteborg = Nordengården (stockholmsgatan 16)
Jörlanda = Jörlandagården (Novavägen 1)

Distriktets verksamhet

Hej!

För nuvarande har distriktet ingen verksamhet utöver samarbetet med lokalföreningar i Junis men håll ögonen öppna för uppdateringar om hösten

Mycket nöje!

Vänliga hälsningar
Junis Göteborg och Bohuslän

Ledare/Hjälpledare

HEJ!

Vi på Junis älskar verkligen verksamheten vi utför men utan våra fantastiska ledare skulle vi inte kunna hitta på särskilt mycket. Detta är en sida där du som ledare kan få litet information om verksamheten men även inbjudningar till särskilda aktiviteter för dig som ledare.

Denna sida är dock även till för dig som förälder med barn i verksamheten. Vi vill gärna att du som förälder är en del av vår verksamhet som möjliggörare. Detta innebär att du får möjlighet att delta och hjälpa till i verksamheten med exempelvis bemanna kiosken eller sköta matlagning under kollon/läger.
Välkommen att kontakta oss eller anmäl ert intresse på länken nedan.
Hjälp-Ledare

Genomförda aktiviteter

Hej!
Kul att du vill titta lite på vad Junis har hållit på med på den senaste tiden, bara att kolla in och tyck till om du tycker att det saknas något roligt som vi kunde ha gjort.

Discon

Junisföreningar i Göteborg & bohuslän

Framtidshoppet, Uddevalla

Välkommen till Framtidshoppet
Detta är Junis Göteborg och Bohusläns lokala förening i Uddevalla. Föreningen har en blandad verksamhet men deras primära verksamhet är discon.
På dessa discon har föreningen både tävlingar kiosk och flertalet lekar samt en utlottning i slutet av discot!
I övrigt kan verksamheten vara allt ifrån filmklubbar till dagkollon under lov. Håll utkik på hemsidan för mer information.

Ni kan hitta inplanerade aktiviteter nedan

Discon

26/9 Norrskolans Gymnastiksal (Blekevägen 29)
7/11 Norrskolans Gymnastiksal (Blekevägen 29)

Dagkollo v. 44

26/10 Aktivitetsdag 10-15
Välkommen på dagkollo i Uddevalla!
Vi kommer att ha en rolig dag för er medlemmar i Framtidshoppet där vi börjar dagen med att glida på isen för att sedan avsluta med bowling.
Lunch och fika ingår under dagen.
Kostnad 50 kr
För mer information se anmälan: https://forms.gle/3pDKfUjovfGp8fG16

Kontaktuppgifter Framtidshoppet, Uddevalla

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

IFTIN, Göteborg

Iftin är en av Junis föreningar i Göteborg i stadsdelen Angered. Merparten av aktiviteterna sker i föreningens lokal i Lövgärdet.

För att få information om föreningen och deras aktiviteter kontakta föreningsordförande.

Kontaktuppgifter IFTIN, Göteborg

Ordförande

Abdullahi
0704015499

Skatås, Göteborg

Välkommen till Juniorföreningen Skatås

Skatås är en av de större föreningarna i Göteborg med egen Lokal på Stockholmsgatan 16, men även med flera aktiviteter i och runt om Göteborg.
I Skatås kan du vara med i en veckogrupp, gå på disco eller komma på en av deras återkommande aktiviteter.

Discon
Välkommen på häftigt disco med utlottning och roliga tävlingar. Vi kommer att hålla till på Nordengården (Stockholmsgatan 16) och festa loss

16/10 17:30-20:00

28/11 17:30-20:00 inställt

Happening 9/10
Välkommen på happening för dig som medlem i Skatås.
Vi kommer tillsammans att köra Laserdome på anläggningen i Mölndal vi har en timme på anläggningen helt själva och kommer att köra två spel tillsammans. Vi samlas utanför anläggningen 17:30 (grafiska vägen 32)
Anmälan: Laserdome

Kontaktuppgifter Skatås, Göteborg

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

Knattarna, Stenungsund

Hej!
För tillfället följer junis de allmänna råden och ställer in större aktiviteter som discon, håll utkik på hemsidan efter andra aktiviteter.

Välkommen till Junis Stenungsund

Hos oss dansar du loss på våra discon! Det mesta av vår verksamhet hittas på Jörlandagården men kan även vid tillfällen hittas på andra platser i Stenungsund* kommun.
Vi försöker även att hitta på lite andra roliga aktiviteter i verksamheten, de inplanerade aktiviteterna som finns just nu hittar du nedan.
Håll koll på vår hemsida för uppdaterade verksamheter och aktiviteter för 2020

*Är du intresserad av att starta verksamhet på annan plats i Stenungsund, kontakta distriktet.

Discon
Välkommen på våra häftiga roliga discon på Jörlandagården. Vi vill att ni kommer och dansar loss med oss och har skoj – vem vet kanske ni vinner något på utlottningen.
17/10 17:30-20:00
27/11 18:00-20:30 inställd
19/12 17:30-20:00

Filmvisningar

Välkommen till Filmvisning på Jörlandagården* Under hösten kommer föreningen att visa film och bjuda på popcorn och saft. Vi kommer att vara i huvudlokalen och därför kunna hålla lagom distans till varandra.

Välkommen! (17:30-19:30)
15/9
12/10
12/11
15/12

Junis skickar ut på sms någon dag i förväg vilken film som visas

*Observera vid många deltagare reserverar vi oss för att kunna begränsa deltagandet.

Kontaktuppgifter Knattarna, Stenungsund

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

Kuta, Kungälv

Välkommen till Junis Kungälv

Junis Kungälv är en förening där verksamheten består först av Discon men även några mindre aktiviteter under året. Delta på Junis Kungälv genom att komma på ett av våra discon eller håll koll på hemsida och affischering för våra mindre aktiviteter.

Välkommen till oss!

Discon
Kom till våra häftiga discon och dansa loss och passa på att äta lite gott godis från kiosken, vem vet du kanske vinner något kul på utlottningen.
25/11 18:00-20:00
6/11 18:00-20:00
18/12 18:00-20:00

Kontaktuppgifter Kuta, Kungälv

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström

0701908429
junisgbg@gmail.com

Popcornkärna, Härryda

Välkommen till Junis Härryda

Junis Härryda är en förening som har aktiviteter i Härryda kommun men först och främst i Mölnlycke där huvudlokalen finns på Wendelsbergs folkhögskola. För tillfället finns ingen aktiv verksamhet i föreningen men vi kommer ha en nystart till hösten 2020.

Håll utkik på hemsidan för uppdaterad info!

Kontaktuppgifter Popcornkärna, Härryda

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

Ungdomsglädje, Mölndal

Välkommen till Junis Mölndal

En förening med gamla rötter på Katrinebergsgården i Mölndal. För tillfället finns ingen aktiv verksamhet i lokalerna.

Håll utkik på hemsidan för mer info!

Kontaktuppgifter Ungdomsglädje, Mölndal

Konsulent Junis Göteborg och Bohuslän

Björn Borgström
0701908429
junisgbg@gmail.com

Alla barn har rätt till en Vit jul

För många barn är julen årets höjdpunkt, men för den som har det jobbigt hemma kan det istället betyda en tid av oro och väntan på att skolan ska börja igen. Junis är med i kampanjen Vit jul, som lyfter vikten av barns rätt till en jul med trygga nyktra vuxna, roliga aktiviteter och glada och mysiga minnen för livet.

Skattjakt i jul!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner en snowracer eller något annat fint pris. Mellan 1 december och 10 januari är Junis skattjakt öppen för alla barn som vill vara med!

Bli medlem i Junis

Junis finns i hela landet och erbjuder kul och trygg verksamhet där alla barn mellan 7 och 15 år är välkomna. Är du över 15 år kan du bli ledare. Vi hoppas att du vill hänga med!

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 200 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 200 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja