Vuxna som vet - en kunskapsplattform om barn i missbruksmiljö

15 procent av alla barn i Sverige, 320 000, påverkas negativt en förälders drickande. Vi vet dock att bara några få procent av dessa barn nås av stöd. För att kunna upptäcka och stötta dem behöver fler vuxna ha kunskap om missbruk och hur man upptäcker att barn far illa. Därför har Junis tagit fram denna kunskapsplattform om barn i missbruksmiljö som vänder sig till yrkesverksamma som arbetar med barn.

I oktober 2021 kommer vi att lansera denna plattform. På denna sida kommer det finnas korta filmer som ger dig som arbetar med barn en grund att stå på. Det kommer även att finnas fördjupningsfilmer riktade mot personal inom skola, förskola och socialtjänst. Utöver det kommer det finnas en film om hur man pratar med barn om svåra saker och en om hur man kan skriva handlingsplaner. Plattformen kommer även att innehålla andra informations- och studiematerial.

Vårt mål är att vi ska bli fler vuxna som har kunskap och gör positiv skillnad för utsatta barn , Mona Örjes, förbundsordförande.

Mer information om lanseringen kommer under början av hösten!

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis sommarkarta

Junis tar inte semester! I sommar arrangeras massor av aktiviteter, kollon och läger runt om i hela landet. På vår sommarkarta ser du vad som händer i Junis nära dig!

Junis rapport 2021 – Med makt kommer ansvar

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med risk- och missbruk. Resultatet presenteras i Junis rapport som i år har titeln Med makt kommer ansvar. Här kan du beställa rapporten kostnadsfritt, läsa den direkt digitalt och se hur just din kommun svarat i undersökningen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja