Junis Skaraborg

Välkommen till Junis i Skaraborg!

Kul att ni tittar in på vår hemsida.
När det är dags att dra igång vårens föreningsverksamhet mejlar vi ut information till er som var med i höstas.

Senaste informationen om våra föreningar hittar ni även här på hemsidan. Scrolla ner till rubriken "Junisföreningar i Skaraborg" och tryck på din förening.

Hoppas att vi ses!
Junis Skaraborg

Ny föreningsverksamhet

Ny föreningsverksamhet

Hösten 2022 bytte vi verksamhet och gick över från Moviekids till att ha mer traditionell Junis-verksamhet, så som det ser ut i övriga landet och tidigare även har gjort i Skaraborg.

Det innebär mindre barngrupper där ledarna kan variera träffarnas aktiviteter.
Barnen får vara med och påverka verksamheten och lära sig mer om Junis.

Verksamheten drivs av våra ungdomsledare som jobbar tillsammans i ledarteam. Inför varje termin bestämmer de vilka aktiviteter de ska ha utifrån barnens samt ledarnas önskemål. Därefter presenteras det under föreningens ”Rubrik” längre ner på denna sida.

Välkomna till ett små-nytt Junis där barnen blir mer delaktiga!

Vi söker ledare

Vi söker nya Junis-ledare till Vara Junis-förening

Som ledare får man göra något väldigt betydelsefullt, nämligen att finnas till för en grupp med barn. Känner du som vi att det är viktigt att barnen har bra, rolig och trygg fritidssysselsättning där alla enkelt och billigt kan vara med? Då ska du kontakta oss för att bli en del av vårt härliga ledargäng!

Som ledare i Junis är man aldrig ensam utan ingår i ett ledarteam. Allt arbete sker helt ideellt dvs. utan lön, men förutom din medlemsavgift är det mesta helt gratis att delta i som ledare. Detta då vi tycker att det är viktigt att alla våra ledare ska kunna delta oavsett privat ekonomi.

Hur blir man ledare i Junis?
Man hör av sig till Vara Junis kontaktperson. Den aktuella kontaktpersonen hittar ni genom att strax här under på sidan trycka på Rubriken ”Vara Junis” samt ”Kontaktuppgifter Vara Junis”.
Vid kontakten får man veta mer om hur ledarskapet fungerar. För att våra barn ska ha bra och kunniga ledare går alla våra ledare from 15 års ålder en grundledarutbildning samt skriver under en ledaretik.

Som ledare hos oss måste man avstå från alkohol och andra droger inte bara när man är ledare utan även på sin privata tid när man inte är hos oss. Man blir medlem i vårt vuxenförbund IOGT-NTO eller ungdomsförbund UNF och deras nykterhetskrav innebär att man endast kan röka cigaretter samt dricka lättöl och cider som man köper i livsmedelsaffärer. Som nykterhetsförening är just ledarnas drogfrihet väldigt viktig då många barn som kommer till oss kan ha dåliga erfarenheter av vuxna som varit fulla eller drogat sig. Hos oss ska de kunna vara trygga med att ingen ledare dricker alkohol eller använder narkotika. Våra ledare är viktiga förebilder som visar att det finns ungdomar och vuxna som valt ett drogfritt liv och att det är det naturliga valet.

Välkommen att höra av dig!

Medlemstidning

Händer i Junis nummer 3

Medlemstidningen: Händer i Junis

”Händer i Junis” kommer i brevlådan 4 gånger per år till alla årets medlemmar.
Den går såklart även att läsa digitalt via länken: LÄS MEDLEMSTIDNINGEN

Junisföreningar i Skaraborg

Vara Junis

 

Välkomna till Vara Junis!

Höstens Junis-träffar är slut och vi hälsar er välkomna tillbaks i vår!
Då blir det nya roliga träffar på Park-Bio i Vara.
Vi brukar blanda lekar, pyssel, detektiv, film och bakning.
Vad det blir våren 2024 är ännu inte klart, men höstens medlemmar har gjort en önskelista till ledarna.

När det är dags att dra igång vårterminen finns programmet på denna sidan.
Hösten 2023 års medlemmar får inbjudan via mejl.
Efter att man anmält barnet fixar man ett nytt medlemskap för 2024 och betalar samtidigt terminsavgiften via swish eller kort.
Familjer med svag ekonomi bjuds på terminsavgiften när ni väljer:
”Gratis medlemskap” i samband med att ni gör medlemskap för 2024.

Här fixar man medlemskapet: BLI MEDLEM I VARA JUNIS
P.s. Vill man bara vara medlem och få vår medlemstidning i brevlådan är enbart medlemskap alltid gratis.

Vi ses i vår!
Ledarna i Vara Junis

Kontaktuppgifter Vara Junis

Kontaktuppgift saknas för tillfället.

Ardala Junis

Välkomna till Ardala Junis!

I Ardala Junis-förening leker vi roliga lekar, gör bollekar, springer hinderbanor, gör teaterlekar samt hittar på en massa annat skoj.

Just nu har vi inga föreningsträffar på gång, men när vi har det hittar ni alltid all information här.

Ps. Bilden här ovanför är från Junis-verksamhet, men inte från just Ardala Junis.

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I Händer i Junis hälsar vi på roliga aktiviteter och läger, vi intervjuar medlemmar, tipsar, bakar smarriga recept, löser knep och knåp och mycket mer!

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.