Junis Distrikt & Föreningar / Jämtlands Län

Junis Jämtlands Distrikt

Välkommen till Junis Jämtlands Distrikts egna hemsida!
I flikarna här nedanför kan du se aktuell info och längst ner på sidan hittar du våra föreningar och deras egna information!

Önskar Dig en fin dag!

Verksamhetsutvecklare Lina tackar för sig!

Hej! Verksamhetsutvecklare Lina här!
Vill informera att jag kommer jobba min sista dag för Junis 22/2 2024.

VIKTIGT! att förmedla är att föreningarna och distriktet håller igång och gör grymma aktiviteter för barnen precis som vanligt så där blir det ingen skillnad, vill ni ha koll på just er förening, kontakta den som står som kontaktperson här nedan där föreningarnas information finns eller via mailen till distriktet här nedanför.

Framöver behöver ni alltså, för att nå Junis, skicka mail till jamtland@junis.se istället som går till vår distriktsstyrelse.

(Både min mail (lina.johansson@junis.se) samt mobilnummer (073-3726279) kommer bli inaktivt varav distriktets mail är dit ni ska vända er)

Jag tackar för fina år hos Junis! Kramar från mig!

Bli medlem i våra föreningar här!

När varje nytt år startar nollar vi varje förenings medlemslista så för att ta del av information via utskick och samtidigt kunna få möjlighet att delta på träffarna är det bäst och enklast att redan vid årets start registrera barnet igen och betala in medlemsavgiften för 2024. Då är barnet med hela året och kan delta kostnadsfritt på de allra flesta aktiviteter.
(Vid vissa läger eller större tillställningar kan vi ta ut en deltagaravgift men då skriver vi det i informationen till just den aktiviteten)

Junis Fina Hörnan (Kälarne)
Har träff på skolloven
Bli medlem för 2024 HÄR!

Junis Härdal (Lillhärdal)
Har träff en gång i månaden
Bli medlem för 2024 HÄR!

Junis Jemtland (Höglunda/Stugun)
Har träff på skolloven
Bli medlem för 2024 HÄR!

Junis Tussilago (Östersund/Odensala)
Har träff onsdagar, udda veckor, kl. 18-19.30.
Bli medlem för 2024 HÄR!

För bäst information – följ oss på vår facebooksida Junis Jämtlands Distrikt eller registrera barnets medlemskap för 2024 för om vi har era kontaktuppgifter där kan vi göra utskick vid ändringar.
OBS! Registrera barnets namn och personnummer men se till att mail och mobilnummer går till förälder/närmast vuxen.

Frågor? jamtland@junis.se

Vi söker ledare till vårt nya koncept - Junis Sport!

Bli ideell ledare i vårt grymma koncept – Junis Sport!

Vårt nyaste koncept inom Junis. Här vill vi att barnen ska få testa en eller flera olika sporter på en nivå där vi tar bort tävlingsinslagen och satsar mer på rörelseglädje och att våga testa!

Upplägget på dessa träffar är att vi delar in barnen i 3 olika stationer där vi på den första stationen kör rörelselekar/hinderbana, tränar motorik och rörelse. Den andra stationen provar vi på tekniken i den sport vi har som tema och på den tredje stationen försöker vi spela/utöva sporten som den är tänkt, vid ex. fotboll så spelar vi en match men utan resultat/tävling.

Målet är att barnen ska våga prova och känna hur roligt det kan vara så här finns du som ledare för att peppa och visa hur de ska göra, men du behöver inte vara något proffs på sporten. Junis har tagit fram olika instruktionsfilmer till hjälp samt ett jättefint material/underlag för hjälp till träffarna. Sedan finns det personal på Junis som hjälper dig vid frågor kring Junis Sport. Det viktigaste för oss är att barnen har roligt och att Du som ledare är engagerad och peppande!

Vi söker både ledare som vill starta och bedriva en Junis Sport-förening samt ledare som vill finnas med på enstaka tillfällen, till exempel om vi gör dagläger med Junis Sport-tema. Alla insatser är värdefulla!

Som ledare för Junis sport behöver du ha en helnykter livsstil samt ställa upp på ideell basis, vi kan tyvärr inte betala ut lön eller ersättning men vi försöker ge tillbaka i form av ledardagar, kläder, utbildningar mm.

Känns detta som något för dig?
Kontakta Ola Söderqvist via mail: ola@junis.se så bokar vi in
ett första samtal så vi får berätta mer!


Junis är stolt deltagare i Generation Peps folkrörelse och samarbetar mycket med just den organisationen i Junis Sport!

Facebook & Instagram

Följ oss gärna i våra sociala medier!

Facebook (Sida): Junis Jämtlands Distrikt
Instagram: junisjamtland

Distriktsstyrelse 2024

Följande styrelse valdes in vid distriktsårsmötet 2024-03-23

Ordförande
Annika Nilsson
jamtland@junis.se

Kassör
Charlotte Henriksson

Sekreterare
Therese Lundkvist

Ledamot
Åsa Forss

Ledamot

Vill Du starta en egen Junis-förening på din ort?

Vår vill att det ska finnas en Junis-förening i alla byar och orter runt om i vårt fina län! För att starta en egen förening där du bor behöver det finnas en lämplig lokal, en tydlig idé om vilken inriktning föreningen ska ha samt att det finns minst 3 ledare som väljer att gå vår ledarutbildning och ha en helnykter livsstil. Distriktsstyrelsen hjälper till med alla steg och finns till hands för feedback under hela tiden.

Känner du att Junis behövs på din ort?
Kontakta vår Distriktsstyrelse via mail: jamtland@junis.se så hjälper de dig!

Junisföreningar i Jämtlands Län

Junis Fina Hörnan, Kälarne

Astrid Nylén har startat upp denna förening för att barnen ska få roliga fritidsaktiviteter och träffarna i denna förening kommer ske på skolloven.

För att få reda på mer kring föreningens aktiviteter eller om du vill hjälpa till i föreningen, kontakta Astrid via mobil: 070-2939397

Bli medlem för 2024, kostar 20 kr/barn – bli det via denna länk!

Kontaktuppgifter Junis Fina Hörnan, Kälarne

Astrid Nylén
070-2939397
johnafnylen@telia.com

Junis Härdal, Lillhärdal

Föreningen riktar sig till alla barn 6-15 år där barnen är med och bestämmer innehållet i träffarna.

Vill Ni veta mer om när föreningen har träffar, kontakta Therese på 070-6038183 så får ni veta mer 🙂

Medlemskap 2024 endast 10 kronor! – Bli medlem HÄR!

Kontaktuppgifter Junis Härdal, Lillhärdal

Therese Jonsson
070-6038183
tehuva@hotmail.com

Junis Jemtland, Höglunda

Föreningen startades den 20:e Januari 2011, har sina aktiviteter i Höggården i Höglunda, ca 7 mil från Östersund. Drivs av eldsjälen Annika Nilsson som i över 10 år gjort skillnad för barnen i Stugun/Höglunda med omnejd.
Just nu ligger fokus på att köra aktivitet på skolloven.

Vill Ni veta mer om när föreningen har aktiviteter, kontakta Annika via kontaktuppgifterna nedan.

Årsavgift 60 kr/barn!
Vill Du bli medlem i Junis Jemtland? Klicka HÄR!

Kontaktuppgifter Junis Jemtland, Höglunda

Annika Nilsson
070-7135064
annika.nilsson@kubmarine.se

Junis Tussilago, Östersund

Förening startades den 16 Juni 2020 och håller till i Odensala, Lingonvägen 19.
Föreningen kör just nu aktiviteter under lov.

        Tussilago födelsedagskalas lördag den 15 juni, kl. 10-15 på Spikbodarna.          För mer info & anmälan, följ länken: https://forms.gle/tPUeyjf3846t68h77

Vill Ni veta mer om när träffarna är och vad de ska göra, kontakta Therese via uppgifterna nedan.

Vill Du bli medlem i Junis Tussilago? Klicka här!
Det kostar 50 kr/barn/år

Kontaktuppgifter Junis Tussilago, Östersund

Therese Lundkvist
070-2791695
junistussilago@gmail.com

Junis Utrikes, Hammerdal

Föreningen håller till i Hammerdal och har sina träffar på föreningshuset i Mo.Föreningen är just nu ”vilande” då vi söker med ljus och lykta efter nya ledare som vill ta över denna förening helt och hållet och skapa aktiviteter för barnen i byn, hör av dig till vår distriktsstyrelse via mail jamtland@junis.se om Du är intresserad! Världens chans att få skapa roliga aktiviteter för barnen i byn och bli en hjälte 🙂

Årsavgift 60 kr/år.
Vill Du bli medlem i Junis Utrikes, Hammerdal? Klicka här!

Kontaktuppgifter Junis Utrikes, Hammerdal

Eiron Persson
070-3259803
eiron.persson@outlook.com

Junis Vikingen, Brunflo

Junis Vikingen i Brunflo inriktar sig på att visa film för barn 6-15 år. Vi har en bild av att vi i den föreningen givetvis ska kunna erbjuda film men också annan junisverksamhet såsom bakning, pyssel, disco, lek, spel mm. När denna föreningen kan starta igång på riktig beror helt på hur många ledare vi kan hitta som vill hjälpa oss göra skillnad för barnen i Brunflo 🙂Är du nyfiken på att bli ledare här?
Maila jamtland@junis.se så får du veta mer!

Junis Snöflingan, Offerdal

Nyaste tillskottet i Jämtlands Län!

Föreningen startades den 21 April 2024 och har sina aktiviteter i Offerdal i Krokom kommun. Junis Snöflingan testar på olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen – det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar! Dessutom blir det så klart massor av andra olika aktiviteter och schysst nyttig mellanmål!

För att få reda på mer kring föreningens aktiviteter eller om du vill hjälpa till i föreningen, kontakta Åsa Forss via mailen.

Årsavgift 50 kr/barn!
Vill Du bli medlem i Junis Snöflingan? Klicka Här!

Kontaktuppgifter Junis Snöflingan, Offerdal

Åsa Forss 072-720 034 44

juniskrokom@outlook.com

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis sport – med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.