Junis Distrikt & Föreningar / Jämtlands Län

Junis Jämtlands Distrikt

Välkommen till Junis Jämtlands Distrikts egna hemsida!
I flikarna här nedanför kan du se aktuell info och längst ner på sidan hittar du våra föreningar och deras egna information!

Önskar Dig en fin dag!

Bli medlem i våra föreningar här!

Junis Fina Hörnan (Kälarne) Gratis året ut!
Har träff på skolloven
Bli medlem för 2023 HÄR!

Junis Härdal (Lillhärdal) 10 kr/år
Har träff en gång i månaden
Bli medlem för 2023 HÄR!

Junis Jemtland (Höglunda/Stugun) Gratis året ut!
Har träff på skolloven
Bli medlem för 2023 HÄR!

Junis Tussilago (Östersund/Odensala) Gratis året ut!
Har träff onsdagar, udda veckor, kl. 18-19.30.
Bli medlem för 2023 HÄR!

För bäst information – följ oss på vår facebooksida Junis Jämtlands Distrikt eller registrera barnets medlemskap för 2023 så vi har era kontaktuppgifter där, så kan vi göra utskick vid snabba ändringar.
OBS! Registrera själva barnets namn och personnummer men se till att mail och mobilnummer går till förälder/närmast vuxen.

Frågor? lina.johansson@junis.se, 073-3726279

Vi söker ledare till vårt nya koncept - Junis Sport!

Bli ideell ledare i vårt grymma koncept – Junis Sport!

Vårt nyaste koncept inom Junis. Här vill vi att barnen ska få testa en eller flera olika sporter på en nivå där vi tar bort tävlingsinslagen och satsar mer på rörelseglädje och att våga testa!

Upplägget på dessa träffar är att vi delar in barnen i 3 olika stationer där vi på den första stationen kör rörelselekar/hinderbana, tränar motorik och rörelse. Den andra stationen provar vi på tekniken i den sport vi har som tema och på den tredje stationen försöker vi spela/utöva sporten som den är tänkt, vid ex. fotboll så spelar vi en match men utan resultat/tävling.

Målet är att barnen ska våga prova och känna hur roligt det kan vara så här finns du som ledare för att peppa och visa hur de ska göra, men du behöver inte vara något proffs på sporten. Junis har tagit fram olika instruktionsfilmer till hjälp samt ett jättefint material/underlag för hjälp till träffarna. Sedan finns det personal på Junis som hjälper dig vid frågor kring Junis Sport. Det viktigaste för oss är att barnen har roligt och att Du som ledare är engagerad och peppande!

Vi söker både ledare som vill starta och bedriva en Junis Sport-förening samt ledare som vill finnas med på enstaka tillfällen, till exempel om vi gör dagläger med Junis Sport-tema. Alla insatser är värdefulla!

Som ledare för Junis sport behöver du ha en helnykter livsstil samt ställa upp på ideell basis, vi kan tyvärr inte betala ut lön eller ersättning men vi försöker ge tillbaka i form av ledardagar, kläder, utbildningar mm.

Känns detta som något för dig?
Kontakta Verksamhetsutvecklare Lina Johansson, lina.johansson@junis.se så bokar vi in ett första samtal så vi får berätta mer!


Junis är stolt deltagare i Generation Peps folkrörelse och samarbetar mycket med just den organisationen i Junis Sport!

Facebook & Instagram

Följ oss gärna i våra sociala medier!

Facebook (Sida): Junis Jämtlands Distrikt
Instagram: junisjamtland

Distriktsstyrelse 2023

Följande styrelse valdes in vid distriktsårsmötet 2023-04-02

Ordförande
Elin Forghani
junis.jamtland.distrikt@gmail.com

Kassör
Charlotte Henriksson

Sekreterare
Therese Lundkvist

Ledamot
Rahim Forghani

Ledamot

Åsa Forss

Vid frågor kan du kontakta:
Lina Johansson, Verksamhetsutvecklare
073-372 62 79
lina.johansson@junis.se

Vill Du starta en egen Junis-förening på din ort?

Vår vision är att det ska finnas en Junis-förening i alla byar och orter runt om i vårt fina län! För att starta en egen förening där du bor behöver det finnas en lämplig lokal, en tydlig idé om vilken inriktning föreningen ska ha samt att det finns minst 3 ledare som väljer att gå vår ledarutbildning och ha en helnykter livsstil. Verksamhetsutvecklaren hjälper till med alla steg i detta och finns till hands för feedback under hela tiden.

Känner du att Junis behövs på din ort?
Kontakta Lina Johansson, Verksamhetsutvecklare
lina.johansson@junis.se, 073-3726279

Junisföreningar i Jämtlands Län

Junis Fina Hörnan, Kälarne

Nyaste tillskottet i Jämtlands Län!
Astrid Nylén är en eldsjäl som startat upp denna förening för att barnen ska få roliga fritidsaktiviteter och träffarna i denna förening kommer ske på skolloven. Vi lägger ut information här när något händer, följ oss gärna på vår facebooksida också: Junis Jämtlands Distrikt då vi lägger upp mycket information där 🙂

Bli medlem för 2023, gratis året ut – bli det via denna länk!

Vi behöver verkligen fler ledare hit så vill Du ge av din tid och bli en ideell ledare som kommer göra skillnad för barnen, hör av dig till lina.johansson@junis.se så ordnar vi med samtal och utbildning (2-dagars) som Junis betalar.

Junis Härdal, Lillhärdal

Föreningen riktar sig till alla barn 6-15 år där barnen är med och bestämmer innehållet i träffarna.
Medlemskap 2023 endast 10 kronor! – Bli medlem HÄR!

Planering Hösten 2023
Söndag 3 december – Hemlig resa
Fredag 22 december – Skridskodisco

Är du nyfiken på att bli ledare här?
Maila lina.johansson@junis.se så får du veta mer!

Kontaktuppgifter Junis Härdal, Lillhärdal

Therese Jonsson, 070-6038183

Junis Jemtland, Höglunda

Föreningen startades den 20:e Januari 2011, har sina aktiviteter i Höggården i Höglunda, ca 7 mil från Östersund. Drivs av eldsjälen Annika Nilsson som i över 10 år gjort skillnad för barnen i Stugun/Höglunda med omnejd.


Planering Hösten 2023
Under höstterminen kommer denna förening satsa på lovaktiviteter så håll utkik efter information här på hemsidan eller vår facebooksida Junis Jämtlands Distrikt

Årsavgift gratis året ut!
Vill Du bli medlem i Junis Jemtland? Klicka HÄR!

Denna förening är i stort behov av ledare! Intresserad att göra skillnad för barn? Kontakta lina.johansson@junis.se så berättar jag mer

Kontaktuppgifter Junis Jemtland, Höglunda

Annika Nilsson

Telefon: 070-7135064
Mail: annika.nilsson@kubmarine.se

Junis Tussilago, Östersund

Förening som startades 16 Juni 2020 och håller till i Odensala, Lingonvägen 19.
VIKTIG OCH NY INFO INFÖR HÖSTTERMINEN
Det kommer vara föranmälan till alla veckoträffar under terminen och länk till anmälan kommer finnas här under respektive träff, anmälan öppnar två veckor innan och stänger kvällen innan, vissa träffar stänger anmälan tre dagar innan så läs för respektive träff 🙂 Det kommer INTE komma ett bekräftelsemail/sms utan lita på att anmälan kommer fram för om ni slutför formuläret så är det ok 🙂
Vi behöver göra detta för att hitta rätt nivå av inköp för att minska matsvinn, lättare planera med antal ledare samt att vi nu också planerar in träffar på andra platser där vi behöver boka in oss 🙂

Onsdag 22 november OBS! Kl. 17.30-19.30
Storsjöbadet! Max 20 barn. Först till kvarn! Anmäl senast 3 dagar innan.
På denna träff kommer vi kunna ta med en vuxen per sällskap, läs noggrant informationen i anmälningsformuläret som du hittar HÄR!.

Onsdag 6 december kl. 18.00-19.30
Terminsavslutning! Vi kommer med information och anmälningslänk så snart planeringen är klar! 🙂

Vill Du bli medlem i Junis Tussilago? Klicka här!
Gratis året ut!

Kontaktuppgifter Junis Tussilago, Östersund

Therese Lundkvist, 070-2791695

Junis Utrikes, Hammerdal

Föreningen håller till i Hammerdal och har sina träffar på föreningshuset i Mo.Föreningen är just nu ”vilande” då vi söker med ljus och lykta efter nya ledare som vill ta över denna förening helt och hållet och skapa aktiviteter för barnen i byn, hör av dig till lina.johansson@junis.se om Du är intresserad! Världens chans att verkligen skapa fritidsaktiviteter för barnen i byn och bli en hjälte 🙂

Årsavgift 60 kr/år.
Vill Du bli medlem i Junis Utrikes, Hammerdal? Klicka här!

Kontaktuppgifter Junis Utrikes, Hammerdal

Eiron Persson

Telefon: 070-3259803
Mail: eiron.persson@outlook.com

Junis Vikingen, Brunflo

Junis Vikingen i Brunflo inriktar sig på att visa film för barn 6-15 år. Vi har en bild av att vi i den föreningen givetvis ska kunna erbjuda film men också annan junisverksamhet såsom bakning, pyssel, disco, lek, spel mm. När denna föreningen kan starta igång på riktig beror helt på hur många ledare vi kan hitta som vill hjälpa oss göra skillnad för barnen i Brunflo 🙂Är du nyfiken på att bli ledare här?
Maila lina.johansson@junis.se så får du veta mer!

Alla barn har rätt till en trygg Vit jul

För många barn är julen årets höjdpunkt, men för den som har det jobbigt hemma kan det istället betyda en tid av oro och väntan på att skolan ska börja igen. IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit jul lyfter vikten av barns rätt till en jul med trygga nyktra vuxna, roliga aktiviteter och glada och mysiga minnen för livet.

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis nya medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I det allra första numret av Händer i Junis intervjuar vi medlemmen Gunnar som är en karateälskande bakfantast. Du får läsa om junisarna som har sovsäcksmys på läger och så får du ta del av hur du kan vara en supersnäll kompis på Junis-träffen. Vi bjuder också på ett mumsigt recept på regnbågsmuffins, knep och knåp och klurigt korsord.

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.