Junis Västerbottens Distrikt

Välkommen till Junis Västerbotten.
I flikarna här nedanför kan du se aktuell info och längst ner på sidan hittar du våra föreningar och deras egna information.

Häng med oss på massa skoj runt om i Västerbotten!

Distriksstyrelse

Ordförande:
Ari Leinonen, Umeå
070-5679214
ari.leinonen@junisumea.nu

Vice ordförande:
Joakim Edström, Umeå
joaeds68@gmail.com

Kassör:
Benny Åkerlund, Umeå
bennyairk@gmail.com

Sekreterare:
Birgitta Hellström, Lycksele
birgitta2hellstrom@hotmail.com

Ledamot:
Zaheda El Nabris, Umeå

Ersättare:
Chyan Slevanay, Umeå

Tess Hallin, Skellefteå
073-065 50 36
tess.hallin@junis.se

Taru Nikumaa, Lycksele

Revisorer:
Gunnar Viksten, Ostviken
gunnar.wiksten@ostvik.se

Willy Lindfors, Byske

Revisors suppleant:
Joakim Löfbom, Skellefteå

Robert Åhlberg, Umeå

Valberedning:
Niina Forsell, Umeå

Hamzi Hussein, Umeå

Protokoll och handlingar

Läs protokoll och handlingar från distriktsårsmötet 2021 här.

20210420105734 (1)

Årets Ledare 2021 i Västerbotten

Jenny Åhs, Umeå

”Jenny Åhs är ledare och trebarnsmamma till junisarna, Sol 7 år, Tess 11 år och Nowa 12 år. Jenny har varit aktiv i UNF och de senaste åren i Junis Umeås verksamhet kontinuerligt. Tagit initiativ och ansvarat för genomförande av olika arrangemang så som Stora Stenen lägret under två helger för närmare 40 deltagare. Varit högaktiv i den veckovisa verksamheten med programinnehåll, mat och fika planering och tillagning. Extra kompisaktiviteter i hemmet och på Lyan samt kompisövernattningar. Läxkväll med fika/mat har varit ett annat programinslag. Berättat stolt om Junis och fått nya medlemmar att söka sig till verksamheten och framför allt skänkt glädje till medlemmarna trots svåra hälsomässiga motgångar under året. Utnämningen ”Årets ledare i Junis Västerbotten 2020” är en stämningshöjare som Jenny förtjänar”

Är du Junis viktiga möjliggörare?

Vad är en möjliggörare?

I vår verksamhet har vi fantastiska ledare som tagit beslutet att ha en helnykter livsstil, gått vår ledarutbildning och är de som håller i alla våra aktiviteter med barnen. En möjliggörare är en roll i Junis som är otroligt viktig då det exempelvis kan innebära att du är en trygg vuxen som finns på plats under tiden vi har aktivitet, hjälper till med städ efter aktivitet, låsning av lokaler, ansvarig för fika/mat eller liknande. Denna roll söker vi ständigt till alla våra föreningar!

Kontakta någon av oss om detta är något för dig!
Umeå
Zaheda El Nabris
Verksamhetsansvarig

Skellefteå
IOGT-NTO Skellefteå
0910-101 26
skelleftea@iogt.se 

Lycksele:
Birgitta Hellström
Verksamhetsansvarig, Junis Lycksele
0705529962
birgitta2hellstrom@hotmail.com

Här söker vi ledare just nu!

Att vara ledare i Junis kan vara bland det mest givande du kan göra, du får vara en förebild för barnen, ge trygghet och låta de ha roligt! Barnen växer i vår verksamhet och vi har ledorden demokrati, solidaritet och nykterhet, vilket är anledningen till att ledarna i våra föreningar har en helnykter livsstil. Du är ledare på ideell basis där vi istället ger inspirationsdagar, ledaraktiviteter m.m. för att visa att du är guld värd för oss och barnen. För att vara ledare i Junis behöver du vara 15 år eller äldre.

Umeå
Zaheda El Nabris
Verksamhetsansvarig

Skellefteå
IOGT-NTO skellefteå
0910-101 26
skelleftea@iogt.se

Lycksele
Birgitta Hellström
Verksamhetsansvarig, Junis Lycksele
0705529962
birgitta2hellstrom@hotmail.com

Junis Kongress 2021

Här hittar du lite bilder på oss som representerade Junis Västerbotten på årets kongress som var semi-digital och länkar till Junis hemsida med sammanfattningar av dessa dagar och beslut som fattades samt en presentation av vår nya förbundsstyrelse

junis.se/bade-gemenskap-och-diskussion-pa-junis-kongress

junis.se/lordagenskongress

https://www.junis.se/junis-har-en-ny-forbundsstyrelse-2/

Vi som representerade Junis Västerbotten var:

Tess Åhs Umeå, Charlie Sunnercrantz Vännäs, Ari Leinonen Umeå, Jenny Åhs Umeå, Birgitta Hellström Lycksele, Hamzi Hussein Umeå, Maria Frihaven Umeå, Sara Brännström Umeå, Dina Frihaven Umeå, Sumaya Hussein Umeå.

Semidigitalt Distriktsläger 2021

Junis Västerbotten genomförde ett 3-dagars digitalt distiktsläger på 3 orter ( Umeå, Lycksele & Skellefteå). Totalt deltog 26 barn med 10 ledare. Vi startade lägret med att koppla upp oss och presentera oss för varandra och berätta vad som stod på schemat för var dag.

Aktiviteter som skedde på lägret var:
Göra skuggslem, Ludde hälsade på och berättade lite om sig själv, frågesport, glasstest av sommarens nyheter i GBs sortiment (Olof, twister peek a blue, Solero, Cornetto dragon och Marabou apelsinkrokant). Glassen Olof var den stora favorit bland deltagarna, utelekar som baklängeskurragömma mm, badade, tältade, såg film och massa mer skoj man kan göra under ett läger.

Barnen största längtan just nu är att få ha ett stort läger tillsammans ”på riktigt” nästa sommar då vi hoppas att pandemiläget ser annorlunda ut och det håller vi ledare med också.

Nedan följer blandade bilder från lägret

Junis Västerbotten i bilder

Junisföreningar i Västerbotten

Junis Skellefteå

Junis Skellefteå

Junis är en förening för ALLA barn i åldern 7-15 år och vi erbjuder fritidsaktiviteter i trygg, nykter och drogfrimiljö. Det är gratis att vara med i Junis Skellefteå. I medlemskapet får man delta på våra aktiviteter, man får vår medlemstidning Händer i Junis 4 gånger per år hem i brevlådan och man är försäkrad på alla aktiviteter.

Vissa aktiviteter är gratis för medlemmarna men dagläger/läger/ kortare dagsresor eller större arrangemang kan komma att kosta men då står det i inbjudan.

Bli medlem här

Kontaktperson: Tess Hallin, tess.hallin@junis.se

Kontaktuppgifter Junis Skellefteå

          

Kontaktperson Junis Skellefteå:

Tess Hallin, lokal Verksamhetsutvecklare

tess.hallin@junis.se

073-065 50 36, 0910-101 26

Junis Umeå

Junis Umeå är en förening för barn där alla är välkomna, vi gör roliga aktiviteter nästan varje dag året runt som tex: pyssel, disco, bad,  bio, laserdome, Hopp och skoj, skoteråkning, pizzakvällar, dison, tårttävlingar, kompiskvällar på Ålidhem och Ersboda, resor, läger och många andra roliga barnaktiviteter

På vår hemsida finns mer information om vår verksamhet: Junis umeå

På Instagram hittar du bilder på vad som sker hos oss: #junisumea

Junis Lyckseles Framtid

Junis Lyckseles Framtid är en förening med barnen – för barnen.

Gå med i vår grupp på Facebook, Junis Lycksele. Där uppdateras det om vad som händer i föreningen.

Kontaktuppgifter Junis Lyckseles Framtid

Birgitta Hellström
Verksamhetsansvarig, Junis Lycksele
0705529962
birgitta2hellstrom@hotmail.com

Besöksadress: (Medborgarhuset) MB – huset ingång från järnvägsgatan, vid behov av hiss ingång från Norra Torggatan 14.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis sport – med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.