Junis Kronoberg

Välkommen till Junis Kronoberg! Vi har kul aktiviteter för alla barn mellan 6-15 år. Våra föreningar finns i Växjö, Lagan, Linneryd och Vislanda. Vi ordnar även aktiviteter för alla medlemmar i Kronoberg. Häng med oss i Junis!

Junis är barnens organisation. Junis finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

I Kronoberg arrangerar vi allt från läger till discon för alla medlemmar i distriktet. Du hittar mer information under ”distriktsaktiviteter”. Följ oss gärna på facebook.

De flesta av våra föreningar har veckoverksamhet. I föreningarna kan du spela teater, se på film och vara med på blandad verksamhet. Du hittar våra olika föreningar och mer information om deras verksamhet längre ner på sidan.

Du kan bli medlem i Junis direkt på hemsidan. Klicka på ”bli medlem” här nedan och välj din förening.

Tummen upp för Junis

Kontakta distriktet

Lina Selvén
Verksamhetsutvecklare
0738-727077
lina.selven@junis.se

Distriktsaktiviteter

Dagläger i sommar!

I sommar har vi inget vanligt sommarläger, men vi ordnar dagläger istället. Det blir tre dagar med åldersindelning och max 15 barn/dag. Anmälan gör du här senast 7 juni!

———————————————————————————————————————————————-

Kommande aktiviteter

Junis Kronoberg har flera aktiviteter under året som alla barn kan delta på. Vi ordnar bland annat läger och lovaktiviteter. Här ser du de aktiviteter vi har på gång. Vi fyller på med mer information om varje aktivitet när det närmar sig.

25-27/10  Höstlovsläger, Kronobergshed (mellan Alvesta och Moheda)

 

Bli medlem

Här kan du bli medlem i någon av våra föreningar direkt.

Klicka på föreningens namn så kommer du till en registreringssida. Där får du skriva in dina uppgifter som namn, adress med mera. För några föreningar kan du också betala medlemsavgiften direkt via swish eller med betalkort.

Kungligheterna
Junis Kungligheterna finns i Växjö, men har även medlemmar från andra orter, både i Växjö kommun och utanför (t.ex. Lammhult, Tingsryd och Braås). Vi har i dagsläget ingen regelbunden verksamhet, men ordnar några aktiviteter varje termin. Vi agerar även samlingsförening när distriktet (Kronoberg) gör aktiviteter på orter där det inte finns någon egen förening. Vi vill ju att så många barn som möjligt ska kunna vara med i Junis. Välkommen att vara med du också!

Lagans Framtid
Junis i Lagan har film och blandad verksamhet. Terminsprogram och kontaktuppgifter hittar du under föreningen längre ner på sidan.

Linnean
Linnean är föreningen i Linneryd. Vi kollar på film, men gör även andra roliga saker. Terminsprogram och kontaktuppgifter hittar du under föreningen längre ner på sidan.

Vislanda
Föreningen i Vislanda har i dagsläget ingen regelbunden verksamhet, men distriktet ordnar disco eller liknande ibland.

302 Växjö Young Artists
En av föreningarna i Växjö. Vi sysslar framförallt med teater och film. Mer information om föreningens verksamhet hittar du längre ner på sidan.

Bli ledare

Vi söker engagerade ledare som vill göra skillnad! Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet. Som ledare är du grunden för Junis verksamhet och för barnen blir du en trygghet och en förebild. Intresserad? Kontakta Lina Selvén (se kontaktuppgifter ovan) eller lämna en intresseanmälan på junis.se/bliledare

 

För dig som är Junisledare

Här lägger vi upp aktiviteter och en del information för dig som är ledare i Junis.

Ledarutbildning 30-31 maj

För dig som vill finns det möjlighet att delta digitalt på utbildningen. Hör av dig till Lina så löser vi det.

Junisföreningar i Kronoberg

Kungligheterna, Växjö

Föreningen har i dagsläget ingen regelbunden verksamhet, men gör några aktiviteter varje termin.

Kontaktuppgifter Kungligheterna, Växjö

Lina Selvén
Verksamhetsutvecklare
0738-727077
lina.selven@junis.se

Lagans framtid, Lagan

Tisdag 25 februari (vecka 9) börjar vårens aktiviteter med Junis i Lagan!

Det blir film, disco och andra roliga aktiviteter. Mer information hittar du i programmet för vårterminen.

 

Kontaktuppgifter Lagans framtid, Lagan

Monica Dahl
0735-640168

Linnean, Linneryd

Fredag 7 februari (vecka 6) börjar vårens verksamhet i Linneryd!
Mer information hittar du i programmet för vårterminen.

 

Kontaktuppgifter Linnean, Linneryd

Birgitta Bogren
0470-34020 eller 070-7898808

Vislanda

Föreningen har i dagsläget ingen regelbunden verksamhet, men gör några aktiviteter varje termin.

Young Artists, Växjö

Filmverksamhet våren 2020

Vi visar film på fyra skolor i Växjö; Ljungfälle, Lillestad, Furutå och Torparskolan. Nedan hittar du filmprogrammen för respektive skola.

Teaterverksamhet

Hösten 2019 – våren 2020 har vi fyra teatergrupper indelade efter ålder. Under två terminer skapar barnen och ledarna tillsammans en teateruppsättning som spelas upp inför familj, vänner och andra teatersugna vid två tillfällen på våren. Vi kommer även ha en teaterövernattning i februari. Mer information kommer när grupperna kommit igång. Att vara med på Junis teater kostar 650 kr för två terminer.

Alla grupper är mellan kl.17:00-18:30 på Vattentorget i Växjö. Vi håller till på vår teatervind, högst upp i huset. Vilken teater vi ska spela får ni veta första träffen.

Måndagar: 14-15 år
Tisdagar: 7-9 år
Onsdagar: 10-11 år
Torsdagar: 12-13 år

Grupperna är fulla för den här terminen!

En utklädd tjej med peruk och hatt.

Kontaktuppgifter Young Artists, Växjö

Lina Selvén
Verksamhetsutvecklare
0738-727077
lina.selven@junis.se

Junis rapport 2020

För sjuttonde året i rad har Junis ställt frågor till alla landets kommuner om vilket stöd de erbjuder barn i familjer med missbruk. Resultatet presenteras i Junis rapport. Där lyfter vi också fram exempel på stödinsatser som ger resultat. Läs eller beställ rapporten idag!

Ludde hjälper vuxna att prata med barn om alkohol

Vart femte barn växer upp med missbruk i familjen. De flesta fångas inte upp av skola eller socialtjänst. Därför erbjuder Junis möjligheten att gå en utbildning i materialet Ludde som hjälper vuxna att prata med barn om alkohol, utan att det blir utpekande eller svårt.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 200 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 200 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du BLI MEDLEM eller stödja vårt arbete för barn & ungdomar?
    Ja