Junis i Jönköpings län

Junis finns i flera kommuner i Jönköpings län och har allt från stora discon för barn i olika åldrar till veckogrupper med blandad verksamhet. Häng med i Junis!


Anmäl dig HÄR

Spana in här nedan vad föreningarna i länet gör, och följ oss på Facebook.

Ledare

Bli ledare

Vi söker inte vilken ledare som helst. Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet. Som ledare är du grunden för Junis verksamhet – och för barnen blir du en trygghet och en förebild. Intresserad? Anmäl ditt intresse här.

Nästa ledarutbildning är 27-28 April. Vill du hänga med? Kontakta Pär-Erik för mer info.

 

Kontakta distriktet

Sofia Klasson
Distriktsordförande
0708525228
sofia.klasson@junis.se

Pär-Erik Ek
Administratör
par-erik.ek@junis.se 

Junisföreningar i Jönköping

Team Junis, Jönköping

Team Junis är Jönköpingsdistriktets största förening – medlemmarna i föreningen bor i Jönköping, Habo, Mullsjö, Vaggeryd kommuner. Vi försöker starta verksamheter på olika platser i vårt föreningsområde och genomför bland annat disco och läger. Har Du tips och idéer är det bara att höra av dig. Välkommen till Team Junis!

Följ oss på facebook

Bli medlem i Team Junis

Junis Vetlanda, Vetlanda

Suttis, Nässjö

Suttis är en Junisförening i Nässjö. Vi har blandad verksamhet med bland annat disco, pyssel, film, bak, Junis sport, spel och lek i verksamheten. Barnen är med i planeringen. Vi har även sommarskoj, Vit jul-aktiviteter och så firar vi Junis-dagen på Kristi Himmelsfärds dag.

Följ oss på Facebook

Bli medlem i Suttis

Kontaktuppgifter Suttis, Nässjö

Eleonore Sundström
0733113589
eleonore.sundstrom@iogt.se

Junis Partyrävar, Tenhult

I Tenhult älskar vi disco – gör du också det? Häng med i Junis Partyrävar, helt kostnadsfritt!

Just nu söker vi viktiga vuxna som kan stötta upp när vi har disco.
Vill du hjälpa till genom att stå i kiosken, städa eller öka tryggheten utomhus?
Hör av dig till Sofia Klasson, sofia.klasson@junis.se

Bli medlem i Junis Partyrävar

Kontaktuppgifter Junis Partyrävar, Tenhult

Sofia Klasson
0708525228
sofia.klasson@junis.se

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis sport – med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.