Junis Skåne - kom och häng med oss!

Välkommen till Junis Skåne!
Junis är barnens organisation. Junis finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare. Vi finns på flera orter i Skåne.

För information om vad som händer i distriktet gilla vår Facebooksida
Vi finns även på Instagram – junisskane


Äntligen läger!

LÄGERANMÄLAN är öppnad på nytt.

Platser finns och bekräftelse kommer skickas ut efter hand.

Ses vi?????

Junis-läger är lägret där vi är ute men sover inne!

Ett läger där vi gör allt från att äta ute till olika aktiviteter utomhus.

Under dagarna kommer det att bli olika aktiviteter, rörelseglädje, pyssel, kul lekar, vi testar nya saker och göra om gamla. Det blir även tid för egna idéer och kul kvällar! Vi skapar massa minnen, träffar gamla och nya kompisar och busar med ledarna. Vid varmt väder kan det även bli bad.

Anmälan öppnar Söndag 14 april kl 17.00

OBS!! Medlemskap i Junis krävs. Inte medlem?
Kolla in våra föreningar nedan och bli medlem.

Anmälan är HÄR!

Mer information – kolla fliken Läger

Ledaranmälan är HÄR!

Bli medlem i Junis!

Medlemsavgiften 2024 är 50 kr förutom i Sösdala där den är 100 kr. Som medlem får du inbjudan till roliga aktiviteter och du är försäkrad på våra aktiviteter. Klicka på den förening du vill vara med i så kommer du till föreningens hemsida där du kan bli medlem.

Läger

Junis-läger är lägret där vi är ute men sover inne!

Ett läger där vi gör allt från att äta ute till olika aktiviteter utomhus.

Anmäl här

Under dagarna kommer det att bli olika aktiviteter, rörelseglädje, pyssel, kul lekar, vi testar nya saker och göra om gamla. Det blir även tid för egna idéer och kul kvällar! Vi skapar massa minnen, träffar gamla och nya kompisar och busar med ledarna. Vid varmt väder kan det även bli bad.

För de som vill, kommer vi att titta på Eurovision både torsdag o lördag. Om man inte vill se Eurovision kommer det att visas film. Det blir disco så glöm inte packa discokläder!

Man sover i våningssängar i sovsalar, Killar och tjejer sover inte i samma rum. Junisar 7-11 år sover i en stuga & Junisar 12-15 år sover i en stuga. Båda stugorna kommer ha ledare.

Vi ser till att det blir både nyttigheter och onyttigheter under dagarna att äta, så du tar inte ta med dig eget godis, dricka eller annat. Du behöver heller inte några pengar, allt ingår i lägeravgiften.

Vi har elektronikfritt läger, de innebär att så som mobiler, plattor, smartklockor eller liknande stannar hemma. Hos oss ska alla leka och umgås.

Efter maten på kvällen, innan kvällsaktivitet kan de som önskar låna en mobil av ledarna och ringa/smsa god natt.

När du fått plats, betalas avgiften på 400 kronor in i samband med bekräftelsen. Tips! Man kan få hjälp att söka olika bidrag för läger via diakonia. Man kan även söka del av kostnaden via en lägerfond hos Junis Skånes distrikt, maila jenny.bolting@junis.se

Distriktsstyrelse

Ordförande
Jenny Bolting, Malmö
0730-23 45 06
jenny.bolting@junis.se

Kassör
Krister Karlsson, Helsingborg
0707-90 96 57
krister.karlsson@junis.se

Ledamöter
Emil Cronemyr, Lund
0737-19 21 96
emil.cronemyr@gmail.com

Annelie Wahlman, Osby
0705-719038
anneliewah@icloud.com

Maria Pålsson, Klippan

Ledare

Bli ledare
Vi söker inte vilken ledare som helst. Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet. Som ledare är du grunden för Junis verksamhet – och för barnen blir du en trygghet och en förebild.  Här kan du anmäla ditt intresse.

Kontakt

Ordförande:
Jenny Bolting
Malmö
0730-23 45 06
jenny.bolting@junis.se

Junisföreningar i Skåne

Junis Klippan

Bli medlem i Junis Klippan HÄR!

Junis Malmö

Välkomna till Junis Malmö!
Just nu planerar vi våren… du ser de snart just här!!

Bli medlem i Junis Malmö här

Kontaktuppgifter Junis Malmö

Jenny Bolting
0730-234506

Junis Sösdala

Välkommen till Junis Linden i Sösdala!
Bli medlem i föreningen HÄR!

Kontaktuppgifter Junis Sösdala

Ingrid Jägerhed 0709-749519

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I Händer i Junis hälsar vi på roliga aktiviteter och läger, vi intervjuar medlemmar, tipsar, bakar smarriga recept, löser knep och knåp och mycket mer!

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.