Junis i Älvsborg

Välkommen till Junis Älvsborg! Här hittar du aktiviteter som föreningar och distrikt arrangerar för barn i åldern 6-15 år!

Vår verksamhet är för dig som är mellan 6-15 år och verksamheten kan vara allt från filmkvällar, disco, sport, pyssel, bad, läger och en massa andra aktiviteter som vi tillsammans bestämmer! Föräldrar och andra vuxna är välkomna att vara ledare på de olika evenemangen!

 

 

   • Kommande familjeläger/Äventyrsläger vill du/ni inte missa!
    På Kuggaviksgården, Åsa den 19-21 maj! Tre dagar fyllda med massor av skojigheter för hela familjen! Paddla kajak, pyssla, cirkus, gräva sandslott, utmaningar, god mat och en massa annat skoj!Om en vill kan en klä ut sig till något som har med cirkus att göra till cirkusmiddagen!
    Anmälan: info@kuggavik.se
    Glöm inte allergier & andra viktig information!
    500 kr/vuxen och 300 kr/barn.

 

Följ oss på sociala medier

Ni har väl inte missat att vi finns på Facebook! Följ oss där och ni missar inte den senaste informationen om vad som är på gång

Junis Älvsborg Facebook

Bli ledare

Bli ledare!
Gör skillnad för barn! Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet. Som ledare är du grunden för Junis verksamhet – och för barnen blir du en trygghet och en förebild. Intresserad?

Vi söker alltid fler ledare till våra olika verksamheter och föreningar. Är du en förälder, lärare, fritidspedagog, farmor, morfar, en pensionär, äldre tonåring, kompisgäng, och vill göra skillnad för barn och unga i vårt samhälle?
Att vara ledare i Junis innebär ett speciellt förtroende att få vara en bra trygg vuxen, en bra förebild och drogfri ledare för barn & unga.

Som ledare har du ensam eller med andra ledare regelbunden verksamhet som du/ni tillsammans med barnen kommer överens om. Det kan vara allt från filmkväll, fresbee-golf, disco, pyssel, teater, sport, sångkväll, läger, grillning, lekar, fika, baka, åka pulka, eller något annat kul. Vi är både inne som utomhus tillsammans. som ledare får du gå en ledarutbildning där du får ett certifikat att använda i ditt CV. Ledare får även chans till utvecklande digitala träffar med olika ämnen, men även andra jippon som stärker dig och andra ledare tillsammans i distriktet!

Junis värderingar genomsyrar all verksamhet och det gör den unik. Demokrati är grunden i föreningarna och barn och ledare bestämmer demokratiskt tillsammans. Som ledare tar du ställning för en nykter livsstil och för alla människors lika värde. Du kommer ge av din tid och engagemang och i gengäld ger vi dig utbildning, erfarenhet och minnen för livet.

Ps. Som ledare hos oss måste man avstå från alkohol och andra droger inte bara när man är ledare utan även på sin privata tid när man inte är hos oss. Man blir medlem i vårt vuxenförbund IOGT-NTO eller ungdomsförbund UNF och deras nykterhetskrav innebär att man endast kan röka cigaretter samt dricka lättöl och cider som man köper i livsmedelsaffärer. Som nykterhetsförening är just ledarnas drogfrihet väldigt viktig då många barn som kommer till oss kan ha dåliga erfarenheter av vuxna som varit fulla eller drogat sig. Hos oss ska de kunna vara trygga med att ingen ledare dricker alkohol eller använder narkotika. Våra ledare är viktiga förebilder som visar att det finns ungdomar och vuxna som valt ett drogfritt liv och att det är det naturliga valet.

Välkommen att höra av dig till oss!

Nästa ledarutbildning är 3-4/3 i Alvesta
För mer information: malin.westergren@junis.se och 0730-674757
Läs gärna mer på www.junis.se
www.junis.se/ledare
www.vitjul.se
Varmt välkommen att bli ledare hos oss!

 

Kontakta Malin Westergren 0730-674757 malin.westergren@junis.se eller Johan Rapakko 0701-908454 eller mail johan.rapakko@junis.se   

Du kan även gör en intresseanmälan här

Är du en möjliggörare?

Vad gör en möjliggörare?

I vår verksamhet har vi fantastiska ledare som tagit beslutet att ha en helnykter livsstil, gått vår ledarutbildning och är de som håller i alla våra aktiviteter med barnen.
En möjliggörare är en roll i Junis som är otroligt viktig då det exempelvis kan innebära att du är en trygg vuxen som finns på plats under tiden vi har aktivitet, hjälper till med städ efter aktivitet, låsning av lokaler, ansvarig för fika/mat eller liknande. Denna roll söker vi ständigt till alla våra föreningar!

 

 

Kontakta Malin Westergren och/eller Johan Rapakko, Verksamhetsutvecklare om detta är något för dig!
johan.rapakko@junis.se, 0701908454
malin.westergren@junis.se 0730674757

Kontakta distriktet

Postadress & Besöksadress:
Junis
Kasernvägen 6
504 31 Borås

Verksamhetsutvecklare
Malin Westergren
0730-674757
malin.westergren@junis.se

Johan Rapakko
0701908454
johan.rapakko@junis.se

Distriktsstyrelsen
Ordförande
Maria Svensson, tel 0707263434, mail ljungtorp@gmail.com
Kassör
Christine Bengtsson
Sekreterare
Christina Wiking
Ledamöter
Birgitta Källström
Ulf Dalevik

Läger och kollon

Äventyrsläger på Kuggavik, Åsa 19-21 maj
Ett läger för hela familjen (föräldrar/anhöriga och syskon är välkomna) att delta på. Ligger vid havet och lägret fokuserar på utomhusaktiviteter.

Vänersnäslägret vecka 30 på Vänersnäs på Vargön vid Vänersborg
Ett tältläger där barnen själva bor i tält under fem dagar, fyllt med bad, lekar, lägersång, grillning och en massa andra roliga aktiviteter. Vill du delta som förälder så kommer du ha en uppgift under lägret att hjälpa till med.
Läs mer på www.vanersnaslagret.se

Äventyrsläger på Sävsjövik septemberhelg
En helg för barn & unga på Sävsjövik, där vårt hus ligger vackert vid en sjö. Masslogi och gemensamma utrymmen, vindskydd & kanoter finns utomhus.

Halloweenläger på höstlovet (ett familjeläger)
Ett läger där vi gemensamt gör aktiviteter, spökrunda, lekar och mat tillsammans. Anhöriga/föräldrar hjälper till med olika uppdrag under lägret.
Mer information kommer i höst.

Julkurs i Alperna
En skidresa med kurs för familjer eller ungdomar själva.
En gemensam buss till alperna över julen där en åker skidor med skidlärare i grupp under dagarna och eftermiddagarna och kvällarna är fyllda med lekar, kurspass och massor av skratt. Mer info kommer närmare jul.

Senaste Nytt!

Varmt välkomna till vårens första familjeläger!
Äventyrsläger på Kuggavik, Åsa 19-21/5 för hela familjen. Det blir lekar,tävlingar,god mat, upplevelser, äventyr,lägerbål,bad och en massa skratt! Anmälninan:
info@kuggavik.se anmäl specialkost & allergier.
500 kr /vuxen 300 kr/barn

Bli medlem

Junis finns i hela landet och erbjuder kul och trygg verksamhet där alla barn mellan 7-15 år är välkomna. Är du över 15 år kan du bli ledare. Vi hoppas du vill bli med!
Som medlem i Junis är du med i en förening. Många föreningar träffas varje vecka och gör roliga saker tillsammans. En del spelar teater, gör lekar, bakar, testar på olika sporter, pysslar, har disco eller ser på film. I andra föreningar träffas man mer sällan och gör utflykter, åker på läger och annat kul. Junisföreningen du väljer att vara med i tillhör ett Junisdistrikt, vårt heter Älvsborgs distrikt. Vi har flera olika föreningar en kan gå med i, eller så kan en starta upp en ny förening om ni är många barn och ledare på den orten.
Distriktet ordnar också aktiviteter som alla blir inbjudna att vara med på som tex läger, distriktsårsmöten och andra större evenemang. Medlemskapet är kostnadsfritt i Junis, men föreningen du vill bli med i kan ta ut en årsavgift för att täcka olika utgifter. De flesta föreningar har en årsavgift mellan 40 kr- 150 kr/år. Om du deltar på en kurs, utflykt eller läger kan det kosta en slant, men i Junis försöker vi alltid ha en så låg kostnad som möjligt för att alla ska kunna delta! B

Bli medlem här! 

 

Nyktra Smultronställen

Runt om i landet finns det fantastiska anläggningar inom nykterhetsrörelsen. De som valts ut är de som kan erbjuda boende av exempelvis vandrarhems – eller pensionatsstandard, samt platser där det bedrivs caféer och liknande verksamheter. Idag kan ni finna härliga semestermål bland annat på västkusten.

Hem (xn--nyktrasmultronstllen-qzb.se)

Vill du starta en egen Junisförening på din ort?


Vår vision är att det ska finnas fler Junisföreningar i vårt stora distrikt Älvsborg .För att starta en egen förening där du bor behöver det finnas en lämplig lokal, en tydlig idé vilken inriktning föreningen ska ha samt att det finns minst 3 ledare som väljer att gå vår ledarutbildning och ha en helnykter livsstil. Verksamhetsutvecklaren hjälper till med alla steg i detta och finns till hands för feedback under hela tiden.
Som ledare får du gratis en Ledarutbildning av Junis, uppföljande digitala bra utbildningar och andra roliga ledarträffar! du får även chans att delta på våra olika läger vi genomför i distriktet. Läs mer om Junis på hemsidorna:
junis.se och junis.se/alvsborg Varmt välkommen att göra skillnad!

Känner du att Junis behövs på din ort?
Kontakta Verksamhetsutvecklaren:
Malin Westergren Tel:0730-674757 malin.westergren@junis.se

Junis på andra språk

Ladda ner en informationsfolder om Junis på svenska, arabiska, dari, somaliska eller engelska.

Junis på svenska

 

 

 

 

 


Junis på arabiska


Junis på dari

 


Junis på somaliska

 

 

 


Junis på engelska

 

 

 

 

 

Junisföreningar i Älvsborg

Lilla stjärnan, Vänersborg

Kontaktuppgifter Lilla stjärnan, Vänersborg

Ansvarig Junis-ledare
Helena Naeimabadi
0704402192
Helena.2000se@gmail.com

Töllsjö Junis, Bollebygd

Kontaktuppgifter Töllsjö Junis, Bollebygd

Ansvarig Junis ledare
Lilly Johansson
0731532132
lilly.j@live.se

Vintersol, Mark

Välkomna till Junis Vintersol!

Skriv ut schema och medlemstalong här! VT 2022

Kontaktuppgifter Vintersol, Mark

Ansvarig Junis ledare
Winnie Blom Jensen
0701908461
winnie.blom-jensen@iogt.se

Junis Alingsås, Alingås

Rånnavägs Junis-klubb, Gällstad

Välkommen till Rånnavägs Junis-klubb

Rånnavägs Junis-klubb är just nu vilandes, men, du som Junismedlem får jättegärna fortsätta vara medlem och på det sättet har du chans att delta på aktiviteter och läger i Älvsborg! Glöm inte ange en mailadress så vi kan nå dig!

 

Sjöstjärnan, Borås

Föreningsårsmöte 11/4

Nu kickar vi igång våren med ett kalas utomhus! Förening Junis Sjöstjärnan kallar till årsmötet med grill, lek och Junis Skattjakt!

11/4 i Annelundsparken!

Mer info om tid och anmäla kommer snart.

 

Kontaktuppgifter Sjöstjärnan, Borås

Ansvarig Junis-ledare
Johan Rapakko
0701908454
johan.rapakko@junis.se 

Ungdomskedjan, Mellerud

Mer information om aktiviteter kommer i höst.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Kongress 2023

I år är inget vanligt år för i år är det kongressår! I sommar kommer Junis, UNF och IOGT-NTO samlas i Uppsala för att genomföra sina kongresser. Vi ser fram emot att träffas på en fysisk kongress för första gången sedan pandemin för att tillsammans stärka vårt engagemang, ta beslut om Junis framtid – och givetvis umgås och skratta massor!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.