Junis Dalarna -fantastiska föreningar fulla av fritidsaktiviteter.

I Junis Dalarna har vi en massa kul året om! Alla är välkomna som är mellan 5-15 år! Distriktet ordnar aktiviteter för alla medlemmar och ibland även för familjen medan föreningarna ordnar aktiviteter för de som är medlem i den egna föreningen. Vill du vara med i Junis?

Medlemskampanj! Om du inte är medlem i Junis kan du bli medlem kostnadsfritt 2021. Registerna dig här nedanför och häng med!

https://www.junis.se/blimedlem/

https://www.instagram.com/junisdalarna/

https://www.facebook.com/junisdalarna/

Kontakta Junis Dalarna

 

 

 

 

 

Lovisa Sjöberg
Verksamhetsutvecklare Dalarna
073372 62 74
lovisa.sjoberg@junis.se

Bli medlem

Som medlem i Junis får du:

– Vara med på alla aktiviteter i föreningarna, läger och andra distriktsarrangemang.

– Du får också vår medlemstidning Struten som kommer ut med 6 nummer per år. Den är alltid fylld med spännande och roliga reportage och nyheter.

Bli medlem: https://www.junis.se/blimedlem/

Vi söker ledare!

Vi söker engagerade ledare som är redo att göra skillnad – på riktigt!

Som ledare i Junis blir du en trygghet och en förebild för många barn. Vi tar tillvara på ditt engagemang och ger dig utbildning inom ledarskap och andra områden som du vill utveckla. Att leda en barnverksamhet är en utmaning, men ger mycket tillbaka. Du kommer att växa i din ledarroll och få minnen och erfarenheter för livet. Är du den vi söker?

Så här blir du ledare i Junis
Du kan bli ledare i Junis från det år som du fyller 15. Som ledare lovar du att ställa dig bakom Junis grundsatser demokrati, solidaritet och nykterhet. Du är eller blir medlem i någon av IOGT-NTO-rörelsens organisationer.

Innan du påbörjar ditt ledarskap i Junis så får du en grundutbildning i ledarskap och under ditt engagemang i Junis får du löpande möjlighet att vidareutbilda dig.

Vill du bli ledare? Fyll in formuläret så blir du kontaktad och får mer information om vad ledarskapet innebär. Intresseanmälan är inte bindande.

https://www.junis.se/bliledare/

Distriktsårsmöte 2021

•Alla ledare som är 15-25 år och anmäler sig är eget ombud och representerar ingen förening.
•Föreningarna utser ombud som representerar föreningen.
•Alla ledare har yttranderätt även om de inte är ombud.
•Motioner skickas till lovisa.sjoberg@junis.se senast 31 mars men gärna tidigare.

När? Lördag 10 april 10.00
Var? Online. Länk skickas till anmälda.

Sista anmälningsdag  är den 31 mars, anmäl dig på länken här nedan: https://forms.gle/ioFa3qNivTN5kw2K9

 

Junisföreningar i Dalarna

Junis Borlänge

Junis Falun

Junis Nås

Var med & bestäm! För att vi ska kunna hitta på roliga aktiviteter i Björbo så har man ett årsmöte. I Junisföreningarna sitter barnen som vill med i styrelsen och få möjligheten att vara med och påverka och bestämma. Ett fåtal ledare sitter även med i styrelsen för vägledning.

Vi börjar kvällen med ett kort årsmöte sedan äter vi massor av godis och barnen får testa på cirkus.

Fredag 26 februari 17.30-19.00 Ordenshuset Nås
Anmälan: https://forms.gle/bqrxeiK8immUpfot8

 

Junis Björbo

Var med & bestäm! För att vi ska kunna hitta på roliga aktiviteter i Björbo så har man ett årsmöte. I Junisföreningarna sitter barnen som vill med i styrelsen och få möjligheten att vara med och påverka och bestämma. Ett fåtal ledare sitter även med i styrelsen för vägledning.

Vi börjar kvällen med ett kort årsmöte sedan äter vi massor av godis och barnen får testa på showkidz.

Onsdag 24 februari 17.30-19.00 Björbovägen 20
Anmälan: https://forms.gle/bwPJUN8ZuM4yPRA8A

Junis Orsa

Var med & bestäm! Nu har du chansen att vara med och bestämma vad du som barn vill hitta på för skoj på Junis. Vi skickar hem ett fika paket till dig som du kan äta samtidigt som du är med online på vårat årsmöte. I Junisföreningarna sitter barnen som vill med i styrelsen och få möjligheten att vara med och påverka och bestämma. Ett fåtal ledare sitter även med i styrelsen för vägledning.

Anmäl dig här: junisorsa@gmail.com

 

Junis Nyhammar

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis Hulån

Vi har just nu pausat verksamheten pga covid-19.

Junis Bjursås

Vi har just nu pausat verksamheten pga covid-19.

Välkommen på Junis rapportsläpp!

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Resultatet presenteras i skriften Junis rapport som i år släpps 4 maj. Du som arbetar med barn ideellt eller i din profession, är beslutsfattare eller är intresserad av frågan är varmt välkommen att delta på släppet!

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Bli medlem i Junis

Junis finns i hela landet och erbjuder kul och trygg verksamhet där alla barn mellan 7 och 15 år är välkomna. Är du över 15 år kan du bli ledare. Vi hoppas att du vill hänga med!

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 200 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 200 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja