Junis Dalarna - föreningar fulla av fritidsaktiviteter för alla barn

I Junis Dalarna har vi en massa kul året om! Alla som är mellan 6-15 år är välkomna! Det är helt gratis att vara medlem i Junis Dalarna och vi hittar på massor av äventyr och aktiviteter. Vill du vara med i Junis?

Vart hittar jag information om aktiviteter i min kommun?
Här nedanför klickar du på den föreningen du vill ha information om. till exempel Junis Borlänge. Där finns information om alla aktiviteter som sker i den föreningen.

Aktiviteten är fullbokad, kan inte mitt barn komma då?
Är aktiviteten fullbokad kan du skriva upp dig på reservlistan. Du kan även anmäla dig på en annan aktivitet i en närliggande kommun.

Här blir du medlem i Junis

Följ Junis Dalarna på Instagram

Vi söker ledare i Borlänge, Falun, Vansbro, Orsa, Malung

Vi behöver vi stärka upp vårt ledarteam ytterligare i Vansbro, Orsa och Borlänge! Vi söker engagerade ledare som är redo att göra skillnad – på riktigt!

Som ledare i Junis blir du en trygghet och en förebild för många barn. Vi tar tillvara på ditt engagemang och ger dig utbildning inom ledarskap och andra områden som du vill utvecklas i. Att leda en barnverksamhet är en utmaning, men ger mycket tillbaka. Du kommer att växa i din ledarroll och få minnen och erfarenheter för livet. Är du den vi söker?

Så här blir du ledare i Junis
Du kan bli ledare i Junis från det år som du fyller 15. Som ledare lovar du att ställa dig bakom Junis grundsatser demokrati, solidaritet och nykterhet. Du är eller blir medlem i någon av IOGT-NTO-rörelsens organisationer.

Innan du påbörjar ditt ledarskap i Junis så får du en grundutbildning i ledarskap och under ditt engagemang i Junis får du löpande möjlighet att vidareutbilda dig.

Vill du bli ledare? Fyll in formuläret så blir du kontaktad och får mer information om vad ledarskapet innebär. Intresseanmälan är inte bindande.

Anmäl ditt intresse här

Bli medlem

Som medlem i Junis får du:

  • Vara med på alla aktiviteter i föreningarna, läger och andra distriktsarrangemang.
  • Vår medlemstidning Händer i Junis som kommer ut med 4 nummer per år. Den är alltid fylld med spännande och roliga reportage och nyheter.
  • Försäkring under aktiviteterna.

Bli medlem i Junis här.

Kontakta Junis Dalarna

Distriktsordförande
Antoinette Forsblom Räms
070-393 26 92
hattkatten@gmail.com

Vill du sponsra oss?

Är du eller ditt företag intresserade av att sponsra oss?
Junis Dalarnas ideella föreningar gör stor skillnad för barn i Dalarna. Vi växer så att det knakar och till oss är alla barn välkomna. Vi vill sprida glädje, trygghet och skratt till barnen som kommer till våra verksamheter.

Nu har du möjligheten att bli en del av vår gemenskap – genom att bli sponsor och synas tillsammans med oss på aktiviteter och i andra sammanhang. Genom ditt sponsorskap kan vi göra skillnad för fler barn! Du kan välja att sponsra Junis Dalarna i stort eller en specifik förening som exempelvis Junis Borlänge, Junis Falun eller Junis Orsa.

Vilken typ av sponsring skulle göra skillnad för oss?
Självklart gör ett ekonomiskt bidrag stor skillnad men även annan typ av sponsring som exempelvis mat och fika till träffarna, tillgång till lokaler att ha verksamhet i, pysselmaterial, sportmaterial, ledare som vill hjälpa till på plats och så vidare.

Vill du veta mera?
Hör av dig till vår distriktsordförande Antoinette Forsblom Räms på
070-393 26 92 eller hattkatten@gmail.com

Junisföreningar i Dalarna

Junis Falun

Mer info kommer!

Junis Borlänge

Junis Borlänge är just nu under uppbyggnad. Vi planerar att starta upp verksamhet i höst och söker därför ledare. Är du intresserad?
Anmäl ditt intresse här 

Kontakta Verksamhetsutvecklare
Malin Olsson
malin.olsson@junis.se
070 730 67 56

Junis Orsa

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis Nås

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis Hulån

Junis Nyhammar

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis Björbo

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis Bjursås

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis sport – med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.