Junis Dalarna - föreningar fulla av fritidsaktiviteter för alla barn.

I Junis Dalarna har vi en massa kul året om! Alla är välkomna som är mellan 6-15 år! Det är helt gratis att vara medlem i Junis Dalarna & vi hittar på massor av äventyr & aktiviteter. Vill du vara med i Junis?

Vart hittar jag information om aktiviteter i min kommun?
Här nedanför klickar du på den föreningen du vill ha information om. Ex. Junis Borlänge. Där finns information om alla aktiviteter som sker i den föreningen. 

Aktiviteten är fullbokad, kan inte mitt barn komma då?
Är aktiviteten fullbokad kan du sätta upp dig på reservlistan. Du kan annars anmäla dig på en annan aktivitet i en närliggande kommun.

https://www.junis.se/blimedlem/

https://www.instagram.com/junisdalarna/

 

Vi söker ledare i Borlänge, Falun, Vansbro, Orsa, Malung

 

Inför år 2022 behöver vi stärka upp vårt ledarteam ytterligare i Vansbro, Orsa och Borlänge!

Vi söker engagerade ledare som är redo att göra skillnad – på riktigt!

Som ledare i Junis blir du en trygghet och en förebild för många barn. Vi tar tillvara på ditt engagemang och ger dig utbildning inom ledarskap och andra områden som du vill utveckla. Att leda en barnverksamhet är en utmaning, men ger mycket tillbaka. Du kommer att växa i din ledarroll och få minnen och erfarenheter för livet. Är du den vi söker?

Så här blir du ledare i Junis
Du kan bli ledare i Junis från det år som du fyller 15. Som ledare lovar du att ställa dig bakom Junis grundsatser demokrati, solidaritet och nykterhet. Du är eller blir medlem i någon av IOGT-NTO-rörelsens organisationer.

Innan du påbörjar ditt ledarskap i Junis så får du en grundutbildning i ledarskap och under ditt engagemang i Junis får du löpande möjlighet att vidareutbilda dig.

Vill du bli ledare? Fyll in formuläret så blir du kontaktad och får mer information om vad ledarskapet innebär. Intresseanmälan är inte bindande.

https://www.junis.se/bliledare/

Bli medlem

Som medlem i Junis får du:

– Vara med på alla aktiviteter i föreningarna, läger och andra distriktsarrangemang.

– Du får också vår medlemstidning Struten som kommer ut med 6 nummer per år. Den är alltid fylld med spännande och roliga reportage och nyheter.

Bli medlem: https://www.junis.se/blimedlem/

Kontakta Junis Dalarna

Nora Stensvik
Verksamhetsutvecklare Dalarna
0733-72 62 74
nora.stensvik@junis.se

Vill du sponsra oss?

ÄR DU ELLER DITT FÖRETAG INTRESSERADE AV ATT SPONSRA OSS?

Junis Dalarnas ideella föreningar gör stor skillnad för barn i Dalarna. Vi växer så att det knakar och till oss är alla barn välkomna. Vi vill sprida glädje, trygghet och skratt till barnen som kommer till våra verksamheter.

Nu har du möjligheten att bli en del av vår gemenskap – genom att bli sponsor och synas tillsammans med oss på aktiviteter och andra sammanhang. Genom ditt sponsorskap kan vi göra skillnad för fler barn! Du kan välja att sponsra Junis Dalarna i stort eller en specifik förening som exempelvis Junis Borlänge, Junis Falun eller Junis Orsa.

Vilken typ av sponsring skulle göra skillnad för oss?
Självklart gör ett ekonomiskt bidrag stort skillnad men även annan typ av sponsring som exempelvis: mat och fika till träffarna, tillgång till lokaler att ha verksamhet i, pysselmaterial, sportmaterial, ledare som vill hjälpa till på plats osv.

Vill du veta mera?
Hör av dig till vår verksamhetsutvecklare Nora Stensvik på 0733726274 nora.stensvik@junis.se

Junisföreningar i Dalarna

Junis Falun

Mer info kommer!

Junis Borlänge

Mer info kommer…

Junis Orsa

 

 

 

Junis Nås

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis Hulån

Junis Nyhammar

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis Björbo

Inga uppgifter angivna för denna förening i dagsläget.

Junis Bjursås

Vi har just nu pausat verksamheten pga covid-19.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Kongress 2023

I år är inget vanligt år för i år är det kongressår! I sommar kommer Junis, UNF och IOGT-NTO samlas i Uppsala för att genomföra sina kongresser. Vi ser fram emot att träffas på en fysisk kongress för första gången sedan pandemin för att tillsammans stärka vårt engagemang, ta beslut om Junis framtid – och givetvis umgås och skratta massor!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.