Nyheter / Struten 2021/06/28

Bli Strutens nya juniorreporter!

Är du nyfiken och gillar att skriva? Vill du skriva artiklar och åka ut och göra reportage? Skriva krönikor och intervjua spännande människor? Ansök om att bli juniorreporter!

Du som söker ska vara medlem i Junis och kunna vara borta på reporterdagar och göra reportage. Din ansökan ska vara hos Struten senast den 4 juli 2021 och bestå av två texter:

  • Skriv kort om dig själv, varför du vill bli reporter och vad du gillar med  Junis.
  • Skriv en text (till exempel en artikel eller krönika) som ska kunna publiceras i Struten.

Skicka texterna tillsammans med namn, adress och ålder till struten@junis.se.

Den som blir juniorreporter får en Strutenryggsäck med block och pennor och allt annat en reporter behöver. Att vara juniorreporter kostar inget, Struten står för resor, mat och sånt. Ansök idag så har du chansen!

Här kan du läsa mer om Struten!

Läs senaste numret av Struten

Struten är Junis egen tidning som alla medlemmar och ledare i Junis får hemskickad i brevlådan, men du kan också läsa den direkt här på webben! I varje nummer hittar du massor av spännande läsning, pysseltips, tävlingar och annat kul!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja