Nyheter / Struten 2021/06/28

Bli Strutens nya juniorreporter!

Är du nyfiken och gillar att skriva? Vill du skriva artiklar och åka ut och göra reportage? Skriva krönikor och intervjua spännande människor? Ansök om att bli juniorreporter!

Du som söker ska vara medlem i Junis och kunna vara borta på reporterdagar och göra reportage. Din ansökan ska vara hos Struten senast den 4 juli 2021 och bestå av två texter:

  • Skriv kort om dig själv, varför du vill bli reporter och vad du gillar med  Junis.
  • Skriv en text (till exempel en artikel eller krönika) som ska kunna publiceras i Struten.

Skicka texterna tillsammans med namn, adress och ålder till struten@junis.se.

Den som blir juniorreporter får en Strutenryggsäck med block och pennor och allt annat en reporter behöver. Att vara juniorreporter kostar inget, Struten står för resor, mat och sånt. Ansök idag så har du chansen!

Här kan du läsa mer om Struten!

Junis kunskapsdagar

För dig som vill veta mer om hur fler aktörer kan bli bättre på att upptäcka och ge stöd till barn i familjer med missbruk bjuder vi in till digitala kunskapsdagar.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis rapport 2021 – Med makt kommer ansvar

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med risk- och missbruk. Resultatet presenteras i Junis rapport som i år har titeln Med makt kommer ansvar. Här kan du beställa rapporten kostnadsfritt, läsa den direkt digitalt och se hur just din kommun svarat i undersökningen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja