Nyheter / Struten 2021/06/28

Bli Strutens nya juniorreporter!

Är du nyfiken och gillar att skriva? Vill du skriva artiklar och åka ut och göra reportage? Skriva krönikor och intervjua spännande människor? Ansök om att bli juniorreporter!

Du som söker ska vara medlem i Junis och kunna vara borta på reporterdagar och göra reportage. Din ansökan ska vara hos Struten senast den 4 juli 2021 och bestå av två texter:

  • Skriv kort om dig själv, varför du vill bli reporter och vad du gillar med  Junis.
  • Skriv en text (till exempel en artikel eller krönika) som ska kunna publiceras i Struten.

Skicka texterna tillsammans med namn, adress och ålder till struten@junis.se.

Den som blir juniorreporter får en Strutenryggsäck med block och pennor och allt annat en reporter behöver. Att vara juniorreporter kostar inget, Struten står för resor, mat och sånt. Ansök idag så har du chansen!

Här kan du läsa mer om Struten!

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I Händer i Junis hälsar vi på roliga aktiviteter och läger, vi intervjuar medlemmar, tipsar, bakar smarriga recept, löser knep och knåp och mycket mer!

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.