Nyheter 2021/10/07

Joakim Lundqvist är Junis nya generalsekreterare

Lagom till att Junis tar sig an en ny höst fylld av verksamhet, kampanjande och planerande, får vi även nystart i form av en ny generalsekreterare. Det nya tillskottet Joakim Lundqvist har arbetat sina första veckor på kansliet på Stora Essingen och är därmed i processen att ta över rollen i och med Linda Tjälldéns stundande flytt till Umeå.

Joakim Lundqvist bor i Gävle och har en lång bakgrund som verksam inom ideella organisationer. Bland annat så har han jobbat i Equmenia. Det är, likt Junis, en barn- och ungdomsorganisation som anordnar aktiviteter för barn och unga över hela landet. I Equmenia har Joakim suttit i allt från lokal föreningsstyrelse och distriktsstyrelse, till den nationella styrelsen, såväl som varit deras biträdande generalsekreterare.

När vi sätter oss ner och pratar om Junis kommande tid uttrycker den tillträdande generalsekreteraren både pepp inför framtiden, såväl som ett fokus på att återhämta och bygga upp organisationen ifrån den, förhoppningsvis, nu avtagande Corona-pandemin.
– Ur ett kort perspektiv handlar det om att komma ur pandemin och starta om verksamheten. Men det är bara startpunkten, vi som organisation måste fortsatt jobba för vårt existensberättigande, det vill säga att vara en relevant aktör som erbjuder barn runt om i Sverige bra verksamhet. Barnen som kommer till Junis ska få känna mening och gemenskap och uppleva de grundsatser vi har bestämt. Verksamheten ska på ett eller annat sätt alltid präglas av det – det är ju det som gör oss till just Junis, säger Joakim.

Han nämner säkrandet och rekryterandet av en trygg ledarstab som en viktig prioritering. Målet att få fler barn att känna till Junis och komma till verksamheten är också en prioritet.
– Vi måste även vara duktiga på att inkludera barnen som kommer, så de vill bli engagerade medlemmar och vara med i rörelsen.

Joakim ser en klar och betydelsefull roll som Junis fyller i samhället.
– Vi ska vara en fristad där barn kan komma ifrån elitsatsningar, att bli utsorterade och att ens deltagande ständigt är beroende av ens prestation. Vårt syfte ska inte vara att åstadkomma någonting, utan helt enkelt vara en plats där barn bara kan vara barn. Det är vår roll.

Joakim har ett par veckor till att arbeta sida vid sida med Linda innan hon slutar och han tar över fullt ut. På frågan vad han ser fram emot mest i nuläget nämns utan tvekan att träffa alla de som är engagerade runt om i landet.

Varmt välkommen till Junis, Joakim!

Fotograf: Linda Håkansson

 

 

 

 

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I Händer i Junis hälsar vi på roliga aktiviteter och läger, vi intervjuar medlemmar, tipsar, bakar smarriga recept, löser knep och knåp och mycket mer!

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.