Demokrati / Nyheter 2021/07/09

Junis har en ny förbundsstyrelse

På Junis kongress valdes en ny förbundsstyrelse. Precis som valberedningen föreslog består nu Junis förbundsstyrelse av tio ledamöter, varav sex är nya i styrelsen.

En av de nya är Christine ”Cicki” Bokström, 35 år från Järvsö, som valdes in som utbildningsledare. Med en bakgrund som Junis-medlem sedan sexårsåldern och styrelseengagemang inom UNF ser hon nu fram mot att utveckla Junis verksamhet:
– Jag tror att jag kan tillföra en bred kunskap från många områden, men även vara en kreativ idéspruta, säger hon.

Isak Folcker, 21 år från Växjö, är även han ny i styrelsen och brinner för att utveckla ett hållbart engagemang hos ledare.
– Jag hoppas jag kan tillföra energi och nya idéer och att jag får jobba för ett Junis där alla kan hitta sin plats.

Kvar i styrelsen är Cia Grill, 54 år från Torpsbruk, som varit kassör sedan 2019.
– Jag vill skapa intresse för ekonomiska frågor i styrelsen och ute i landet. Och jag hoppas kunna se till att vi har den kunskap vi behöver även om jag själv inte besitter den. Jag vill också bidra till en god stämning i förbundsstyrelsen där vi lyfter varandra till stordåd, säger hon.

Även förbundsordförande Mona Örjes,  52 år från Enköping, omvaldes.
– Jag är tacksam för förtroendet. Nu vill jag fortsätta att jobba för ett Junis där barn och ledare får möjlighet att växa och utvecklas. Ett modigare och stoltare Junis!

Här är hela Junis förbundsstyrelse:

Mona Örjes, Enköping, ordförande (omval)
Anneli Bylund, Karlstad, vice ordförande (nyval)
Pär Forsström, Söderhamn, sekreterare (ny post)
Cia Grill, Torpsbruk, kassör (omval)
Christine Bokström, Järvsö, utbildningsledare (nyval)
Josefin Bogelid, Vetlanda, ledamot (ny post)
Isak Folcker, Växjö, ledamot (nyval)
Aya Turani, Brålanda, ledamot (nyval)
Daniel Andersson, Sandviken, ledamot (nyval)
Carl Wennerstrand, Åsa, ledamot (nyval)

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis sport – med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.