Demokrati / Nyheter 2021/07/09

Junis har en ny förbundsstyrelse

På Junis kongress valdes en ny förbundsstyrelse. Precis som valberedningen föreslog består nu Junis förbundsstyrelse av tio ledamöter, varav sex är nya i styrelsen.

En av de nya är Christine ”Cicki” Bokström, 35 år från Järvsö, som valdes in som utbildningsledare. Med en bakgrund som Junis-medlem sedan sexårsåldern och styrelseengagemang inom UNF ser hon nu fram mot att utveckla Junis verksamhet:
– Jag tror att jag kan tillföra en bred kunskap från många områden, men även vara en kreativ idéspruta, säger hon.

Isak Folcker, 21 år från Växjö, är även han ny i styrelsen och brinner för att utveckla ett hållbart engagemang hos ledare.
– Jag hoppas jag kan tillföra energi och nya idéer och att jag får jobba för ett Junis där alla kan hitta sin plats.

Kvar i styrelsen är Cia Grill, 54 år från Torpsbruk, som varit kassör sedan 2019.
– Jag vill skapa intresse för ekonomiska frågor i styrelsen och ute i landet. Och jag hoppas kunna se till att vi har den kunskap vi behöver även om jag själv inte besitter den. Jag vill också bidra till en god stämning i förbundsstyrelsen där vi lyfter varandra till stordåd, säger hon.

Även förbundsordförande Mona Örjes,  52 år från Enköping, omvaldes.
– Jag är tacksam för förtroendet. Nu vill jag fortsätta att jobba för ett Junis där barn och ledare får möjlighet att växa och utvecklas. Ett modigare och stoltare Junis!

Här är hela Junis förbundsstyrelse:

Mona Örjes, Enköping, ordförande (omval)
Anneli Bylund, Karlstad, vice ordförande (nyval)
Pär Forsström, Söderhamn, sekreterare (ny post)
Cia Grill, Torpsbruk, kassör (omval)
Christine Bokström, Järvsö, utbildningsledare (nyval)
Josefin Bogelid, Vetlanda, ledamot (ny post)
Isak Folcker, Växjö, ledamot (nyval)
Aya Turani, Brålanda, ledamot (nyval)
Daniel Andersson, Sandviken, ledamot (nyval)
Carl Wennerstrand, Åsa, ledamot (nyval)

Läs senaste numret av Struten

Struten är Junis egen tidning som alla medlemmar och ledare i Junis får hemskickad i brevlådan, men du kan också läsa den direkt här på webben! I varje nummer hittar du massor av spännande läsning, pysseltips, tävlingar och annat kul!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja