Demokrati / Nyheter 2021/07/09

Junis har en ny förbundsstyrelse

På Junis kongress valdes en ny förbundsstyrelse. Precis som valberedningen föreslog består nu Junis förbundsstyrelse av tio ledamöter, varav sex är nya i styrelsen.

En av de nya är Christine ”Cicki” Bokström, 35 år från Järvsö, som valdes in som utbildningsledare. Med en bakgrund som Junis-medlem sedan sexårsåldern och styrelseengagemang inom UNF ser hon nu fram mot att utveckla Junis verksamhet:
– Jag tror att jag kan tillföra en bred kunskap från många områden, men även vara en kreativ idéspruta, säger hon.

Isak Folcker, 21 år från Växjö, är även han ny i styrelsen och brinner för att utveckla ett hållbart engagemang hos ledare.
– Jag hoppas jag kan tillföra energi och nya idéer och att jag får jobba för ett Junis där alla kan hitta sin plats.

Kvar i styrelsen är Cia Grill, 54 år från Torpsbruk, som varit kassör sedan 2019.
– Jag vill skapa intresse för ekonomiska frågor i styrelsen och ute i landet. Och jag hoppas kunna se till att vi har den kunskap vi behöver även om jag själv inte besitter den. Jag vill också bidra till en god stämning i förbundsstyrelsen där vi lyfter varandra till stordåd, säger hon.

Även förbundsordförande Mona Örjes,  52 år från Enköping, omvaldes.
– Jag är tacksam för förtroendet. Nu vill jag fortsätta att jobba för ett Junis där barn och ledare får möjlighet att växa och utvecklas. Ett modigare och stoltare Junis!

Här är hela Junis förbundsstyrelse:

Mona Örjes, Enköping, ordförande (omval)
Anneli Bylund, Karlstad, vice ordförande (nyval)
Pär Forsström, Söderhamn, sekreterare (ny post)
Cia Grill, Torpsbruk, kassör (omval)
Christine Bokström, Järvsö, utbildningsledare (nyval)
Josefin Bogelid, Vetlanda, ledamot (ny post)
Isak Folcker, Växjö, ledamot (nyval)
Aya Turani, Brålanda, ledamot (nyval)
Daniel Andersson, Sandviken, ledamot (nyval)
Carl Wennerstrand, Åsa, ledamot (nyval)

Alla barn har rätt till en trygg Vit jul

För många barn är julen årets höjdpunkt, men för den som har det jobbigt hemma kan det istället betyda en tid av oro och väntan på att skolan ska börja igen. IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit jul lyfter vikten av barns rätt till en jul med trygga nyktra vuxna, roliga aktiviteter och glada och mysiga minnen för livet.

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis nya medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I det allra första numret av Händer i Junis intervjuar vi medlemmen Gunnar som är en karateälskande bakfantast. Du får läsa om junisarna som har sovsäcksmys på läger och så får du ta del av hur du kan vara en supersnäll kompis på Junis-träffen. Vi bjuder också på ett mumsigt recept på regnbågsmuffins, knep och knåp och klurigt korsord.

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.