Jobba på Junis / Nyheter 2021/06/16

Junis söker generalsekreterare

Nu söker Junis en ny generalsekreterare till vårt förbundskansli i Stockholm. Vill du leda en organisation som arbetar för att fler barn får växa upp i en trygg, nykter och utvecklande miljö? Är du nyfiken, kreativ och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer? Då är det dig vi söker!

Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och skapar roliga och utvecklande fritidsaktiviteter. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare. I Junis ska alla känna sig välkomna, bli sedda och få vara med och bestämma. Utifrån grundsatserna – demokrati, solidaritet och nykterhet – vill vi göra positiv skillnad för barn. Utöver förenings- och lägerverksamhet bedriver vi kunnigt och engagerat påverkans- och barnrättsarbete.

Vi söker nu en ny generalsekreterare till vårt förbundskansli i Stockholm. Vi söker dig som är nyfiken, kreativ och som har lätt för att skapa förtroendefulla relationer.

I rollen som generalsekreterare driver, leder och utvecklar du verksamheten i Junis tillsammans med dina engagerade medarbetare. Ditt ansvar för medarbetarorganisationen handlar till stor del om att motivera, coacha och utveckla medarbetarna och verksamheten. En stor del av jobbet handlar om planering, samordning och uppföljning av verksamheten samt att vara en del av utvecklingsarbetet i IOGT-NTO-rörelsen. Generalsekreteraren har ett mycket nära samarbete och samspel med förbundsordförande och ett ansvar gentemot organisationen i hela landet.

Dina egenskaper
Du har en god förmåga att leda verksamhet och arbetsgrupper i utveckling och tillvaratar medarbetarnas och de ideella ledarnas engagemang. Du är målinriktad, en pragmatisk genomförare och en relationsbyggare, som trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du har genom din öppenhet och kommunikativa förmåga rätt verktyg att stimulera dina medarbetare. Du är en flexibel och strukturerad person, med en nyfikenhet och positivitet som smittar av sig på andra. Du brinner för att göra skillnad för barn, backar inte för utmaningar och gillar att hitta kreativa lösningar på problem. Som person har du mycket god samarbetsförmåga, är van vid att arbeta i team och är duktig på att förankra och skapa engagemang för olika projekt och initiativ. För att trivas i rollen behöver du ha ett mycket gott självledarskap.

Dina kvalifikationer
Du ska skapa förutsättningar för och inspirera till utveckling och förändring i samhället. Själv gillar du att arbeta parallellt med flera olika projekt och arbetsuppgifter. Som generalsekreterare är du ansvarig för medarbetarorganisationen som består av cirka 16 medarbetare, placerade på kontor över hela landet. Du arbetar på uppdrag av, och är direkt underställd, förbundsstyrelsen.

Du är en ”föreningsmänniska”, gärna med ett stort nätverk och erfarenhet av ideella organisationer. Du brinner särskilt för barnrättsfrågor och är en van nätverkare.
Du är ekonomisk, kostnadsmedveten och känner dig trygg med att arbeta med budgetar och måluppfyllelse. Du har god datorvana och kan hantera de flesta programmen i Microsoft Office. Vi vill dessutom att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

För att kunna arbeta inom Junis krävs att du delar vår värdegrund och ideologi vilket också innebär att vi är en nykter arbetsplats. När du börjar hos oss avger du ett nykterhetslöfte som innebär att du lovar att inte dricka någon alkohol alls under den tid du är anställd hos oss. Dessutom är du, eller kan tänka dig att bli, medlem i någon av IOGT-NTO-rörelsens organisationer.

Vad kan Junis erbjuda dig?
Tjänsten är en heltidstjänst, med 39,5 timmars arbetsvecka i genomsnitt. Vi har fri förläggning av arbetstid, varför du har stor frihet när det gäller att förlägga ditt arbete, men det förekommer arbete och resor på kvällar och veckoslut. Tillsvidareanställning med provanställning tillämpas. Lönesättningen är individuell och lönenivån är anpassad efter den ideella sektorn. Vi erbjuder friskvårdstid och 2 500 kr i friskvårdsbidrag per år. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar. Arbetsuppgifterna är varierande och stimulerande och du arbetar med inspirerande och kunniga medarbetare och ledare över hela landet.

Sista ansökningsdatum är den 30 juni. Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser gärna att tjänsten tillsätts så snart som möjligt.  

Varaktighet: Tillsvidareanställning (Provanställning 6 månader). Arbetstid/sysselsättningsgrad: Heltid/100%. Fri förläggning av arbetstid. Resor samt arbete på kvällar och helger förekommer.
Tillträde: snarast enligt överenskommelse.
Lön och förmåner: Junis tillämpar kollektivavtal mellan Unionen och Arbetsgivaralliansen. Lön enligt överenskommelse.
Placeringsort: Junis förbundskansli i Stockholm (Stora Essingen).
Villkor: För tjänsten krävs personlig helnykterhet och medlemskap i någon av IOGT-NTO-rörelsens organisationer.

Frågor
Om du har några frågor är du välkommen att kontakta: Förbundsordförande Mona Örjes via mona@junis.se alt 073-3838342.

Ansökan
Skicka in din ansökan här, senast 30 juni. 

Spring för Världens Barn

Vi välkomnar alla barn att gå, springa, hoppa, åka barnvagn, rullstol, gå baklänges, hjula – ja, ta sig runt som man vill helt enkelt! Alla barn är vinnare och syftet är att alla barn ska röra på sig och ha kul tillsammans. Rörelseglädje helt enkelt! Samtidigt hjälps vi åt att samla in pengar till Världens Barn. Från och med nu fram till 31 oktober kommer samtliga gåvor till insamlingen Världens Barn att dubblas. Häng med på ett Junis-lopp och gör ännu fler barndomar möjliga!

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis nya medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I det allra första numret av Händer i Junis intervjuar vi medlemmen Gunnar som är en karateälskande bakfantast. Du får läsa om junisarna som har sovsäcksmys på läger och så får du ta del av hur du kan vara en supersnäll kompis på Junis-träffen. Vi bjuder också på ett mumsigt recept på regnbågsmuffins, knep och knåp och klurigt korsord.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.